Konkurrence for it-iværksættere skal give bankerne baghjul

It-iværksættere med blod på tanden mødes til Startup Weekend for at finde på nye idéer til at “revolutionere finansverdenen”.

Finansverdenen er i rivende udvikling med opfindelser og forretningsidéer som MobilePay, bitcoin og folkefinansierede lånetjenester (peer-to-peer lending) som nogle af de mest kendte eksempler.

Spørgsmålet er, hvornår den næste idé, der ryster branchen, opstår. For de it-kyndige er der en mulighed for at få en finger med i spillet til iværksætterkonkurrencen Startup Weekend, der løber af stablen i weekenden 8.-10. maj 2015 i København.

Konkurrencen er en del af et globalt fænomen, hvor iværksættere med både teknisk og forretningsmæssig baggrund mødes for at skabe nye forretningsidéer og føre dem ud i livet. Denne weekend er temaet finansteknologi - eller FinTech, hvis man er med på beatet.

»Formålet er at skabe nye startups inden for finansindustrien. Der er så mange store spillere i branchen, men alligevel stammer de mest innovative idéer udefra,« siger arrangøren af Startup Weekend i Danmark, Jernej Dekleva, til Version2.

Idéen med konkurrencen er at sammensætte nogle hold, som ikke nødvendigvis kender hinanden, men som brænder for de samme idéer.

Læs også: Sådan er det at leve på bitcoin i en måned

Det starter med, at dem, der har en idé, pitcher den til hele forsamlingen, som stemmer de bedste idéer videre. Det er således frit for alle at dukke op og byde ind eller at slutte sig til nogle af holdene, fortæller arrangøren.

»Det er ikke nødvendigt, at du kender til finansbranchen for at være med,« siger Jernej Dekleva og pointerer, at der er mentorer til stede under konkurrencen, som vil kunne hjælpe deltagerne med at få udviklet deres idéer i løbet af weekenden.

Mentorerne kommer blandt andet fra p2p-lånevirksomheden Lendino samt bitcoinvirksomheden Coinify.

Konkurrencen munder ud i en finale om søndagen, hvor en jury skal afgøre vinderprojektet. Blandt dommerne er blandt andet repræsentanter fra Nordea og Saxo Bank samt den danske finans-iværksætter og tidligere chef for Groupon i Asien, Mads Faurholt-Jørgensen.

Læs også: 29-årig dansker får 300 mio. kr. til at investere i it-iværksættere

Vinderne får blandt andet en kontorplads, et intensivt femdages træningsforløb arrangeret af Singularity University og Danske Idéer samt et mentorforløb.

Det er stadig muligt at tilmelde sig konkurrencen indtil torsdag aften.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Bent Jensen

"Vinderne får blandt andet en kontorplads, et intensivt femdages træningsforløb arrangeret af Singularity University og Danske Idéer samt et mentorforløb."

Hvis man har en så god ide, så har man nok mere brug for kapital, noget som ikke skulle være svært at finde hvis den er god. Men man må så håbe, at en sådan pris, også kan give nogen investorer.

Off. Trop. Det virker måske som jeg er ude efter iværksætter, det er jeg ikke. Og synes også prisen på denne Startup Weekend virker fornuftigt, men de har nok ikke flere lommepenge.

Er ude efter dem som er ude efter håbefulde unge naive mennesker, som prøver at give de unge en ide om man kan scorekassen, uden viden, indsigt og arbejde. Mens de istedet bliver malket eller udnyttet. Lige som nogen mulilevelmarketing, hvor sælgerne selv er produktet og varen.

http://www.version2.dk/artikel/lave-den-naeste-facebook-maa-man-saelge-s...

Den indstilling viser jo at man IKKE er moden til at vare tage de unges interesser, og mange af dem vil ende op med gevaldige tømmermænd, godt nok noget klogere, men også meget fattigere.

" Der er sagt og tænkt meget, mest som det er forbi, vi ved alt, - "Men tiden, da de digitale iværksættere kunne sidde i et aflukket lokale med skodder for vinduerne og nørkle med koden i et år uden at komme ud, er for manges vedkommende for længst forbi."

Der er sagt og tænkt meget, mest som det er forbi, vi ved alt, og der er ikke mere at opdage. Men Jo mere vi ved, jo mere opdager vi at vi mangler at finde ud af. Den gode ide kan fået over alt, og kræver ikke altid resurser og hurtighed.

MS, IBM, HP har været rigtige store, men er blevet lidt store og dovne, de har 40-60 år på bagen. IBM startet med at bliver store ved at opfinde et kuglehovedet med bogstaver. MS Solgte et lille styresystem til IBM

HP Startet ikke i et aflukket lokale, med skoder eller kælder men en garage. http://www8.hp.com/us/en/hp-information/about-hp/history/overview.html

Google, Facebook er knap 10-15 år. Det går stadigt godt for dem, og de startet også med NULL. Men med en god ide.

Der er masser af ting at blive store og rige på, bare man får den rigtige ide. Hvor man så sider , og hvor udadvendt man er, er lige godt. Hele verden ligger jo for fødderne af en, via Internettet også i en kælder.

Mange af de ivrige unge iværksætterne, tror at hvis de kan finde ud af at lave en webside, eller skrive "Hallo" på en telefon, så kan de tjene kassen og side i Spanien resten af livet og lade penge rulle ind. Uden ideer, uden indsigt og uden at arbejde for det.

At mange unge bliver hjernevasket til at tro at det er sådan, samt betaler deres orakel for at komme med i fødekæden, ligner tit mere multi level marketing. De lover deres unge poder guld og grønne skove. Mens de selv vinder ligegyldig hvad.

Kan vise mange sider og personer på nettet, med unge iværksætterne. Hvor deres indsigt, viden og nye ide er nul, men jeg vil helst ikke udstille nogen.

Selv om det måske var godt at de fik sandheden at vide, og indså hvor de står. lige som Thomas Blachman, også får høvlet ikke talent ned."

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere