Konservative får kritik af Datatilsynet: Fortalte ikke borgere, at deres data lå hos partiet

22. december 2021 kl. 11:334
Konservative får kritik af Datatilsynet: Fortalte ikke borgere, at deres data lå hos partiet
Illustration: Jakob Knudsen.
Det Konservative Folkeparti opfyldte ikke sin oplysningspligt efter databeskyttelsesforordningen, og derfor får partiet nu kritik af Datatilsynet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I forbindelse med Europaparlamentsvalget og Folketingsvalget i 2019 indhentede Det Konservative Folkeparti via data- og analysehuset Geomatic oplysninger på potentielle vælgere og sendte derefter breve ud med partiets mærkesager.

Når disse oplysninger ikke er indhentet af Det Konservative Folkeparti selv, skal partiet give en række oplysninger til de registrerede, altså de potentielle vælgere. Det er blandt andet identitet og kontakoplysninger for den dataansvarlige – det vil sige Det Konservative Folkeparti – og kontaktoplysninger på en eventuel databeskyttelsesrådgiver.

Det gjorde Det Konservative Folkeparti ikke, og derfor udtaler Datatilsynet nu kritik af partiet, fordi det ikke havde opfyldt sin oplysningspligt efter databeskyttelsesforordningen (GDPR).

Du kan læse hele afgørelsen her.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
27. december 2021 kl. 10:37

Jeg er desværre helt enig. I deres stilling burde de absolut vide bedre og hvis de er i tvivl kan de da spørge. Jeg er ret træt af at det gang på gang ikke har nogen konsekvenser for dem der bryder reglerne. Advarsler er der ikke mangel på, handling derimod...

3
23. december 2021 kl. 10:42

"Statsansatte i Danmarks Statistik blev inviteret til musicals, landskamp og kagegilde Gennem syv år modtog ansatte i Danmarks Statistik gaver fra firmaet Geomatic, som har opbygget en forretningsmodel, der er afhængig af data fra den offentlige statistiktjeneste. Danmarks Statistik erkender regelbrud, mens Geomatic ikke mener at have gjort noget forker"

https://politiken.dk/indland/art6924824/Statsansatte-i-Danmarks-Statistik-blev-inviteret-til-musicals-landskamp-og-kagegilde

2
22. december 2021 kl. 16:27

De er jo med til at bevilge midler til Datatilsynet. Man bider vel ikke den hånd, der fodrer én? ;)

1
22. december 2021 kl. 15:49

Er det det bedste Datatilsynet kan gøre!!!

De konservative bryder med grundstenene i gdpr loven.