Konsulenthus til Vista-brugere: Glem alt om Windows 7

Større virksomheder bør kun opgradere til Windows 7, hvis de i dag bruger XP eller ældre Windows-versioner. Til gengæld har den mange besparende features indbygget, mener Avanades infrastrukturdirektør, Anders Blom.

Windows 7 er fantastisk til at give it-afdelingen store besparelser. Til gengæld er springet fra Vista ikke så stort, at en opgradering kan retfærdiggøres. Det mener Anders Blom, der er direktør for infrastrukur og sikkerhedsløsninger i det Microsoft-centrerede konsulenthus Avanade.

»Vi arbejder typisk med store, globale virksomheder med 20.000 medarbejdere eller derover. Og at skifte platform i sådan en organisation er et transformationsprojekt, der sagtens kan tage 18-24 måneder. Derfor skal man tænke sig grundigt om og ikke bare opgradere, fordi der er kommet noget nyt,« siger Anders Blom.

At tænke sig om indebærer, at virksomheden blandt andet skal undersøge, om de ekstra features, som Windows 7 kan give i forhold til den eksisterende platform, er investeringen værd.

»Virksomheder med en velfungerende Vista-platform har ingen anledning til at skifte. Virksomheder på XP bør skifte, og private brugere bør også opgradere. Det er vores anbefaling,« siger Anders Blom.

Han begrunder det med, at Windows XP kom ud i 2001 og dermed snart er ni år gammel. »Ingen vil supportere XP i al evighed; det skal man tage alvorligt,« lyder argumentet.

Uanset om skiftet til Windows 7 sker fra Windows XP, Vista eller noget helt tredje, har Windows 7 i Anders Bloms øjne en række fordele for store virksomheder.

»Der kan være meget store omkostningsbesparelser ved at standardisere desktoppen i hele organisationen. Og med Windows 7 er management-delen med udrulning og vedligeholdelse alt andet lige blevet meget nemmere for systemadministratoren,« påpeger han.

Anders Blom peger også på en række features, der kan berettige en opgradering rent økonomisk. Direct access, en Vpn-lignende adgang til firmanetværket over internettet er i hans øjne en meget stærk feature, ligesom den indbyggede support for virtualisering hurtigt kan opveje licensudgifterne.

»I dag er det blevet nemmere at administrere flere forskellige platforme internt i en virksomhed, men én standardplatform giver utvivlsomt den største besparelse og den højeste effektivitet,« lyder det fra Anders Blom.

Endelig fremhæver Anders Blom den nye enterprise search som en funktion, der virkelig sparer tid. Den nye søgefunktion i Windows 7 leder både på lokale harddiske og netværksdrev, samtidig med at den søger i virksomhedens sharepoint-portaler.

»Næst efter Direct Access, er den nye søgefunktion mit bedste bud på en killer application.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere