Kommuner sparer 95 millioner ved at binde sig til printerkøb

58 kommuner, der har forpligtet sig til at købe multifunktionsmaskiner gennem en ny SKI-aftale, kan ifølge en analyse spare 25 procent på de samlede omkostninger.

Ved at forpligte sig til en indkøbsaftale gennem staten og kommunernes fælles indkøbstjeneste SKI vil 58 kommuner kunne spare i alt op mod 95 millioner kroner på indkøb af såkaldte multifunktionsmaskiner. Det oplyser SKI ifølge en pressemeddelelse.

Besparelsen skal ses i forhold til, at kommunerne i stedet havde købt udstyret gennem den uforpligtende SKI-aftale.

Det er rådgivningsvirksomheden IKR, som for SKI har regnet sig frem til, at kommunerne kan opnå en besparelse på cirka 25 procent.

Multifunktionsmaskiner er kopimaskine, printer og scanner i én maskine, og den nye forpligtende aftale, som SKI har indgået, er med kopimaskineleverandøren Ricoh.

Besparelsen for kommunerne er ifølge SKI udregnet ud fra ikke blot indkøbsprisen, men også de samlede levetidsomkostninger for udstyret.

Kommuner sparer knap 100 mio. kr. ved at forpligte indkøb

Det kan betale sig for kommunerne at gå sammen og forpligte deres indkøb. En prisanalyse af den første fælleskommunale forpligtende indkøbsaftale viser, at de 58 tilsluttede kommuner kan spare 95 millioner kroner ved indkøb af multifunktionsmaskiner i forhold til at købe tilsvarende maskiner på SKI’s frivillige aftale på kopi og printområdet.

Den store kommunale opbakning til den første forpligtende indkøbsaftale, som SKI har udbudt i tæt samarbejde med KL og en række kommuner, giver gode besparelse til kommunerne. En helt ny prisanalyse, som den anerkendte rådgivningsvirksomhed IKR har udarbejdet, viser, at de tilsluttede kommuner kan opnå en besparelse på 25 pct. ved køb på den forpligtende aftale.

Priserne på den første forpligtende aftale 50.11 Multifunktionsmaskiner med tilhørende ydelser er sammenlignet med priserne for tilsvarende multifunktionsmaskiner på SKI’s nye frivillige aftale 02.12 Kopi og print, der træder i kraft i slutningen af marts. Den nye frivillige aftale har i forvejen opnået 27 pct. bedre priser på multifunktionsmaskiner, end den hidtidige SKI-aftale på området.

De 58 kommuner, der har tilsluttet sig den forpligtende aftale for multifunktionsmaskiner, forventes dermed at kunne spare omkring 95 mio. kr. i aftalens 3-årige løbetid i forhold til indkøb foretaget på den frivillige aftale.

”Den nye forpligtende aftale for multifunktionsmaskiner har rigtig gode priser. Ja med vores store kendskab til det offentlige – og ikke mindst det kommunale – print- og kopi marked, vil jeg faktisk sige, at aftalen sætter en helt ny prisstandard,” siger adm. direktør i IKR, Jarl Arfelt og tilføjer:

”Samtidig indeholder aftalebetingelserne et sikkerhedsnet, som sikrer, at kunderne ikke betaler for unødige ydelser. Dermed undgår vi tidligere tiders uheldige historier om offentlige kunder, som er bundet kontraktmæssigt op på uheldige kontrakter,” siger IKR’s adm. direktør.

De fem leverandører, der var med i konkurrencen om aftalen for multifunktionsmaskiner har budt ind med stort set samme høje kvalitet. Konkurrencen blev dermed afgjort af den bedste pris.

Der er i udbuddet af den forpligtende aftale anlagt en TCO-betragtning, hvor vinderen af udbuddet ikke blot er udvalgt efter produkternes anskaffelsespris, men også efter udgifterne til den efterfølgende drift som fx klikpriser og strømforbrug.
SKI’s adm. direktør Signe Lynggaard Madsen vurderer, at de store besparelser på den første forpligtende aftale lover godt for de kommende forpligtende aftaler, der er på vej som en del af økonomiaftalen mellem regeringen og KL for kommunernes økonomi for 2012.

”Jeg er meget tilfreds med, at kommunerne kan spare 25 pct. ved at benytte den første forpligtende aftale. Det lover rigtig godt for de kommende forpligtende aftaler. Jeg glæder mig især over, at produkterne på aftalen er udvalgt ud fra en TCO-betragtning, hvor de samlede omkostninger i aftalens løbetid er indregnet, da det ellers svarer til kun at kigge på prisen på en bil uden at medregne benzinforbruget eller serviceomkostningerne,” siger SKI’s adm. direktør Signe Lynggaard Madsen.

SKI har netop valgt leverandør på aftalen. Det blev Ricoh Danmark A/S. Aftalen forventes at træde i kraft 1. maj 2012.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere