Koncernchef i Oracle Mark Hurd er død

Oracles koncernchef, Mark Hurd, blev 62 år gammel.

»Oracle har mistet en strålende og elsket leder. Han berørte så mange af vores liv gennem sine 10 år i selskabet. Det er med dybt savn, jeg fortæller, at Mark Hurd gik bort fredag morgen,« skriver Oracle-grundlægger og bestyrelsesformand Larry Ellison i en meddelelse.

Mark Hurd blev 62 år gammel. Hans bortgang bliver af selskabet også kort bekræftet i en meddelelse til det amerikanske finanstilsyn.

Så sent som i forrige måned blev Hurd sygemeldt fra jobbet som én af Oracles to sidestillede koncernchefer på grund af ikke nærmere angivede sundhedsproblemer. Det har ikke været offentlig kendt, hvad han fejlede, men man mente, at det var en alvorlig sygdom.

Tidligere i Hewlett-Packard

»Hurd efterlader sin kone, Paula, og to fantastiske døtre, som var hans livs glæde. Han er også dybt savnet af storfamilien i Oracle. Mark var også min nære og uerstattelige ven,« skriver Ellison.

Ellison rekrutterede Mark Hurd tilbage i 2010, få uger efter at han mistede jobbet som topchef i Hewlett-Packard.

Siden har Hurd ledet den amerikanske it-gigant i tæt samarbejde med den anden koncernchef, Safra Catz. De blev udpeget til sidestillede topchefer fra 2014, da Ellison valgte at træde til side for at koncentrere sig om rollen som teknologidirektør og bestyrelsesformand.

Artiklen er fra digi.no.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere