Kontaktløs betaling uden pinkode sættes op fra 200 til 350 kroner

13. december 2017 kl. 14:2121
Kontaktløs betaling uden pinkode sættes op fra 200 til 350 kroner
Illustration: style-photographs/Bigstock.
Nets skruer nu op for grænsen for, hvor meget man kan betale uden at bruge pinkoden, når man betaler kontaktløst. »Ikke på bekostning af sikkerheden,« lyder det fra direktøren.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den 1. februar 2018 bliver grænsen for, hvor meget du kan betale med dit betalingskort, før du skal bruge pinkode, sat op til 350 kroner.

Det sker i et samarbejde mellem Nets, bankerne og detailhandlen, skriver TV 2.

Spørgsmålet er dog, hvor grænsen går mellem bekvemmelighed og sikkerhed, når det gælder de hårdt tjente kroner på danskernes konti.

»Med den nye grænse slipper man for at skulle indtaste sin pinkode i 8 ud af 10 betalingssituationer ved kassen. Og vores erfaringer bekræfter, at det ikke er på bekostning af sikkerheden – faktisk mindskes risikoen for at få afluret sin pinkode og efterfølgende stjålet sit kort, når man slipper for at indtaste sin kode ved mindre køb,« siger Jeppe Juul-Andersen, direktør i Nets, til TV 2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Man skal dog stadig - ligesom i dag - fra tid til anden indtaste sin pinkode, selvom man holder sig inden for grænsen.

Ændringen ligner et modsvar til, at Apple Pay trænger sig ind på markedet, mens også MobilePay efterhånden er blevet en fast del af det danske betalingssystem.

Ligesom da den kontaktløse betaling blev indført, så kræver den hævede grænse, at terminalen kan håndtere det, så til februar skal terminalerne løbende opdateres.

21 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
21
12. marts 2020 kl. 07:09

Nogen der har afprøvet dette (dyre) apparat på Visadankort? Og virker chippen stadig bagefter??www.nfckill.com

20
16. december 2017 kl. 20:09

“Det er blot et go/no-go kald. Hvad der ligger bag svaret har jo ikke noget med om banken kan/vil levere med eller uden kontaktløs betaling.

/Henning”

Jeg svarede på om der var forskel på de to korttyper

18
16. december 2017 kl. 14:24

“Spørgsmålet kan så vre om der er forskel på de forskellige korttyper. Mit er et Visa debit. Ikke et Dankort /Henning”

Der er forskel Visa debit tjekker om der er penge på kontoen

Dankort tjekker om kortet er spæret

17
15. december 2017 kl. 15:02

Hvis man har tilstrækkelig stor aversion mod de her tryllekort der kan betale uden man ser betalingsmidler flyttet frem og tilbage i virkeligheden, kan jeg anbefale en anden type betalingskort. Sådan nogle papirlapper med en anført værdi på, hvor man som oftest ved hvor meget de er værd, og hvem man har betalt hvor meget til. De er sindsygt smarte, med mindre nogen self. stjæler ens beholdning i pungen.

14
14. december 2017 kl. 22:57

jovt, jeg fik ellers at vide hos Nordea at det på ingen måde kunne komme på tale, fordi Nets slet ikke producerer kort uden NFC.

Det er jo også en dejlig "løgn""at have på hånden hvis man ikke ønsker at levere et kort uden, og kunderne næppe kan finde ud af at det rent faktisk er en løgn.

Spørgsmålet kan så vre om der er forskel på de forskellige korttyper. Mit er et Visa debit. Ikke et Dankort /Henning

13
14. december 2017 kl. 21:43

Henning Wangerin. Du er i forvejen forpligtet til at kontrollere alle transaktioner på kortet/kontoen, netop for at opdage snyd. Så det er ikke noget nyt du skal i gang med. Du har gjort det i årevis...

12
14. december 2017 kl. 19:42

Men hvis alternativet er at Apple kan kræve 3 kr pr betaling med Apple pay fra butikken, uden at butikken må fortælle om det (EU (vaste)ager anti-konkurence regel) så er jeg med på at betale 0,65 kr til nets. Og det vil osse ske hvis beløbet bliver sat op til 350kr. (De fleste køb er under 350 kr)

11
14. december 2017 kl. 15:52

I forbindelse med bestillig af et nyt, hvor jeg stod og så medarbejderen udfylde diverse ting på skærmen, så jeg at man i Jyske Bank faktisk kunne bestille et "kort uden kontaktløs betaling", så det bev fluks valgt i stedet for standarden "med kontaktløs".

Sjovt, jeg fik ellers at vide hos Nordea at det på ingen måde kunne komme på tale, fordi Nets slet ikke producerer kort uden NFC.

9
14. december 2017 kl. 11:21

Jeg har flere gange bedt om kort uden kontaktløs funktion fra Danske Bank, og fået at vide at det ikke er muligt.

8
14. december 2017 kl. 09:32

I forbindelse med bestillig af et nyt, hvor jeg stod og så medarbejderen udfylde diverse ting på skærmen, så jeg at man i Jyske Bank faktisk kunne bestille et "kort uden kontaktløs betaling", så det bev fluks valgt i stedet for standarden "med kontaktløs". Så jeg slap heldigvis.

Jyske Bank er også så progressive. ...har jeg hørt.

Den valgmulighed havde jeg ikke i min bank, desværre. I hvert fald ikke online. Det er muligt at de kan trylle nede i selve banken, men min erfaring siger mig at de kun kan trylle mine penge pist væk, så jeg er ikke sikker på om jeg har lyst til at gøre forsøget.

7
13. december 2017 kl. 23:19

som jeg selv har benyttet mig flittigt af, når vi nu ikke kan slippe for skidtet.

Mit kort hos Jyske Bank gik i udu (ellere rettere, deres hæveautomat mente at kortet ikke var lige nok ;-) )

I forbindelse med bestillig af et nyt, hvor jeg stod og så medarbejderen udfylde diverse ting på skærmen, så jeg at man i Jyske Bank faktisk kunne bestille et "kort uden kontaktløs betaling", så det bev fluks valgt i stedet for standarden "med kontaktløs". Så jeg slap heldigvis.

Om der er andre bank som har samme mulighed, men ikke fortæller om det ved jeg ikke.

/Henning

5
13. december 2017 kl. 21:22

"Hej. kan jeg betale med hulkort her?"

4
13. december 2017 kl. 18:24

Der er ingen reel risiko da betalinger uden pinkode er på bankens risiko. Du kan bare sige det var ikke mig.

3
13. december 2017 kl. 16:01

Jeg har "heldigvis" stadig et gammelt kort uden NFC. I stedet bruger jeg så min banks wallet-app på telefonen, og her kan jeg ganske fordelagtigt slå NFC til/fra efter behov. Dels slipper jeg for at skulle finde min pung frem, og dels undgår jeg eventuelle utilsigtede betalinger.

Så jeg er faktisk spændt på, om jeg kan fravælge NFC-chip, når mit kort skal fornyes næste år. Ellers må boremaskinen frem! ;)

1
13. december 2017 kl. 14:41

At ændre grænsen, endda til den forkerte side efter min mening, afhjælper på ingen måde problemet i, at kortet til hver en tid kan aflæses med en simpel NFC reader, demonstreret ved Ole Tange. Med udstyr for $50 kan man få kortoplysninger luret ud af folks lommer bare ved at gå tæt forbi dem på gaden.

Men den kære Ole Tange har løsningen, som jeg selv har benyttet mig flittigt af, når vi nu ikke kan slippe for skidtet.