Kommunikationstjenesten Zoom ramt af trolls i videogrupper

Illustration: Bigstock
Videotjenesten Zoom har oplevet stor popularitet under den globale corona-krise, men nu er trolls begyndt at udnytte standardinstillingerne til at udvise krænkende adfærd i videogrupper.

Med Tjenesten Zoom kan man afholde videokonferencer, online-møder og chatte. Flere er begyndt at bruge kommunikationstjenesten, efter det globale udbrud af corona har isoleret mange derhjemme. Men nu er såkaldte ’trolls’ begyndt at udnytte programmets standardinstillinger, der ofte giver mulighed for at alle kan tilgå videogrupper eller overføre filer til hinanden.

Det skriver The Guardian.

Der har været tilfælde hvor trolls uvelkomment er deltaget i videogrupper og har delt krænkende videoer som f.eks. pornografi eller udvist stødende adfærd som f.eks. racisme.

»Vi er utrolig kede af at høre om situationer med disse angreb. For dem, der afholder store, offentlige møder, anbefaler vi kraftigt, at værterne ændrer deres indstillinger, så kun værten kan dele sin skærm. For dem, der afholder private møder, er kodeordsbeskyttelse slået til automatisk, og vi anbefaler at brugerne beholder denne beskyttelse for at undgå, at uinviterede brugere deltager. Vi anbefaler også, at brugere rapporterer alle tilfælde direkte til vores supportafdeling, så vi kan få løst problemet,« skriver virksomheden.

Selvom nogle brugere oplever problemer med trolls, så er softwarens teknologi stadig meget populær. Zoom-appen er lige nu en af de mest populære betalte apps på Apples App Store.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere