Kommunikationstjenesten Zoom ramt af trolls i videogrupper

30. marts 2020 kl. 10:02
Kommunikationstjenesten Zoom ramt af trolls i videogrupper
Illustration: Bigstock.
Videotjenesten Zoom har oplevet stor popularitet under den globale corona-krise, men nu er trolls begyndt at udnytte standardinstillingerne til at udvise krænkende adfærd i videogrupper.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Med Tjenesten Zoom kan man afholde videokonferencer, online-møder og chatte. Flere er begyndt at bruge kommunikationstjenesten, efter det globale udbrud af corona har isoleret mange derhjemme. Men nu er såkaldte ’trolls’ begyndt at udnytte programmets standardinstillinger, der ofte giver mulighed for at alle kan tilgå videogrupper eller overføre filer til hinanden.

Det skriver The Guardian.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der har været tilfælde hvor trolls uvelkomment er deltaget i videogrupper og har delt krænkende videoer som f.eks. pornografi eller udvist stødende adfærd som f.eks. racisme.

»Vi er utrolig kede af at høre om situationer med disse angreb. For dem, der afholder store, offentlige møder, anbefaler vi kraftigt, at værterne ændrer deres indstillinger, så kun værten kan dele sin skærm. For dem, der afholder private møder, er kodeordsbeskyttelse slået til automatisk, og vi anbefaler at brugerne beholder denne beskyttelse for at undgå, at uinviterede brugere deltager. Vi anbefaler også, at brugere rapporterer alle tilfælde direkte til vores supportafdeling, så vi kan få løst problemet,« skriver virksomheden.

Selvom nogle brugere oplever problemer med trolls, så er softwarens teknologi stadig meget populær. Zoom-appen er lige nu en af de mest populære betalte apps på Apples App Store.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger