Konsulenter driver ny omsætningsrekord i den danske it-branche: Nærmer sig 100.000 ansatte

18. januar 2022 kl. 09:411
Konsulenter driver ny omsætningsrekord i den danske it-branche: Nærmer sig 100.000 ansatte
Illustration: AntonioGuillem/Bigstock.
3. kvartal 2021 slog med sine 70,8 milliarder kroner omsætningsrekord. Omsætningen drives primært af it-konsulenter og engroshandel med it-udstyr.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

It-branchen satte omsætningsrekord i 3. kvartal 2021. Således blev der omsat for i alt 70,8 milliarder kroner, hvilket er en stigning på knap 12 pct. sammenlignet med 3. kvartal sidste år. Eksporten stod for en tredjedel af omsætningen, svarende til 23,5 milliarder kroner, og antallet af ansatte nærmer sig 100.000.

Det skriver Berlingske.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er primært it-konsulenter og engroshandel med it-udstyr, der har drevet omsætningen. De to underbrancher stod for henholdsvis 26,1 milliarder kroner og 23,9 milliarder kroner af de i alt 70,8 milliarder kroner. Ved udgangen af 3. kvartal 2021 var der i alt 99.684 ansatte i it-branchen, men det tal runder formentlig 100.000, når tallene fra 4. kvartal gøres op. Der er samtidig stadig mangel på hænder i it-branchen.

»Branchen kunne godt have ansat endnu flere, men vi har et gabende hul, når det kommer til it-folk. Der eksisterer ganske enkelt ikke nok til at udfylde behovet, selvom virksomhederne skriger efter dem. Det er et kæmpe problem ikke bare for branchen, men også for samfundet som helhed, da det sætter en stopper for den igangværende digitale transformation og vækst i erhvervslivet,« siger Natasha Friis Saxberg, der er adm. direktør i It-Branchen, brancheorganisation for it- og televirksomheder.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger