Kontroversiel amerikansk ‘cybersikkerhedslov’ ligner mere og mere en overvågningslov

4 kommentarer.  Hop til debatten
Kontroversiel amerikansk ‘cybersikkerhedslov’ ligner mere og mere en overvågningslov
Illustration: Wikipedia.
Lovteksten til den såkaldte CISA-lov, der officielt skal styrke USA’s cybersikkerhed, men af kritikere kaldes en ublu overvågningslov, trækker i takt med, at forslaget nærmer sig en vedtagelse, mere og mere i retning af rendyrket overvågningslovgivning.
16. december 2015 kl. 08:35
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Cybersecurity Information Sharing Act, eller akronymet CISA, er blevet amerikanske privacy-forkæmperes nye store fjendebillede.

Lovforslaget har længe været stærkt kontroversielt, da det overordnet giver internet-virksomheder mulighed for frivilligt at dele oplysninger om sine brugere med myndigheder for, at nationale cybertrusler bedre kan imødegås.

Omvendt får virksomhederne garanteret immunitet for den amerikanske offentlighedslov, hvilket essentielt betyder, at befolkningen ikke kan søge om indsigt i, hvordan deres data bliver anvendt under den kommende lov.

Men i takt med, at lovforslaget rykker tættere på en endelig vedtagelse, bortfalder en række af de privacy-forstærkende tiltag, der trods alt var tilbage i teksten, skriver Tech Dirt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eksempelvis skulle en del af lovforslaget, som gjorde det umuligt for virksomheder at dele oplysninger direkte med NSA, være fjernet igen. Andre redigeringer af lovteksten har blandt andet fjernet en bestemmelse om, at myndigheder under loven ikke må anvende oplysningerne til ‘overvågningsformål’.

Værst af alt ser det dog ud til, at kongressen vil lægge den kontroversielle lovtekst ind i et såkaldt omnibus-lovforslag, som er en større samling af justeringer og nye tiltag til det amerikanske lovkompleks, og som regnes for at være obligatorisk for lovmagerne at vedtage.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
16. december 2015 kl. 10:03

Den gode nyhed er at må blive meget vanskeligt for EU at lave en Safe Harbour 2.0. Det er vist tydeligt for enhver at personlige data ikke er sikre i USA.

I EU-dommen snakker de om "adgang til europæernes personlige data, ud over hvad der er rimeligt i et demokrati."

Den grænse har USA for længst passeret. For at citere Joey fra Venner: "You have crossed the line. The line is a dot to you".

3
16. december 2015 kl. 09:30

Man får efterhånden en fornemmelse af, myndighederne i diverse vestlige lande ikke er så vældigt imod terror. Og Danmark skal nok følge efter USA, da der dermed er forhøjet sandsynlighed for et portræt foto i Camp David.

2
16. december 2015 kl. 09:06

Tænk, hvis Trump bliver øverste myndighed i forhold til anvendelsen af en sådan lov.

1
16. december 2015 kl. 08:50

Det føles efterhånden omsonst at kommentere på sådanne sager - det er fandeme ikke givtigt at være modstander af et overvågningssamfund. Det er som om den diskurs der er tilgængelig for modstandere gang på gang bliver anset som pladderhumanistisk eller romantisk (den bliver med andre ord ikke taget 'alvorligt') hvorimod kampen-mod-terror kortet trumfer hver gang og giver carte blanche til panoptiske tilstande...

... Det der med at flytte ud i en skov eller jordhule synes mere og mere at give mening.