Kommuner vil fjerne kragetæer fra digital post til borgerne

Et krav om en medarbejders underskrift i digital post til borgerne blokerer for øget digitalisering, mener kommunerne, der nu opfordrer staten til at fjerne reglen fuldstændigt.

Når en kommunal medarbejder sender et brev til en borger via digital post, skal brevet være udstyret med en underskrift. Sådan lyder reglerne, ifølge Ombudsmanden, men det skal der laves om på, skriver kommunernes interesseorganisation KL til Finansministeren.

Kravet vil nemlig gøre det unødigt besværligt for de kommunale sagsbehandlere at sende digital post, mener KL. For at leve op til reglerne skal medarbejderne nemlig have en indscannet underskrift og sætte den under hvert brev.

KL har tidligere i år klaget sin nød hos staten, hvilket endte med, at kravet om underskrift blev fjernet for alle masseforsendelser til borgerne. Men det er ikke nok, mener KL, der også vil sende svar på afgørelser og andre personlige henvendelser uden en håndskrevet underskrift.

Organisationen mener, at det vil være betryggende nok for borgeren, så længe alle digitale breve udstyres med kommunens logo eller våbenskjold, navn på forvaltning eller afdeling, samt medarbejderens navn, titel og kontaktinformation.

Kommunerne er ved at opbygge infrastruktur til at kommunikere sikkert med borgerne via løsningen Digital Post - den, der tidligere hed Dokumentboks. Her kan man som borger kan logge ind og læse sin korrespondance med kommunen. Og med aftalen eDag 3, der træder i kraft 1. november i år, bliver der stillet krav om, at borgeren kan kommunikere digitalt med kommunen.

Dermed handler sagen ikke om at autentificere og kryptere e-mails med for eksempel NemID, men altså udelukkende kravet om en grafisk fremstilling af medarbejderens underskrift.

Brevet til finansministeren fra KL er i øvrigt sendt på papir, med to blå kuglepens-underskrifter forneden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere