Konkurrerende søgemaskine: Google tryner os på flere måder

Illustration: Bigstock
Det er ikke længe siden, Google modtog en stor milliardbøde for at tryne konkurrenter med Android-monopol. Men problemet stopper ikke ved det, lyder det fra søgemaskine-konkurrent.

Ifølge søgemaskinen DuckDuckGo prøver Google med en pop-up at presse den alternative søgemaskines brugere tilbage til at bruge Google, hver evig eneste gang, selskabet opdaterer sin Chrome-extension.

Dermed er det ikke kun med Android, at Google tryner sine konkurrenter i et forsøg på at opretholde sin monopol. Beskyldningen kommer umiddelbart efter, at EU gav Google en bøde på 5 milliarder USD for netop at fortrænge mindre konkurrenter fra sine produktområder.

Tweetet er kun et i en lang række om Google og om, hvordan den mindre søgemaskine føler sig chikaneret.

Læs også: EU-bøde til Google på 32 milliarder kroner fra Vestager

DuckDuckGo skriver også, at Google har købt domænet Duck.com, der redirecter direkte til Google.com, og at det forvirrer den alternative søgemaskines brugere meget.

Domænet er registreret inden Google og DuckDuckGo så dagens lys, men på et eller andet tidspunkt siden har Google altså opkøbt det.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Sune Marcher

Hvis man nu læser mere end det første tweet – og laver noget der minder bar en lille smule om journalistisk arbejde – finder man ret hurtigt frem til "you can blame me for duck.com". Det burde lukke bare lidt ned for konspirationsteorierne, ik'?

Og efter tweetet – længe inden denne artikel kom online – har Google ændret duck.com fra redirect til deres søgemaskine til info-notitsen om opkøbet af On2, samt link til andre duck-relaterede sites, bl.a. duckduckgo.

  • 9
  • 1
#4 Dennis Christiansen

Ændringen fra redirect har Google helt sikkert lavet udelukkende for at undgå endnu et sagsanlæg.

Det er vel sådan set irrelevant hvorfor de har fjernet redirect.?

Som jeg tolker din kommentar virker det til at din holdning er at hvis de redirecter er de onde, og hvis de ikke gør er de udspekulerede!

Hvis du har læst kommentaren ovenfor er det desuden tydeligt at Google reelt ikke har haft noget at gøre med at der er lavet redirect i første omgang, så hvordan skulle de have ageret for ikke at blive beskyldt for at være nederdrægtige.?

  • 0
  • 0
#5 Dave Pencroof

Det ville her have været særdeles passende at have læst bare et minimum af korrektur, og have læst lidt dybere inden dette var HÆLDT HURTIGST MULIGT ud på V2, en handling der er med til at gøre os læsere særdeles kritiske over niveauet af V2's skribenters journalistiske standard, denne artikel er et klart eksempel på defekt og tankeløst venstrehåndsarbejde, måske bare for at nå kvoten af artikler !!

Dog må jeg løfte flaget ift googles fortidige motto "Don't be evil !" det er længe siden de holdt sig til dette, men den subjektive opfattelse af hvor grænsen går, er i højeste grad flyttet meget langt i negativ retning, google har for hver ny version af android lukket mere og mere for OPEN SOURCE, rygter går på at de går efter et system der er lige så lukket som apples ios, (det er bevidst at jeg staver disse navne med småt, grundet manglende respekt for disse massive brands, store brands i massevis har en mildt sagt bundrådden etik, PENGE ER GUD !!

  • 3
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere