Konsulent: Derfor anbefaler jeg Android i stedet for Windows Phone

10. august 2012 kl. 10:4460
Tvivlen om kriseramte Nokia, manglen på apps og opdateringer. De tre ting får konsulent til at anbefale danske virksomheder Android-mobiler, selvom han ser stort potentiale i Windows Phone.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Så tæt på, men alligevel ingen cigar.

Windows Phone-platformen fra Microsoft, der skal konkurrere med sværvægterne Google Android og Apple iPhone, får rigtig mange grønne flueben på tjeklisten over ting, som en moderne smartphone skal gøre rigtigt.

Det mener Martin Mangaard, der som selvstændig konsulent lever af at rådgive virksomheder om, hvilken it-platform de skal satse på. Det gælder også firmamobiler.

Men trods roserne til Windows Phone anbefaler han i stedet Android som mobilplatform, når han er på virksomhedsbesøg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

At anbefale Microsoft-platformen ville svare til at hive sin chef til side og anbefale en god ven, der er alvorligt syg, til en nyopslået stilling i firmaet.

Patienten er det kriseramte Nokia, som Microsoft sidste år indgik en aftale om at levere Windows Phone til. Det er der indtil videre kommet en stribe telefoner ud af i Nokias Lumia-serie, som har fået gode anmeldelser, men har solgt beskedent.

Ifølge Martin Mangaard er det usikkerheden om Nokias fremtid, der får ham til at holde igen med Windows Phone-anbefalingerne.

»Folk tvivler altid på et nyt produkt, også selvom det kommer fra en af de store på markedet. Og jeg tør ikke anbefale Windows Phone lige nu, fordi jeg er i tvivl om, at Nokia overlever,« siger Martin Mangaard til Version2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nokia er på cirka fem år gået fra at være verdens suverænt største producent af mobiltelefoner til i dag at være et selskab i dyb krise. En krise, som partnerskabet med Microsoft skulle vende.

I dag anbefaler Martin Mangaard primært Android-telefonerne Galaxy S2 og Galaxy S3 fra Samsung til nye kunder. Det har han efterhånden gjort til 5-600 brugere i mellemstore danske virksomheder.

Det er moderne smartphones, der kan bruges sammen med de fleste tjenester i et Microsoft-miljø, for eksempel med portalsoftwaren Sharepoint.

Og så har Android-platformen vist, at brugerne kan regne med jævnlige opdateringer til deres telefoner. Et område, hvor Microsoft har begået en klokkeklar fejl, mener konsulenten.

»Android-telefonerne har været rimeligt gode til at sende opdateringer ud, og det har Windows Phone ikke været på samme måde. Og nu er det så kommet frem, at man ikke kan opdatere fra Windows Phone 7 til Windows Phone 8 (den kommende version, red.),«, siger Martin Mangaard til Version2.

Mens Android-telefoner godt kan integreres med at Microsoft-miljø, er der dog i bund og grund tale om lappeløsninger. Og her har Windows Phone med sin indbyggede integration med eksempelvis Sharepoint og OneNote samt mulighed for at redigere Office-dokumenter en klar fordel.

Til gengæld mangler Windows-platformen stadig en bunke vigtige apps for at være konkurrencedygtig. Det gælder blandt andet apps til de store, danske netbanker.

Får Microsoft vendt de røde krydser på tjeklisten til grønne flueben, begynder det at ligne noget, mener konsulenten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Hvis Microsoft får det med, som jeg mangler lige nu, er der ingen tvivl om, at det er den platform, jeg vil anbefale til virksomhederne fremover,« siger Martin Mangaard.

Tilbage står tvivlen om Nokia. For selvom producenter som HTC og Samsung også har sendt Windows Phone-mobiler på markedet, er det ikke dem, Martin Mangaard sætter sine penge på. For de to er Android nemlig stadig den vigtigste platform.

»Microsoft skal komme med en slags garanti for, at den her platform ikke går hen og dør. Hvis der bliver lagt låg på rygterne om Nokia, så skal de nok komme efter det. Der har jeg en rigtig god mavefornemmelse,« siger konsulenten.

60 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
59
24. august 2012 kl. 17:09

Jeg går og overvejer Razr Maxx fra Motorola, grundet Samsungs dårlige evne til at opdatere Android. Er jeg helt galt på den? Min kæreste har en S II der driller nu og da, og jeg selv havde en Xcover, der bare ikke ville lade være med at gå i sort.

60
28. august 2012 kl. 09:07

Hej Jimmy,

Ja, hvis opdateringer og klarhed over hvornår de mon kommer er vigtige for dig kan det godt være at Motorola er et bedre valg.

De har i hvert fald en klar oversigt der viser hvad der sker med hvilke telefoner:

https://forums.motorola.com/pages/00add97d6c

Jeg synes Samsung er OK MHT opdateringer af deres flagskibstelefoner (S II og S III), men det lader til at de andre telefoner lades lidt i stikken. En oversigt som den Motorola har lavet ville klæde dem.

Generelt bør du nok se efter 'flagskibstelefoner' med stort salg og som har høje specs, da det er disse som der er størst fokus på at give opdateringer, uanset producent.

Og du bør gå udenom SIM-låste/brandede telefoner da der så er et ekstra 'led' i opdateringskæden, nemlig dit teleselskab.

62
28. august 2012 kl. 22:33

Hvis man vil være sikker på opdateringer, er det så ikke Nexus-linjen man skal kigge på?

Njoeh, med så vidt jeg har forstået er der ikke nogen garantier for evige opdateringer.

Ser du på Nexus-serien https://en.wikipedia.org/wiki/Google_Nexus så bliver Nexus One fra januar 2010 således ikke opdateret.

Givetvis er hardwarekravene steget så meget på de 2 1/2 at det ikke giver mening, men jeg tror også det hænger sammen med at Nexus-serien ikke er kommercielt i den forstand at den er henvendt til slutbrugere, men snarere til udviklere og som model som telefonfabrikanterne kan bruge som reference for deres egne ændringer af basis-android (AOSP - Android Open Source Project).

Så teoretisk kan det godt være at en telefonfabrikant, måske LG, er bedre til at opdatere gamle enheder end Google, hvis det giver mening kommercielt.

Jeg ville til enhver tid vælge en telefon fra en telefonfabrikant da jeg synes i hvert fald Samsungs, HTCs og Sonys brugerflader er rarere end en 'rå' version fra AOSP og jeg ikke gider installere diverse apps for at få en lækker brugerflade. Opgaven med lækker brugerflade overlader jeg gerne til en telefonfabrikant :-)

64
12. september 2012 kl. 13:35

Ser du på Nexus-serien <a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Google_Nexus">https://en.wikipedia.org/wi…; så bliver Nexus One fra januar 2010 således ikke opdateret.</p>
<p>Givetvis er hardwarekravene steget så meget på de 2 1/2 at det ikke giver mening, men jeg tror også det hænger sammen med at Nexus-serien ikke er kommercielt i den forstand at den er henvendt til slutbrugere, men snarere til udviklere og som model som telefonfabrikanterne kan bruge som reference for deres egne ændringer af basis-android (AOSP - Android Open Source Project).</p>
<p>Så teoretisk kan det godt være at en telefonfabrikant, måske LG, er bedre til at opdatere gamle enheder end Google, hvis det giver mening kommercielt

Er det ikke bare faktum, at Apple er så meget bedre end alle de andre til at opdatere iOS på deres devices, på en ensartet måde? Selv iPhone 3GS får iOS 6.

@Martin Mangaard Du skriver du ikke vil anbefale WP, men du skriver ikke hvorfor du anbefaler Android baserede telefoner over iOS. Tilgengæld skriver du om en række problemer (bla. opdateringer mm.) ved Android telefoner som ikke er hos iOS telefonerne. Det kan derfor undrer mig, om du bare personligt er biased for Android og imod iOS, eller om du har glemt at skrive din argumentetion?

65
14. september 2012 kl. 22:19

Hej Nikolaj,

Der er jo ret stor forskel på et mangfoldigt system som Android med mange firmaer involveret i et samarbejde og et proprietært system fuldt kontrolleret af ét firma, som udsender ganske få modeller.

Derfor vil du selvfølgelig altid kunne stille det sådan op, uanset hvor dygtige Android-producenterne i øvrigt end er til at sende opdateringer ud.

Du skriver du ikke vil anbefale WP, men du skriver ikke hvorfor du anbefaler Android baserede telefoner over iOS.

Det gør han faktisk. Han skriver at det er nødvendigt at jailbreake den for at få en enhed der har frihedsgrader nok.

Nu står valget så mellem platforme der er mulighed for at udvikle firma specifikke virksomheds programmer til. .... Men selv distributionen af sådanne applikationer vinder Android og WP over IOS, så længe den ikke er Jailbraked.

Jeg tror det giver sig selv at et firma ikke kan basere sig på jailbreaking.

66
14. september 2012 kl. 23:34

Det gør han faktisk. Han skriver at det er nødvendigt at jailbreake den for at få en enhed der har frihedsgrader nok.

Hmm hvor mange virksomheder har brug for denne funktionalitet? Er det rigtigt at man ikke kan få sine egne apps ned på telefonen? Nej vel. Så det er i bedste fald et parts indlæg. Jailbreaking er ikke nødvendig for langt den største del af danske firmaer. Derfor er det grebet ud af luften, og kan betragtes i retningen af FUD.

67
22. september 2012 kl. 13:30

hvor mange virksomheder har brug for denne funktionalitet? .... Jailbreaking er ikke nødvendig for langt den største del af danske firmaer

Der kan altså være andre grunde til at være varsom med at basere sig på Apple, for eksempel er de jo i deres fulde ret til uden videre at fjerne/forringe funktioner, som den igangværende diskussion om Apple Maps tydeligt illustrererhttps://www.version2.dk/artikel/kortekspert-ufattelig-svaert-og-dyrt-rette-fejl-i-apples-3d-kort-47866#comment-213882

Derudover er der altså rigtig mange steder hvor jailbreaking ville være nødvendig. For eksempel er jeg lige blevet forespurgt på en app til transportbranchen, der skulle aktivere sig selv når chaufføren nærmer sig destinationen. Det kræver jailbreaking.

Og så er iPhones i øvrigt også aaaaalt for dyre og skrøbelige til at det er realistisk at tro at de passer til behovene i f.eks. transportbranchen.

57
15. august 2012 kl. 13:15

Hvor er det dejligt at få en masse input fra jer, jeg er vild med at læse jeres syn og blive konstruktivt udfordret, det er jo i sidste ende jer som bruger og chefer jeg skal gøre glade og effektive.

Jeg kan helt sikkert forstå i ikke alle er enig i mine anbefaling af Samsung Galaxy S2 og senere S3, så det vil jeg gerne begrunde nærmere. Når man som konsulent kommer ind i et firma for at hjælpe med at optimere processerne, er det vigtigst at kigge på hvor godt systemet i dette tilfælde her smartphonen understøtter de andre systemer virksomheden har, så som Exchanges, Office, Sharepoint regnskabs programmer osv, her er der ingen tvivl om WP er førende i integrationen med andre Microsoft platforme, dog har jeg personligt valgt WP fra og en af grundene er den mangler integration til E-conomic, den anden udbyder jeg anbefaler er Dynaccount og de har som standard at man sender deres system en E-mail. Derefter Kigger jeg så på hvilke et system kan brugeren bedst relatere sig med, og gerne vil have med rundt i sin fritid, hvis man kan få en ansat til frivilligt at gå rundt med sin firmatelefon med firma mails, og direkte adgang til kontoret får de fleste virksomheder en ekstra fordel af arrangeret medarbejder. Dvs kan de komme til deres netbank, E-Boks og andre praktiske ting, kan firmaet hurtigt hente et par timers ekstra arbejdes kraft i løbet af en måned og yde en bedre hurtigere services end normalt. Til sidst kigger man på en fremtidig platform, hvilken platform kan man udvikle til og hvilket tror man der kommer til at bestå i fremtiden.

Der er ingen tvivl om jeg tror fuldt ud på Windows Phone når de får de vigtige bruger apps med, og de er garanteret for de overlever, det står også skrevet i artiklen:
»Hvis Microsoft får det med, som jeg mangler lige nu, er der ingen tvivl om, at det er den platform, jeg vil anbefale til virksomhederne fremover,«
»Microsoft skal komme med en slags garanti for, at den her platform ikke går hen og dør. Hvis der bliver lagt låg på rygterne om Nokia, så skal de nok komme efter det. Der har jeg en rigtig god mavefornemmelse,«

Nu til hvordan jeg så er kommet frem til mit valg. Når man så tager historikken, kan det godt være at WP har fået en masse nye apps, men det er desværre kun Danske Bank, nordea og handelsbanken der har en WP app endnu. Og den andre apps er endnu ikke kommet. Så er der ikke den store chance for at medarbejderen gider gå rundt med telefonen efter fyraften, når han kan få en smartphone der kan meget mere og i visse tilfælde også styre hans tv. Så er der langt vej for Windows phone. Og her vinder IOS og Android altså klart over WP i øjeblikket. Nu står valget så mellem platforme der er mulighed for at udvikle firma specifikke virksomheds programmer til. Alle platformene er næsten lige lette at udvikle til, tror dog at WP har en lille fordel når man forstå Metro designet eller hvad de nu finder ud af det skal hede. Men selv distributionen af sådanne applikationer vinder Android og WP over IOS, så længe den ikke er Jailbraked. Desværre er min bekymring om hvem skal overtage WP hvis Nokia ikke overlever med WP, der er jo kun gået ned af bakke?, både HTC og Samsung har da WP men der er ingen tvivl om de har deres største omsætning på android, og tvivler på der er dem der forsøger at få brugerne til at skifte væk fra noget de kender til WP, det vil da være at gamble med sit kundegrundlag. Som @Jakob Damkjær skriver der er mange der laver WP er der en der skriver og referer til denne side og kan faktisk kun firmaer der også har android udover Nokia : https://www.microsoft.com/windowsphone/da-dk/buy/7/default.aspx Men når microsoft og nokia garanter at WP overlever og hvordan. Derudover har både Android og IOS været gode til at opdatere deres systemer og det har været muligt at opdatere telefonerne til nyt Os når der er kommet, hvilket Nokia og Microsoft ikke vinder på når de annoncere at deres telefoner ikke kan opdateres til det nye system der kommer i oktober, og der ingen telefoner er for os konsulenter at anbefale nu med garanti for den kan opdateres ligesom Samsung Galaxy s2 gav til Ice Cream Sanwitch. En skriver der ikke har været mange opdateringer til Samsungs telefoner, jeg mener dog at have opdateret et par gange på S2 modellerne. Og selvom det ikke er alternative roms jeg anbefaler firmaer, kan i privat personer der deler den holdning se lidt nærmere på https://www.cyanogenmod.com/ som er en god mulighed for at opdatere selv gamle Android telefoner, og senest kan de gøres trådløst https://gigaom.com/mobile/look-out-carriers-rom-developers-can-now-push-android-updates/ hvis man har lidt teknik viden til at få det i luften eller er Youtube en god hjælp. Grundet til det er Samsungs telefoner jeg vælger og ikke HTC x-one, er måske på et svagt grundlag, men Samsung Galaxy S2 har været først med en ordentlig model jeg godt kunne lide, og som er vellidt blandt forbrugerne, også baseret på mobilsiden anbefaling og muligheden for at forsætte med samme leverandør da S3 kom, hvor jeg kender servicen. Håber overstående giver indblik i hvorfor jeg anbefaler som jeg gør. Og igen, jeg gerne over på Windows Phone hurtigst muligt, men jeg er nød til at se en garanti og stabilitet for Windows Phone inden jeg kan anbefale den. Jeg kan kun sige jeg misunder den fantastiske skærm den har.: https://www.youtube.com/watch?v=HIJTpJN5Fro man skal nok ca. 1 min ind inden grunden kommer.

58
16. august 2012 kl. 20:54

Tak, Martin, for dine kommentarer og uddybning af hvorfor du anbefaler Android til firmaer.

Nu er jeg ret almennyttigt anlagt, og har derfor følgende spørgsmål til dig:

Hvis du nu i stedet skulle rådgive staten/samfundet som helhed, i det samme spørgsmål, hvad ville du så anbefale ?

54
12. august 2012 kl. 23:22

Bevæger mig lige ned på dit børnehave debat niveau i dette svar, æv bæ buu.

"Min S2 og min nu nye S3 fungere upåklagelig, men den bedste med hensyn til antenne/signal var nok den "gamle" Nokia jeg låne da Appel forsøgte at lave min "defekte" telefon, de ombyttet til en ny, men det hjælp ikke."

Hvis du kan læse indad, kan du se at den blev ombyttet til en ny, hvis du i det hele taget læser andres svar inden du bralrer løs.

48
11. august 2012 kl. 10:59

Bruger stadig det samme selvskab, da nummert ikke er flyttet inu, og det virker nu perfekt med en S3.

Teleselskab logget min telefon, med signal styrke og andet, den tid jeg have en Iphone. og konstateret at nettet var for dårlig med en Iphone, deres dækningskort viser også at der er dækning i området, altså bare ikke for en Iphone :-)

Der findes firmaer som handler professionelt.

Men i følge en anden tråd her på version2, er det jo heller ikke en telefon længere, og samtaler er ikke det vigtigste. Men jeg vil nu gerne at mine kunder kan ringe til mig, så jeg kan tjene penge.

mvh

Men må indrømme at selve hardwaren, ud over antennen på telefonen er fed, kunne godt have tænkt mig den med en et andet OS, synes at man bliver bundet for meget med Appels, med hensyn til pille rode. og mange af programmer er dyre eller ikke gratis i forhold til Android.

53
12. august 2012 kl. 17:56

Bruger stadig det samme selvskab, da nummert ikke er flyttet inu, og det virker nu perfekt med en S3.</p>
<p>Teleselskab logget min telefon, med signal styrke og andet, den tid jeg have en Iphone. og konstateret at nettet var for dårlig med en Iphone, deres dækningskort viser også at der er dækning i området, altså bare ikke for en Iphone :-)

Alas du skal bruge iPhone 4 et af de steder der er dumme mht iPhone 4s antenne ift det net den teleudbyder du har. Tilbød de dig en erstatnings telefon for at udelukke en defekt enhed ?

Forsøger ikke at få dig til at skifte men blot på pege at det er bare en relativt sjældent hændelse at der ikke er dækning for iPhone 4 (har alle dine kollegaer der har samme teleudbyder som dig problemer med iPhone 4 ? eller iPhone 4 overhovdet?) fordi der ikke er et realt problem som har kunne dokumenteres at påvirke en real delmængde af forbrugerene.

Men anyhows...

"Men må indrømme at selve hardwaren, ud over antennen på telefonen er fed, kunne godt have tænkt mig den med en et andet OS, synes at man bliver bundet for meget med Appels, med hensyn til pille rode. og mange af programmer er dyre eller ikke gratis i forhold til Android."

og jeg ønsker mig en enhjørning der prutter regnbuer og skider guldklumper...

og at klage over at kvalitetsprogrammer koster penge... det er sikkert en måde at sikre at udviklere laver programmer der fungere og er velproducerede.

Ja man kan tjene penge på gratisprogrammer med reklame det er sikkert og vist men det kræver rigtigt rigtigt mange downloads... og med de udviklere der er kommet frem med histiorier om hvor meget deres profit påvirkes af kopiprodukter der stjæler deres salg og resultere i sure kunder der skal betale dobbelt for at få det produkt de faktisk gerne vil ha. Plus den fine måde fx. Amazon laver gratis dag for at promovere deres kindle fire store gør at det virker som et suboptimalt markede at satse på primært...

46
11. august 2012 kl. 01:14

At tale dem lidt efter munden når de skrider....

"Som aftalt, bekræfter jeg hermed at du kan flytte dit nummer til andet teleselskab med øjeblikkelig virkning, da vi ikke har mulighed for at forbedre dækningen i dit område lige pt."

Den galaxy du har nu er den på det samme selskab og hvilket teleselskab var det ?

Samtidigt kan man hvis man har lidt erfaring med udlandet summere at der er nogen af dem der designer netværksinfrastruktur i Danmark man kunne ønske blev erstattet med nogen fra fx Tyskland. Hvor netværket bare er meget mere a hurtigt og b aldrig har givet alt for lange ventetider på tilkobling... Man slår flight mode fra og så er der data og taleforbindelse med det samme. Ikke det pis med at vente i et minut eller to på at det får fundet netværk...

Så hvor meget var det netværks operatør og hvor meget telefonen ? Eller har du absolut intet belæg for at komme med en anekdote om det fordi operatøren også blev byttet ?

44
11. august 2012 kl. 00:26

Har fået ophævet binding, på køb af en Iphone fordi antennen er for ringe. Så telefonselskaberne ved godt at Iphones antenne ikke virker.

Min S2 og min nu nye S3 fungere upåklagelig, men den bedste med hensyn til antenne/signal var nok den "gamle" Nokia jeg låne da Appel forsøgte at lave min "defekte" telefon, de ombyttet til en ny, men det hjælp ikke.

Håber i får en god weekend. mvh

" Hej Søren

Tak for behagelig samtale.

Som aftalt, bekræfter jeg hermed at du kan flytte dit nummer til andet teleselskab med øjeblikkelig virkning, da vi ikke har mulighed for at forbedre dækningen i dit område lige pt.

Du skal selv tage kontakt til anden udbyder og bede dem flytte dit nummer med en ønske dato (f.eks. torsdag den 02.08.2012)

Jeg sender et returlabel, så du kan sende den iPhone 4 retur du har købt med abonnementet. Den vil blive krediteret så snart den er registeret retur på lageret.

Jeg krediterer faktura xxx som kompensation for manglende dækning.

Rigtig god dag.

Med venlig hilsen "

43
10. august 2012 kl. 22:36

Jeg har haft adskillige Android telefoner og jeg har aldrig tabt et opkald på nogle af dem. Så jeg har altid været godt tilfreds med telefon delen.

På min arbejdsplads er vi så småt begyndt at skifte til Google Apps og når man gør det, så er Android helt fantastisk.

Og mon ikke flere begynder at tænke den vej i takt med at Microsoft, med sin stærkt omdiskuteret windows 8, ikke formår at komme ind på det marked, som de har satset hele butikken på. (På bekostning af de kunder de allerede har på desktop markedet)

38
10. august 2012 kl. 17:11

er en måde at se det på...

men en anden måde er at se de små dimser med kun skærm på forsiden som lommecomputere der forælder telefoner. De kan så meget mere og har så mange funktioner at de 90% af tiden IKKE bliver brugt som telefoner.

Hvorfor bliver vi så ved med at kalde dem telefoner ?

Kalder vi også biler for hanskerums transportøre ? eller fly højtliggende kantiner...

ang.- iPhone 4S så lavede Apple ret meget om på antennen (specielt den del der er inden i telefonen hvor der er to antenner nu og modsat mange andre telefoner så kan iPhone4S skifte antenne under en samtale hvor andre bestemmer sig for hvilken antenne der skal benyttes i starten af en samtale og derefter ikke kan skifte.)

Dårlig dækning er dårlig dækning og Apple undersøgte hvor mange der havde problemer (som de henvendte sig til Apple med og selv med iPhone 4 var det et forsvindende lille antal kunder)... Så der er måske lidt knas med masterne som der engangimellem skal genstartes, for fx her i udkants nordsjælland er der et meget stort område hvor der INGEN master er (jeg tror det er fordi rige nordsjællændere ikke vil ha master på deres jord og den pris teleselskaberne tilbyder er slet ikke høj nok)

se https://mastedatabasen.dk/ i området nord for Fredensborg der er en stor kile ned mod hørsholm og op til tikøb hvor der ikke er en enste mast...

og hvor der næsten ingen master er vil man oftere opleve at de master der er er overbelagte eller uden for rækkevide.

Samtidigt er det også noget der lidt får sving i teleselskaberne hvis man ringer ind og siger "hey gad i lige genstarte UMTS mast 203 ?" (for der er nemlig mastenumre og teleselskaber med i den dejlige mastedatabase.

Samtidigt kan man også se om der er en anden teleoperatør der har en bedre placeret mast så man kan få en forbindelse gennem dem.

45
11. august 2012 kl. 01:01

" Muligvis. Men ville du købe den, hvis der ikke var telefon-funktionalitet? "

Ville du købe den hvis den ikke havde alle data tjenesterne ?

50
11. august 2012 kl. 13:09

Ville du købe den hvis den ikke havde alle data tjenesterne ?

Hvis man skal bruge en mobiltelefon, så køber man vel en mobiltelefon, uanset hvilke datatjenester den også understøtter?

Jeg har købt en mobiltelefon med et rigtigt tastatur, så man ikke skal bruge ekstra tid på, at få apparatet til, at fylde det i en SMS som man ønsker skal være i den pågældende SMS. Men telefonfunktionaliteten er stadig den primære opgave. At den så også har et fornuftigt kamera og en god musikafspiller der er nem, at fylde musik på, er ingen skade til. Men telefondelen er den vigtigste funktion for mig.

34
10. august 2012 kl. 15:51

Jeg husker vi var en del der her i dette fora, nævnte, at der er endda meget meget lang vej til succes for Nokia og MS. Det holdt vist stik.

31
10. august 2012 kl. 14:57

Jeg synes, det er fint, at man bringer en sådan artikel, der kan oplyse lidt om fortræffelighederne af forskellige styresystemer. Men hov, det handler jo reelt set ikke om fortræffelighederne ved OS'erne, det handler jo om, hvorfor det ene bliver anbefalet fremfor det andet. Fair nok! Man er berettiget til at have hver sin mening.

Hvad jeg finder påfaldende er, at det ender i en kendt krig ml Apple vs MS vs Android. At der ikke er nogen, der tænker: Kildekritik! Jeg kender ikke manden (Martin Mangaard), og søger man på Martin Mangaard på kendte søgemaskiner, så kommer ganske vidst mandens LinkedIn og FB profiler, men hvad har han at skulle have sagt? Jeg synes, det ret irrelevant, hvad en lille mand synes. Det ville være mere interessant at spørge nogle store virksomheder, hvorfor de har valgt (OS til mobiler), som de har gjort! Manden synes jo ikke at have noget at have det i, da han jo binder WP op på Nokia (ja, der har været meget kombi-hype på Nokia/MS partnerskabet), men der er også, som @Jakob Damkjær påpeger, andre producenter. Det er i hvert fald et tyndt grundlag, han baserer sine anbefalinger på (i hvert fald dem, han fremfører). Det kan vel være, at han er god som rådgivre, man det tyder ikke på, at mobiler er hans primære område. Reelt vil jeg ikke tale om den ene fremfor det andet, her handler det faktisk om, at han jo i bund og grund er uinteressant, da manden jo bare får sine 15 minutters berømmelse... Der er jo lige så mange meninger om dette emne, som der er mennesker på kloden.

32
10. august 2012 kl. 15:07

Fint at du er kritisk over for mandens autoritet paa omraadet, men det handler om at han faktisk raadgiver virksomheder om hvad de skal bruge. Han har altsaa en vis indflydelse paa hvad i hvertfald de virksomheder som er hans kunder, vil bruge.

Naar han ikke vil anbefale Windows Phone, og der vitterligt er virksomheder der lytter til hans raad, saa siger det noget om Microsofts chance for at traenge igennem paa markedet.

26
10. august 2012 kl. 13:29

manglen på apps og opdateringerOkay, der er ikke så mange apps til WP, det kan jeg gå med til.

Manglen på opdateringer kan jeg ikke se, jeg har haft min Lumia 800 siden februar og der er der kommet 3 opdateringer med ting som folk har ønsket til deres Nokia Lumia 800.

nu er det så kommet frem, at man ikke kan opdatere fra Windows Phone 7 til Windows Phone 8efter hvad jeg har læst mig frem til så er det fordi at hardware delen i en Nokia Lumia 800, ikke er kraftig nok til og kunne køre WP8, men de ville så få WP7 til og ligne WP8 så meget som muligt.

30
10. august 2012 kl. 14:10

efter hvad jeg har læst mig frem til så er det fordi at hardware delen i en Nokia Lumia 800, ikke er kraftig nok til og kunne køre WP8, men de ville så få WP7 til og ligne WP8 så meget som muligt.

Så vidt jeg ved, så er det, fordi hardwaren er lidt anderledes til WP8, og det er den, fordi kernen er afledt af Windows 8-kernen i stedet for Windows CE-kernen.

Det giver mulighed for at køre på processorer med flere kerner og eksempelvis understøtte LTE (4G), som kræver IPv6, som Windows CE ikke understøttede.

Samtidig kommer der understøttelse for NFC og eksternt SD-lagerplads, så der vil være Windows Phone 8-applikationer, som ikke kan køre på Windows Phone 7.

Med hensyn til systemopdateringer, så bliver det fremover Microsoft, som overtager opdateringsarbejdet i stedet for, at en opdatering først skal forbi et teleselskab og godkendes.

17
10. august 2012 kl. 12:35

Hvorfor har tilgængeligheden af homebanking apps nogen som helst relevans for virksomheder ?

God SharePoint og Exchange integration samt indbygget MS office integration i basis install er gode solide argumenter og centraliseret opdatering af software fra MS må være en lise for de sikkerhedsansvarlige...

Det mareridt som androiud er for en sikkerhedsansvarlig bare ud fra et softwareopdatering til en sikker version uden at få økonomiafdelingen på nakken fordi man har voidet garentien på firmaets telefoner er sikkert sjovt at finde det rigtige budget til at betale for...

Eller køber man bare nye telefoner til alle de medarbejdere der ikke har en telefon der er sikker længere...

Eller hvem ringer man til hvis man opdager en bug mellem en exchange mail server og en android telefon der ikke har en ActiveSync licens ?

Eller hvordan håndtere man en opgradering af mailserven hvis en del af de lidt ikke nye android telefoner ikke understøtter fx. exchange 2010 ?

og det virker som om der er lidt knas med exchange serveren og samsungs basis instalerede mail klient hvis man søger lidt rundt på nettet...

og hvilken platform mon først får en native dynamics app...

Så de der samsung telefoner virker som en virksomheds telefon fra himlen... tak for det gode råd hr virksomheds konsulent...

for det er kun Nokia der laver WP telefoner...

https://www.microsoft.com/windowsphone/da-dk/buy/7/default.aspx

og hvorfor er det at det kun er Nokia telefonerne der omtales ?

14
Indsendt af Peter Binderup (ikke efterprøvet) den fre, 08/10/2012 - 12:12

Jeg bruger selv en iPhone og er rigtig godt tilfreds med den, og den er sat op til at arbejde med firmaets Exchange server, og fungerer upåklageligt i den sammenhæng, og når den ikke kan mere så bliver det nok en iPhone igen (mest pga alle de apps jeg efterhånden har købt og integreret i mit workflow)

Jeg ville alligevel nok anbefale andre virksomheder at de så mere efter Android i og med at den potentielt kan være "nemmere" at tilpasse specialbehov i organisationen. Kvalitetsmæssigt ser jeg ikke nogen forskel mellem highend telefonerne.

Jeg ville ikke anbefale Windows phones i version 7 eller 8. Version 7 fordi at den ikke bliver opdateret til 8 som er lige om hjørnet. Jeg vil ikke anbefale 8'eren før den har bevidst at den er en værdig spiller på markedet, som bidrager med mere end blot det samme som de andre. Jeg har kollegaer der har Windows 7 telefoner, og jeg kan ikke ud fra UI eller apps sige at man ikke skal gå efter en Windows - det er udelukkende pga. at Microsoft skal bevise at der er mere support af mobile end de tidligere har vist med version 6 af deres mobile os - med andre ord de skal denne gang gå helhjertet ind i mobilplatformen.

12
10. august 2012 kl. 12:04

Skal jeg læse det sådan at du mener telefondelen i iPhone er ringe? Jeg tror ikke du har prøvet at bruge en. 3GS, 4 og 4S har alle en meget suveræn telefondel, med helt absurd god lyd, selv under helt vildt støjende forhold.

HOST antenne HOST Super god telefon med elendig antenne.. suk SE's telefondel er af generel god kvalitet, jeg har ikke prøvet Nokia's på de nyere, men min oplevelse er at har man lavet telefoner længe, så virker telefondelen generelt godt

13
10. august 2012 kl. 12:10

HOST antenne HOST Super god telefon med elendig antenne.. suk SE's telefondel er af generel god kvalitet, jeg har ikke prøvet Nokia's på de nyere, men min oplevelse er at har man lavet telefoner længe, så virker telefondelen generelt godt

Så det hele bygger på noget du har hørt - ok... Ja der har været antenneproblemer på iPhone 4 - jeg har ikke selv oplevet nogle, og jeg kender heller ikke nogen der har oplevet dem. Men det er rigtigt at der er rapporteret problemer med antennen. Men størrelsen af problemet er svært at forholde sig til: Udbredelse osv. Generelt betragter jeg det som en bagatel, men det er nok subjektivt hvor meget dette genere een. For mig vil manglen på apps, manglende opdateringer og support fra producenten af håndsæt osv. være langt mere frustrerende.

16
10. august 2012 kl. 12:22

Så det hele bygger på noget du har hørt - ok... Ja der har været antenneproblemer på iPhone 4 - jeg har ikke selv oplevet nogle, og jeg kender heller ikke nogen der har oplevet dem.

Jeg oplever det hver eneste dag (arbejder i Teknikerbyen i Virum og bor i det vestlige Værløse). De ting jeg oplever er ganske velkendte og velunderbyggede, dvs tabte opkald, manglende forbindelse, mistet signal selv ved "5 fulde streger" og lignende. Min Nokia E66 har ingen problemer i den retning.

Det er rigtigt, at iPhone (jeg har en version 4) er rigtig god til bla. filtrering af støj, men når signalet er svagt ryger den på hælene.

Kort sagt - i min hverdag er min iPhone4 suveræn til alt - altså bortset lige fra det at snakke i den.

19
10. august 2012 kl. 13:08

Smid en bumper på din iPhone 4, så skulle problemet gå væk, og så er den samtidigt drop-&ridset -sikret i rimelig høj grad.

  1. Jeg har ikke givet 1 mia kr. for en telefon for at pakke den ind i noget billigt plastik
  2. Det hjælper ikke - problemerne med iPhonens (4) dårlige performance ved svagt signal er der altid - også når jeg bruger headset.

Det er lige lovligt letkøbt blot at affærdige det jeg oplever. Jeg kunne forestille mig, at rigtigt mange oplever det samme, men blot tilskriver det "svagt signal" og ikke "dårlig antenne-konstruktion". Den eneste grund til at jeg kan verificere at det for mig et et specifikt "iPhone-problem" er at jeg har en telefon mere på mig, hvor jeg aldrig oplever problemet (de er på samme operatør).

21
10. august 2012 kl. 13:13

Det er lige lovligt letkøbt blot at affærdige det jeg oplever. Jeg kunne forestille mig, at rigtigt mange oplever det samme, men blot tilskriver det "svagt signal" og ikke "dårlig antenne-konstruktion". Den eneste grund til at jeg kan verificere at det for mig et et specifikt "iPhone-problem" er at jeg har en telefon mere på mig, hvor jeg aldrig oplever problemet (de er på samme operatør).

Jeg mener ikke jeg affærdiger det - overhovedet. Men det vil stadigt være fint at kvantificere problemets størrelse. Hvordan ved du at bumperen ikke virker, hvis du ikke har prøvet?

Jeg har ikke problemet og har ikke haft det på min iPhone 4, min upgrade til 4S var motiveret i at der nu var 64GB til rådighed, hvilket gør at den kan være 100% synkron med min iPad.

24
10. august 2012 kl. 13:21

Hvordan ved du at bumperen ikke virker, hvis du ikke har prøvet?

Jeg har søreme prøvet - jeg fik jo en gratis bumper kastet i nakken, da jeg fik telefonen.

Jeg oplevede ingen problemer, da jeg boede og arbejde "i byen" (Valby), men efter vi er flyttet ud, hvor signalstyrken er mere svingende, så er problemerne i dén grad til at tage at føle på.

27
10. august 2012 kl. 13:52

Jeg oplevede ingen problemer, da jeg boede og arbejde "i byen" (Valby), men efter vi er flyttet ud, hvor signalstyrken er mere svingende, så er problemerne i dén grad til at tage at føle på.

Ja, jeg bor også i udkantsdanmark i Hørsholm, og her signalstyrken også svingende, men det gælder både for Samsung, BlackBerry, Fullrate 3G dongle, Nokia m.fl. Der er iPhone hverken dårligere (3GS, 4 eller 4S) end de andre.

5
10. august 2012 kl. 11:36

Kan Windowsphone godt fortrækkes. Den har Lync, opgaver, en hel officepakke og en perfekt dansk stavekontrol.

Og man bør ikke overse at den efter min vurdering har langt den bedste telefondel (GSM) men også wifi delen er i særklasse. Egentligt besynderligt at det generelt ikke har større betydning for folks valg, specielt m.h.t. iphone, når man nu ved hvor elendig den er.

Out of the boks funktionaliter på www.windowsphone.com, som spær og genfind telefonen upload afdokumenter, er også en stærk side på Nokia telefonerne.

36
10. august 2012 kl. 16:26

At iPhone brugere vil betvivle at iPhonen har en dårlig GSM del.
Den dårligste på markedet.

Undskyld, men jeg er iPhone bruger og kan på ingen måde genkende din vurdering af den. Jeg tvivler ærligt talt også på at du har noget som helst der kan understøtte din påstand om at den skulle være "dårligst" på markedet.

Man kan vel nærmest betagne det som notorisk, specielt hos de stakkels brugere.

Hold nu op. Hvor mange iPhone brugere tror du der render rundt og føler sig som stakler? Jeg gør ihvertfald ikke og syntes derimod at det er en super Smartphone. Også telefondelen :-D.

37
Indsendt af Peter Binderup (ikke efterprøvet) den fre, 08/10/2012 - 16:40

Jeg oplever heller ikke problemer med min iPhone i forhold til andre telefoner. På vej hjem fra arbejdet mister jeg forbindelsen præcist det samme sted som med min tidligere Sony Ericcson Dumbphone (ved samtaler).

Jeg oplever heller ikke dårligere data dækning med min iPhone i forhold til min Android telefon. At der kan være et teknisk design der gør at iPhonen kan give et dårligere signal forhold har jeg ikke noget belæg for at modstride - jeg kan blot dele min erfaring, som er at jeg ikke oplever ringere dækning med den i forhold til andre telefoner.

20
10. august 2012 kl. 13:09

wifi delen god???

løb rundt med en lumia 800 i foråret og oplevede store problemer hvis jeg var i nærheden af et åbent wifi som krævede authentication. Hvis jeg ikke loggede på (havde ikke adgang) valgte telefonen stadig konsekvent at forsøge at bruge dette wifi, og ikke falde tilbage på 3g....det endte med at jeg måtte disable wifi totalt på telfonen...

15
10. august 2012 kl. 12:13

Jeg har en iPhone 3gs og er enig i at den er ALT for langsom efter iOS 4.0... Desuden er iPhonen på ingen måde at fortrække over WP imo, jeg vil langt hellere vælge WP in any case, selv over iPhone 4S osv.

3GS, 4 og 4S har alle en meget suveræn telefondel

Så ja, iPhone er ringe de røvrender tidligere udgaver hver gang der er en nye opdatering. De har dusten ikke god nok support for customisering (Skal vente 15 mins på push beskeder / mail opdatering, what the fuck?) så iPhones er på ingen måder suveræn.

4
10. august 2012 kl. 11:26

Det lyder som en vits. Det har hele tiden været problemet med Android telefonerne. Det samme har muligheden for kontinuitet. I en virksomhed er der brug for at man kan benytte de samme apps mm. på telefoner indkøbt for 2 år siden som man kan til telefoner købt i dag. Kontinutet og opdateringer til telefonerne, her må iPhone da vinde klart over Android. Det kan være at artiklen fokuserer udelukkende på WP vs. Android. Men det kunne være rart om der kunne laves en artikel der er mere nuanceret og tog iPhone med ind i billedet, det er trods alt en stor spiller i denne sammenhæng. Microsoft har med Windows vist, at de er rigtigt gode til kontinuert at sende opdateringer ud til OS, så mon ikke den trend fortsætter på WP? Android har bevist at håndsæt har en relativt kort levetid (opdateringer ikke kommer til dem), eller også skal man vente uforholdsmæssigt lang tid (f.eks. 2.1 til Hero som kun kom over et halvt år efter Android 2.1 release, og efter 2.2 var released, og kun til nogle Hero håndsæt). Den samme historie kan man nu se om Jesper Stein Sandals Galaxy S, hvor f.eks. iPhone 3GS stadigt er going strong her 3 år efter release. Den får også iOS 6 - tag den Android. Så kontinuitet og softwareopdateringer (OS), hvilke er meget vigtige parametre i virksomheds IT sammenhænge, der slår iPhone langt Android IMO.

52
11. august 2012 kl. 22:46

Der kommer hele tiden opdateinger til Android. Det er ikke alle PRODUCENTER som opdatere så hurtigt, men hvis man absolute skal have den seneste version (slet ikke nødvendigt) så må man jo tage til efterretning hvem af dem som er langsomme. (Og desuden kan man jo opdatere med et helt nyt OS hvis man vil, prøv det på iphonies

Og naturligvis kan du bruge et app du har købt for 2 år siden. Jeg har ikke hørt om nogen som er blevet forældet på den måde.

56
12. august 2012 kl. 23:36

Det er ikke alle PRODUCENTER som opdatere så hurtigt, men hvis man absolute skal have den seneste version (slet ikke nødvendigt) så må man jo tage til efterretning hvem af dem som er langsomme.

Det er fuldstændigt rigtigt, og det virker som om det er ved at blive en konkurrenceparameter for producenterne at lave systemopgraderinger.

Bemærk dog at hvis man køber en telefon der er "branded", f.eks. en 3-telefon hvor 3 har lagt deres egne apps ind, så skal man vente ektra længe, da det i så fald er 3 der skal sende systemopdateringen ud.

6
10. august 2012 kl. 11:37

Jeg lånte på et tidspunkt en iphone 3GS af mit arbejde. Det første jeg gjorde var at resette telefonen. Det opgraderede til nyeste understøttede ios version. Det betød bare at telefonen blev ganske ubrugelig da den var alt for langsom. Hvad være var, iphone understøtter ikke nedgradering igen. Så nu ligger den i skuffen og jeg anbefaler mine kollegaer at lade den ligge. Min pointe er at opgraderinger kun skal være tilgængelige når det rent faktisk forbedrer oplevelsen på telefonen.

3
10. august 2012 kl. 11:14

Android-telefonerne har været rimeligt gode til at sende opdateringer ud, og det har Windows Phone ikke været på samme måde.

Ikke til min Samsung Galaxy S. Samsung har været gode til at love opdateringer, men mindre flinke til at sende dem ud. To år efter køb er det helt slut med opdateringer, og det har det været i mere end et halvt år.

49
11. august 2012 kl. 13:02

To år efter køb er det helt slut med opdateringer

Så er det jo godt, at der findes alternative distributioner der er helt med fremme i skoene.

De muligheder har du ikke med hverken iOS eller WP.

Faktisk er det muligt, at køre ICS på Xperia X10 Mini, til trods for, at Sony Ericsson ikke lavede nyere udgave end 2.1 til den.

2
10. august 2012 kl. 11:06

Både Danske Bank og Nordea, og sikkert flere, har da forlængst lavet homebank apps til WP

7
10. august 2012 kl. 11:46

Både Danske Bank og Nordea, og sikkert flere, har da forlængst lavet homebank apps til WP

Hvis man som artiklen kigger udelukkende på virksomhedsbrug - hvor vigtig er homebanking apps så også ift. apps, der integrerer godt med virksomhedens egne systemer (her tænker jeg på Sharepoint, Dynamics, email, Lync, Office, osv.)? Umiddelbart ville jeg da have troet at system-integrerende apps ville være meget vigtigere for virksomheder end bank apps.

1
10. august 2012 kl. 10:58

Vil Windows Phone platformen dø sammen med den syge ven (Nokia) Eller kommer der bare noget nyt hardware fra HTC eller .... eller Microsoft selv som bærer platformen videre ? er det så usikkert at satse på Windows phone ?