Kontroversiel amerikansk ‘cybersikkerhedslov’ ligner mere og mere en overvågningslov
Cybersecurity Information Sharing Act, eller akronymet CISA, er blevet amerikanske privacy-forkæmperes nye store fjendebillede.
Lovforslaget har længe været stærkt kontroversielt, da det overordnet giver internet-virksomheder mulighed for frivilligt at dele oplysninger om sine brugere med myndigheder for, at nationale cybertrusler bedre kan imødegås.
Omvendt får virksomhederne garanteret immunitet for den amerikanske offentlighedslov, hvilket essentielt betyder, at befolkningen ikke kan søge om indsigt i, hvordan deres data bliver anvendt under den kommende lov.
Men i takt med, at lovforslaget rykker tættere på en endelig vedtagelse, bortfalder en række af de privacy-forstærkende tiltag, der trods alt var tilbage i teksten, skriver Tech Dirt.
Eksempelvis skulle en del af lovforslaget, som gjorde det umuligt for virksomheder at dele oplysninger direkte med NSA, være fjernet igen. Andre redigeringer af lovteksten har blandt andet fjernet en bestemmelse om, at myndigheder under loven ikke må anvende oplysningerne til ‘overvågningsformål’.
Værst af alt ser det dog ud til, at kongressen vil lægge den kontroversielle lovtekst ind i et såkaldt omnibus-lovforslag, som er en større samling af justeringer og nye tiltag til det amerikanske lovkompleks, og som regnes for at være obligatorisk for lovmagerne at vedtage.
