Konkursramte Mondo sælges i bidder til Ciklum og Nordea

Outsourcing-virksomheden Ciklum overtager resterne efter Mondos offshore-afdelinger med 150 medarbejdere. Resten af konkursboet overtages blandt andet af kunder som Nordea.

En uge efter at Mondo gik konkurs, er der nu ved at være styr på, hvordan stumperne reddes bedst muligt. Mest markant overtager offshore-huset Ciklum 150 tidligere Mondo-medarbejdere i Ukraine og Pakistan, hvilket får Ciklum til at vokse til i alt 850 medarbejdere, skriver Børsen.

De danske aktiviteter splittes op i mindre bidder, så kunder kan købe egne projekter hjem. Således er planen ifølge kurator, at Nordea overtager den del af Mondo, som var i gang med leverancen til Nordea.

De to sidste bidder er Mondos softwareprodukter til rejsebranchen og til at optimere forholdet mellem kunder og leverandører. Disse dele er ved at blive solgt til svenske virksomheder.

Frasalgene giver mulighed for at dække udgifterne til løn, som de tidligere medarbejdere mangler at få, men konkursen vil alt i alt efterlade et hul på 50 millioner kroner. Dermed er der blevet brændt en del penge af i firmaet siden marts 2008, hvor Ib Kunøe overtog Mondo for én krone.

I perioden frem til konkursen skød Ib Kunøe 85 millioner kroner ind i Mondo, ligesom et frasalg af aktiviteterne i Mondo Hosting til Atea gav firmaet 30 millioner kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
Christian Hvid

Jeg ville ønske at nogen ville grave lidt dybere i denne historie.

F.eks. hvis man læser:

http://www.computerworld.dk/art/54094/ib-kunoee-gaar-konkurs-med-mondo

Så de udvider medarbejderstaben fra 60 til 325 over 06-07.

Omsætningen stiger fra 53.5 til 101.0 mio.

Det svarer til 179.000 kr. omsætning pr. ny medarbejder, hvilket er et fuldstændigt latterligt lavt beløb.

Hvad alverden har de folk lavet? Og nu er de åbenbart blevet solgt.

Endelig:

"I perioden frem til konkursen skød Ib Kunøe 85 millioner kroner ind i Mondo."

Er vist ikke hele historien, da en pæn sum er trukket ud i form af salg af aktiver til Ibs andre selskaber ligesom en del af lånene skulle være betalt tilbage før konkursen.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder