Kontor skal lave strategier for it-udvikling i hele Københavns Kommune

Illustration: Version2
Et nyt kontor i økonomiforvaltningen skal fra august kortlægge it-området i Københavns Kommune og identificere muligheder inden for digitalisering.

Københavns Kommune åbner nyt kontor for digitalisering, der skal lave it-strategier på tværs af forvaltningen.

Det fremgår af et jobopslag hvor kommunen søger akademiske medarbejdere til samme kontor.

Kontoret skal placeres centralt i økonomiforvaltningen og skal blandt andet lave tværgående strategier for it-udvikling i Københavns Kommune.

Derudover skal digitaliseringskontoret blandt andet »kortlægge it-området i Københavns Kommune og udarbejde investeringsoversigter knyttet hertil,« ligesom der skal udpeges områder, hvor fælles digitale løsninger kunne give mening i landets største kommune.

»Udarbejdelse af analyser med henblik på at udpege områder med mulighed for fælles digitale løsninger, fx i et business case-perspektiv,« figurerer således blandt kerneopgaverne.

Det nye kontor for digitalisering på Københavns Rådhus går i luften 1. august.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Thomas Watts

Er det ikke lidt det, Koncernservice gør?

Altså der hvor der i årevis har siddet arkitekter og lavet præcis de ting...

Det virker lidt underligt - er der nogen der kan forklare den for mig?

 • 2
 • 0
#4 Peter Sjoelin

Hej Henrik Størner,

Det er en interessant kommentar, men sandheden er, at Københavns Kommune allerede har enterprise arkitekter, løsningsarkitekter og andre typer (it-orienterede) arkitekter ansat i de syv forvaltninger. I Økonomiforvaltningen alene sidder der et kontor (i det som kaldes Koncern IT) med enterprise arkitekter og løsningsarkitekter. Så din konstatering om at det er der "ikke råd til i de kommunale budgetter" er baseret på en fordem og ikke på fakta.

Det "rigtige" spørgsmål at stille burde være: Hvorfor er Københavns Kommune indrettet så der nu er en digitaliseringsafdeling (kontor m.v.) for hver af de syv forvaltninger inkl. Koncern IT ?

Med venlig hilsen

Peter Flemming Teunissen Sjølin EnterpriseArkitekten.com

 • 8
 • 0
#5 Henrik Sørensen

Hvorfor er Københavns Kommune indrettet så der nu er en digitaliseringsafdeling (kontor m.v.) for hver af de syv forvaltninger inkl. Koncern IT ?

@Sjølin, fordi hver forvaltning har sine ‘egne’ penge og sin egen politiske ledelse såmænd ...

Det bliver så interessant at se, hvad ‘hovedkontoret’ så får af reelt mandat og hvor meget de magter at samle og koordinere forvaltningerne på tværs.

Lad os ønske dem alt muligt held og lykke

Henrik Sørensen Enterprise Arkitekt

 • 4
 • 0
#6 Peter Sjoelin

@Sørensen,

Det er i givet fald kun en del af svaret. Den anden del (og der er sikkert flere end det) omhandler kultur og om en strategi fra "hovedkontoret" rent faktisk også bliver implementeret i forvaltningerne afhænger af evnen til at forandre kulturen i forvaltningerne i Københavns Kommune.

Med venlig hilsen

Peter Flemming Teunissen Sjølin EnterpriseArkitekten.com

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere