Kontanthjælpsmodtagere fik (igen) udbetalt for mange penge efter it-problemer

Illustration: Bigstock
Danskere på kontanthjælp har igen ved månedskiftet fået udbetalt for meget i boligstøtte. Det er it-problemer, der resulterer i, at kontanthjælpsmodtagere modtager for mange penge.

4.000 kontanthjælpsmodtagere har fået udbetalt et forkert beløb efter de ramte kontanthjælpsloftet. Det er en it-fejl, der ikke har trukket modtagernes støtte korrekt, så nu sidder flere tusinde borgere med penge, der bliver trukket over næste måneds boligstøtte.

Fejlen i KMD's it-systemer står beskrevet i et brev fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), der er sendt til Folketingets beskæftigelsesudvalg, skriver Avisen.dk

»Jeg finder det helt uacceptabelt, at der endnu en gang er sket en fejl, og det vil jeg gøre helt klart over for KL, Udbetaling Danmark og deres it-leverandør, KMD,« skriver Troels Lund Poulsen i brevet, Avisen.dk har set.

Minister gentager sig selv

Det er ikke første gang, der er problemer med udbetalingen, siden kontanthjælpsloftet ramte tusindvis af danskere sidste år. Hele 172.117 gange har kontanthjælpsmodtagere modtaget forkerte breve eller udbetalinger, kunne Troels Lund Poulsen fortælle beskæftigelsesudvalget i maj.

Troels Lund Poulsen har gentagne gange beskrevet problematikken som »helt uacceptabel,« men det har ikke løst problemet, hvilket får Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen, til at efterspørge mere konkret handling fra ministeren.

Læs også: Minister: KMD's it-koks med udbetalinger »helt uacceptabelt«

Det kan lyde forholdsvis simpelt, at man udbetaler for mange penge, som man så indkasserer næste måned, men alene antallet af fejl og forskellige regler kan i længden gøre det uklart, hvem der har krav på hvad, hvilket kan koste kommunerne dyrt.

Der er desuden en risiko for, at kontanthjælpsmodtagere bruger pengene, de får stillet til rådighed, i troen på, at kommunen har styr på det, hvorefter de bliver ramt på pengepungen næste måned.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere