Ny plan: Fælles bibliotekssystem vil spare kommuner for 26 millioner

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
94 kommuner vil gå sammen om et nyt bibliotekssystem, som kan håndtere både folkebibliotekerne og skolebibliotekerne. Det sker, efter den ene leverandør er på vej ud af markedet.

94 kommuner håber at kunne spare mellem 25 og 40 procent på de årlige omkostninger til et it-system til driften af bibliotekerne. I forhold til de nuværende omkostninger på 65 millioner kroner om året svarer det til en besparelse på op til 26 millioner kroner. Det skriver magasinet Danske Kommuner.

Kommunerne har i dag to it-systemer til driften af bibliotekerne, da folkebibliotekerne og skolebibliotekerne kører på hver deres system. Derfor har kommunernes fælles it-selskab Kombit regnet på, hvad kommunerne kan spare på at udvikle et nyt fælles system.

Ud over en sammenlægning vil det også betyde, at kommunerne slipper ud af en potentielt monopollignende situation, efter den ene af de to leverandører på markedet i dag, DBC, er på vej ud af markedet for folkebiblioteker.

Det nuværende system, som anvendes på bibliotekerne er desuden baseret på ældre teknologi, som kræver en del lokal systemadministration, skriver Danske Kommuner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Deleted User

Jeg er ikke sikker på jeg lige fik luret teksten:

... efter den ene af de to leverandører på markedet i dag, DBC, er på vej ud af markedet for folkebiblioteker ...

Hvis man har to leverandører og den ene er på vej ud, så har man i min verden kun en mulig leverandør tilbage. Og det er - stadig i min verden - definitionen på et monopol.

  • 2
  • 0
#3 Jarle Knudsen

Havet i mente de sidste IT-skandaler, hvis prislappen for udvikling af systemet ligger i samme klasse (omkring 500 mill. DKK) så vil der tage ca 20 år før besparelsen er tjent hjem...

Jeg siger dog ikke at udvikling af nyt system VIL koste 500 mill. DKK

  • 1
  • 0
#4 Rasmus Brown Andersen

Det som artiklen refererer til er selve bibliotekssystemet, dvs databasen som indeholder låneroplysninger, hvilke materialer biblioteket har på hylden, udlånt, bøder osv. De fleste folkebiblioteker i landet, kører et bibliotekssystem, som hedder Axiell DDELibra. DBC's produkt, som de er på vej ud af hedder Integra. Det som Tine skriver om med TING drupal, er et CMS, hvor lånerne kan søge og bestille materialer fra folkebiblioteker. TING er iøvrigt meget mere end et hjemmeside, man kan læse mere om ting på www.ting.dk

Det er altså det bagvedliggende system (databasen om man vil) til de enkelte folkebiblioteker og skolebiblioteker, der er under fælles udbud.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere