Kommuner sender BI-systemet FLIS i luften - men mangler data

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Nu kan kommunerne måle deres tilstand mod andre kommuner gennem det nye it-system FLIS - det fælleskommunale ledelsesinformationssystem. Men der mangler valide data, lyder dommen.

I tre kommuner kan ledelsen nu sætte sig foran skærmen og få et hurtigt overblik over, hvordan det går med for eksempel sygefravær i kommunen, sammenlignet med andre kommuner.

Assens, Kerteminde og Nordfyns kommuner har nemlig som de første taget it-systemet FLIS i brug. Det skriver kommunernes fælles it-organisation Kombit.

FLIS er en forkortelse af ’det fælleskommunale ledelsesinformationssystem’, altså et business intelligence-system specielt til kommunerne. Men ud over at kunne overskue nøgledata fra egne fagsystemer giver FLIS altså også mulighed for at holde dem op mod tallene fra andre kommuner.

Problemet er bare lige nu, at datakvaliteten er for lav til, at FLIS for alvor kan bruges til noget.

Læs også: Kommuner skal måles og vejes med software fra Netcompany, Rehfeldt og TDC

De tre kommuner og Kombit tager fat i problemet med dataene i tilbagemeldingen, og det vil der blive arbejdet på fremover, siger Kombit.

»Den generelle holdning er, at løsningen er brugervenlig og rummer store muligheder. Samtidig er alle dog enige om at kommunerne, KOMBIT og KL i fællesskab i de kommende måneder vil skulle bruge nogle kræfter på at finpudse og justere de data, der kommer ind i systemet,« skriver Kombit.

Indtil videre er der adgang til data om økonomi, borgere og personale/fravær gennem FLIS. I løbet af et halvt år vil fire fagområder blive lagt til, nemlig skole, ældre, voksne handicappede og udsatte børn og unge.

FLIS er udviklet af Netcompany for Kombit.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere