Kontroversiel kommunal brugerklub i stort ESDH-udbud: 30 millioner til drift og support

Den kommunale brugerklub SBSYS har igangsat et stort udbud på ESDH-systemet af samme navn.

Den omdiskuterede kommunale brugerklub SBSYS har offentliggjort et stort udbud på blandt andet drift og support af ESDH-systemet af samme navn.

Ifølge udbudsbekendtgørelsen løber udbuddet op i 30 millioner kroner, og omfatter blandt andet teknisk support, håndtering af opdateringer og installation af patches hos hvert af brugerklubbens medlemmer, når det er nødvendigt.

Den kommunale brugerklub har været anklaget for offentligt opgavetyveri af blandt andet Dansk Erhverv, men sidste år vurderede Ankestyrelsen, at det ikke er i strid med loven for brugerklubben at eje og forvalte software.

Til gengæld må SBSYS ifølge Ankestyrelsen ikke videresælge licenser til andre offentlige virksomheder.

Der er ansøgningsfrist på SBSYS-udbuddet 17. august klokken 12.00.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jakob Dahl

Jeg har svært ved at se hvad der er kontroversielt ved SBSYS. Det kan vel ikke være særligt kontroversielt at bruge sine penge med omhu, sørge for at man får noget software der virker efter hensigten og lade være med at binde sig til en leverandør

Adam Fribo Journalist

Hej Jakob,

"Kontroversiel" henviser til, at der har været en del utilfredshed med og beskyldninger mod brugerklubben. Man kunne i denne sammenhæng også have skrevet "omdiskuteret" eller "kritiseret".

Det betyder ikke, at jeg personligt vurderer, at SBSYS og brugerklubbens virke er kontroversielt.

Hav en god dag.

Henrik Sørensen

Det interessante er vel, at SBSYS reelt er et alternativ til Kombit på det punkt og en tilbagevenden til tankerne bag det gamle Kommunedata, nu KMD.

Jeg synes det er glædeligt, at en stribe kommuner påtager sig det ansvar det er, at sørge for it-understøttelse af deres virksomheder i et fællesskab, der drives pragmatisk og uden for meget politik.

Det vidner om en modenhed og vilje til samarbejde, som andre dele af den offentlige forvaltning kunne kigge til og måske inspireres af...?

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder