Fremadstormende it-startup Appharbor konkurs

Den danske it-startupvirksomhed Appharbor er blevet ramt af konkurs. Virksomheden, der leverer cloud-baseret .NET-hosting, har ikke udbetalt løn til de ansatte i den danske afdeling.

Den danske startupvirksomhed Appharbor, der er blevet spået en lys fremtid med sin hosting af .NET-applikationer i skyen, er blevet ramt af konkurs.

Det fremgår af det centrale virksomhedsregister, CVR.dk, at Appharbors danske ApS er under konkurs - ifølge Version2s oplysninger fordi selskabet ikke har betalt de tre danske ansatte løn.

Appharbors amerikanske moderselskab, Appharbor Inc., kører ifølge Version2s oplysninger videre under fortsat kontrol af de tre stiftere, Michael Friis, Troels Thomsen og Rune Sørensen, som dermed er de eneste tilbageværende personer i virksomheden.

Version2 har i flere dage forsøgt at få de tre danske stiftere i tale telefonisk, per e-mail og sms, men indtil videre har ingen at de tre besvaret henvendelserne.

Derfor er selskabets videre fremtid i USA endnu ukendt, ligesom det heller ikke har været muligt at få en kommentar til Version2s oplysninger om den manglende aflønning af de tre ansatte i Danmark.

"Azure done right"

Appharbor har i de forgangne par år haft pæn medvind i USA. For eksempel har det toneangivende amerikanske teknologimedie Techcrunch betegnet danskernes løsning som Microsofts cloud-platform Windows Azure gjort på den rigtige måde.

Læs også: Kunderne vælter ind hos Appharbor efter Techcrunch-omtale

Version2 fulgte virksomhedens succes i en artikelserie, efter at Appharbor modtog 800.000 kroner i venturekapital fra en russisk investor sidste år.

Læs også: Appharbor-gutter fejrer ny venture-indsprøjtning

Af det centrale virksomhedsregister fremgår det, at Appharbor ApS ikke har aflagt regnskab en eneste gang siden opstarten 5. juli 2011.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Jonas Larsen

Mmm ved ikke om den er hård, men forkert er den jo åbenlyst.

Jeg ved ikke hvor du har success/fremadstormende = ikke konkurs fra formlen Peter?

Man kan jo netop have enorm success med at få massere af kunder og markedsandele og vokse, og så gå konkurs alligevel.

Det er jo set 100 gange før at et firma starter op, har massere af success med at vinde markedsandele og vokse, men så ikke har styr på økonomien og går konkurs selvom konceptet/produktet var godt.

Basta selv!

  • 1
  • 0
#5 Deleted User

Jep, det er set før at virksomheder og privat personer går konkurs selvom de har økonomiske værdier. Problemet skyldes likviditet, og hvis det tager tid at omsætte de økonomiske værdier til penge, længere tid end den der skal have pengene vil vente.

  • 0
  • 0
#6 Therese Hansen

Det er deres danske it-firma, de er løbet fra regningen på. Jeg citerer (hvis det ikke er en falsk profil) Friis' kommentar på Trendsonline: "Læg mærke til at lønudbetalinger dækkes af Lønmodtagernes Garantifond og at den er finansieret af de private arbejdsgivere."

Den amerikanske del af Appharbor siger, at de har det fint. https://twitter.com/friism/status/264029355259359232

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere