Komprimering gør det muligt at aflytte IP-telefoni

Størrelsen på pakkerne gør det muligt at gætte sig til de ord, der bliver sagt i en krypteret samtale, hvis den samtidig er komprimeret.

Ønsket om at spare båndbredde for at forbedre kvaliteten af telefonsamtaler via internettet kan undergrave den sikkerhed, der i dag ligger i krypteringen af samtalerne.

Et forskerhold fra Johns Hopkins University i USA har ifølge magasinet New Scientist demonstreret, at det er muligt at gætte de enkelte ord i en samtale ud fra størrelsen af pakkerne.

Det gælder dog kun, hvis samtalen er komprimeret med variabel bitrate.

For at spare netværkskapacitet vil flere udbydere af IP-telefoni komprimere samtalerne, så der ikke bruges overflødig båndbredde.

Men hver enkel bid af et ord, også kaldet fonemer, har forskellig længde. Når de bliver komprimeret, så er det derfor muligt at identificere især lange ord ud fra en kæde af fonemer med særlig længde.

Lange komplicerede ord kunne således identificeres i 90 procent af tilfældene, mens det for korte ord kun var muligt at genkende det rigtige ord i omkring halvdelen af tilfældene.

Alligevel er det en væsentlig reduktion af sikkerheden mod aflytninger i forhold til den ukomprimerede krypterede samtale.

På baggrund af forskernes resultater foreslår flere IP-telefonifirmaer nu, at man finder en anden metode til komprimering, som ikke er sårbar over for denne type aflytning, skriver New Scientist.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere