Kommunerne har indberettet mere end 5000 databrud på to år
Flere end 1.000 gange om året indberetter landets kommuner til Datatilsynet, at de har sendt »rigtige oplysninger til forkert modtager«.
Det skriver Jyllands-Posten.
Læs også: EU-Kommissionen går i kødet på Microsofts gigant-opkøb af Activision
Det gælder eksempelvis underretninger om børn i mistrivsel, psykolograpporter og oplysninger fra jobcentret. Rigtige oplysninger sendt til en forkert modtager er ifølge it-sikkerhedsspecialist og jurist i Datatilsynet Allan Frank en af de hyppigste årsager til sikkerhedsbrud.
»Den her type sikkerhedsbrud kan være rigtig alvorlig for en borger, hvis oplysninger sendes forkert. Derfor er det vigtigt, at kommunerne gør alt, hvad de kan, for at sikre, at det ikke sker,« siger han til Jyllands-Posten.
Læs også: 16 dages ventetid: Forvirrede borgere invaderer borgerservice efter NemID-lukning
Kommunerne har siden foråret 2020 indberettet mere end 5.500 tilfælde af datasikkerhedsbrud, og godt 2.700 gange har de sendt rigtige oplysninger til forkert modtager. I 2021 var antallet af forkerte forsendelser 1.032, i løbet af de første ni måneder i år er antallet næsten 800.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.