Kommuner slipper for tvungne it-udbud

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
En aftale mellem regeringen og Enhedslisten gør det fremover valgfrit, om kommunerne vil sende it-løsninger i udbud.

Fremover skal kommunerne frit kunne vælge, om de vil sende en it-løsning i udbud eller ej. Det er resultatet af en ny aftale mellem regeringen og Enhedslisten. Det skriver Danske Kommuner.

Den tidligere regering satte som mål, at mindst 25 procent af de kommunale opgaver skal sendes i udbud, men det vil den nye regering fjerne.

»Jeg har stor tillid til, at kommunerne vil sende de ting i udbud, som de synes giver mening. De har jo også en presset økonomi og er tvunget til at finde de billigste og bedste løsninger,« siger kommunalordfører Lisbeth Bech Poulsen fra SF til nyhedsbureauet Ritzau ifølge Danske Kommuner.

Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, kalder ifølge Jyllands-Posten ændringen for et tilbageskridt.

»Det er jo helt vanvittigt. Det er at smide samfundets penge ud af vinduet, når man ikke tester, om man får den rigtige pris og kvalitet,« siger hun til avisen ifølge Danske Kommuner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Martin Ipsen Pedersen

Synes nyheden med fordel kunne researches en smule... selve forligsteksten siger ikke ret meget. EUs udbudsdirektiv er tilsyneladende ikke blevet sat ud af funktion, hvorfor langt de fleste it-indkøb fortsat må formodes at skulle udbydes.

Sandsynligheden taler for at det er opgaver som hjemmehjælp, klipning af grøftekanter, gadefejning etc. etc. som hidtil har skullet konkurrenceudsættes som en slags benchmark på at den offentlige sektors priser faktisk er i orden.

Men kunne faktisk godt tænke mig lidt mere research/info end artiklen og dens links giver mulighed for.

  • 1
  • 0
Torben Sørensen

Som jeg læser det handler artiklen om løsning af opgaver "in-house" vs. "outsourced".

Når man så kommer frem til, at "outsourced" er den bedste løsning, så starter de virkelige problemer: Udbud.

Efter min mening er de nuværende regler for hvornår kunden skal i rigtigt udbud - med tilhørende bureaukrati - alt for snævre. Vi bør holde op med at være EU duksedreng på dette opråde og lade kunderne (d.v.s. vores offentlige myndigheder) selv kunne vælge mere frit, hvor de får mest værdi for pengene. Pt. ender man alt for ofte med, at en eventuel besparelse ved at udbyde en opgave spises op omkostningerne til udbuddet.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere