Kontroversiel kommunal brugerklub i stort ESDH-udbud: 30 millioner til drift og support

3 kommentarer.  Hop til debatten
Den kommunale brugerklub SBSYS har igangsat et stort udbud på ESDH-systemet af samme navn.
9. juli 2018 kl. 13:39
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den omdiskuterede kommunale brugerklub SBSYS har offentliggjort et stort udbud på blandt andet drift og support af ESDH-systemet af samme navn.

Ifølge udbudsbekendtgørelsen løber udbuddet op i 30 millioner kroner, og omfatter blandt andet teknisk support, håndtering af opdateringer og installation af patches hos hvert af brugerklubbens medlemmer, når det er nødvendigt.

Den kommunale brugerklub har været anklaget for offentligt opgavetyveri af blandt andet Dansk Erhverv, men sidste år vurderede Ankestyrelsen, at det ikke er i strid med loven for brugerklubben at eje og forvalte software.

Til gengæld må SBSYS ifølge Ankestyrelsen ikke videresælge licenser til andre offentlige virksomheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er ansøgningsfrist på SBSYS-udbuddet 17. august klokken 12.00.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
10. juli 2018 kl. 10:23

Det interessante er vel, at SBSYS reelt er et alternativ til Kombit på det punkt og en tilbagevenden til tankerne bag det gamle Kommunedata, nu KMD.

Jeg synes det er glædeligt, at en stribe kommuner påtager sig det ansvar det er, at sørge for it-understøttelse af deres virksomheder i et fællesskab, der drives pragmatisk og uden for meget politik.

Det vidner om en modenhed og vilje til samarbejde, som andre dele af den offentlige forvaltning kunne kigge til og måske inspireres af...?

2
9. juli 2018 kl. 16:07

Hej Jakob,

"Kontroversiel" henviser til, at der har været en del utilfredshed med og beskyldninger mod brugerklubben. Man kunne i denne sammenhæng også have skrevet "omdiskuteret" eller "kritiseret".

Det betyder ikke, at jeg personligt vurderer, at SBSYS og brugerklubbens virke er kontroversielt.

Hav en god dag.

1
9. juli 2018 kl. 15:55

Jeg har svært ved at se hvad der er kontroversielt ved SBSYS. Det kan vel ikke være særligt kontroversielt at bruge sine penge med omhu, sørge for at man får noget software der virker efter hensigten og lade være med at binde sig til en leverandør