It-leverandør går konkurs: Medicinkort til nordjyske hospitaler i ruiner

Region Nordjylland står i akutte problemer, efter it-leverandøren af det medicinmodul, som bruges på regionens sygehuse, er gået konkurs.

Udrulningen af det Fælles Medicinkort på sygehusene i Region Nordjylland er sat i stå, efter leverandøren af regionens medicinmodul er gået konkurs.

»Vi står i en helt akut force majeure-situation, fordi vores leverandør er gået konkurs,« siger direktør Dorte Stigaard fra Region Nordjylland til Version2.

Leverandøren Theriak blev erklæret konkurs i slutningen af november, og det betyder, at Region Nordjylland ikke kan fortsætte med at integrere regionens medicinmodul med det Fælles Medicinkort.

FMK, som systemet også kaldes, er en central database hos Lægemiddelstyrelsen, som indeholder oplysninger om alle danske borgeres medicinkøb igennem de seneste to år samt en opdateret liste over borgerens aktuelle lægemiddelordinationer. Lægemiddelstyrelsen er ansvarlig for løsningen og for udvikling og drift.

Læs også: Sådan skifter Det Fælles Medicinkort fra MySQL til NoSQL

Theriak har leveret medicinmodulet til regionen og har også stået for at udvikle integrationen, som skulle gøre det muligt at koble regionen på det nationale system.

»Det Fælles Medicinkort kræver tæt sammenfletning med medicinmodulet, og vi kan ikke færdig-implementere de sidste FMK- leverancer eller i det hele taget køre videre uden vished for fremtidig drift, support og videreudvikling,« forklarer Dorte Stigaard.

Læs også: Forsinket digital signatur bremser det Fælles Medicinkort

Regionen skal nu finde en løsning, som kan bringe projektet i hus hurtigst muligt, men konkursen gør det kompliceret, fordi der også er kontraktlige og juridiske forhold, som skal afklares.

»Vi forelægger mulige fremtidsscenarier for vores politikere på mandag. Vi går efter en løsning, hvor vi skaffer maksimal sikkerhed for, at vi kan nå i mål så hurtigt som muligt, da FMK er meget højt prioriteret,« siger Dorte Stigaard.

Hun understreger, at det nuværende system kører videre, og problemerne med integrationen til det Fælles Medicinkort ikke påvirker arbejdet på sygehusene eller patienternes sikkerhed.

Læs også: Derfor er Fælles Medicinkort en it-succes: Intet abe-skubberi mellem leverandører

Til gengæld er det på nuværende tidspunkt uvist, hvornår regionen kan blive klar til at gå videre med integrationen til det fælles system.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Michael Bjerregaard-Pedersen

Hvis man har en fornuftig kontrakt så er der taget højde for at sourcekode ved konkurs bliver gjort tilgængelig for kunden. Det sker typisk ved at virksomheden løbende deponerer en kopi af sourcekode, udviklingsmiljø mm. udenfor virksomheden. Men selvom der er en sådan klausul i kontrakten kan det jo tage lidt tid at få udviklings- og drift-miljø startet op igen.

  • 5
  • 5
#6 Henrik Winther Jensen

Det har gang på gang vist sig at kontrakter aldrig kan løse praktiske problemer. Kontrakter kan kun anvendes til til at pege fingre og vælte sig i bagklogskab. Der er jo ikke nogen leverandør ved sine fulde fem som vil skrive under på en kontrakt som de ikke kan komme ud af igen med overskuelige konsekvenser. Jeg tror ikke et øjeblik på at de mennesker som har lagt mandeår i f. eks. IC4 kontrakterne er specielt uduelige, systemet virker bare ikke.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere