Kontroversielt overvågningsfirma hacket

6. juli 2015 kl. 16:037
Kontroversielt overvågningsfirma hacket
Illustration: iStockphoto.com.
Det er angiveligt interne dokumenter stjålet fra det kontroversielle overvågningsfirma Hacking Team, der lige nu siver ud på internettet, og afslører en række belastende forhold.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det kontroversielle italienske overvågningsfirma Hacking Team er selv blevet offer for snagende virksomhed og har således fået stjålet op mod 400 GB interne filer. Det skriver flere internationale medier, herunder TechCrunch.

Hacket har vakt opsigt, fordi Hacking Team længe har været mistænkt for at sælge sit spionsoftware til skruppelløse regimer - en påstand, som ledelsen i Hacking Team altid har benægtet.

I løbet af weekenden stod det klart, at den italienske softwarevirksomhed var offer for et igangværende angreb, hvilket blev mest tydeligt, da firmaets Twitter-konto blev overtaget og navnet ændret til ‘Hacked Team’.

Samtidig begyndte de endnu ukendte hackere at offentliggøre dokumenter, der angiveligt skulle være interne e-mails, kundelister og kontrakter stjålet fra Hacking Team.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De belastende filer dokumenterer blandt andet, at firmaet stik imod tidligere udmeldinger, har solgt sin teknologi til lande som Kasakhstan, Sudan og Saudi Arabien og blandt de hackede e-mails er ligeledes eksempler, der får virksomheden til at se suspekt ud.

Dokumenternes ægthed er dog endnu ikke verificeret, så tvivlen må endnu komme den kontroversielle virksomhed til gode.

Samtidig lader det også til, at Hacking Teams grundlægger Christian Pozzis Twitter-konto er kompromitteret, da der dagen igennem har været meget blandede udmeldinger fra ham, der dog overvejende har gået på, at de påståede ting om hans firma er løgn. Hans konto er siden blevet slettet.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
7. juli 2015 kl. 00:04

Først Gamma, og nu Hack Team. Det er sku god underholdning. Da Gamma Group's Support blev kompromitteret, viste personen bag lækket selv, at det var mere held end forstand. Jeg gad godt vide hvad der er tilfældet her.

4
7. juli 2015 kl. 09:08

Ej at forglemme HBGary ...

3
7. juli 2015 kl. 00:08

*Hacking Team.

1
6. juli 2015 kl. 19:59

Jeg ved ikke om man skal grine eller græde over dette.

Flere dansker nørder faldt over et HT-regneark der nævnte Danmark. Det blev nævnt nogle ord hvor konteksten ikke var klar. Nu har tweetsfæren (det var vist @jchillerup) greppet sig igennem Key Account Manager Luppis email (eller hvor det nu var) og fundet "Danish National Police" nævnt i et brev fra marts i år hvor der diskuteres et forslag: https://twitter.com/jchillerup/status/618106965072433157

NICE er tilsyneladende det israelske firma https://en.wikipedia.org/wiki/NICE_Systems

5
7. juli 2015 kl. 15:31

Medmindre "Danish national police" køber software ved NICE, der då køber den ved HT, så ligner det for mig mere at NICE forspørger prisen på software hvor "Danish national police" er målet?

7
7. juli 2015 kl. 22:05

Eller oversigt, over de ordre de SKAL have. Og "nice" hvis det lykkes. :-)