Kommune vil erstatte lærere med it: »Der er ingen tvivl om, at det er en forringelse«

10. oktober 2022 kl. 09:054
skoleelever
Illustration: Rido81| Bigstock.
»Man kan aldrig erstatte det, at der er en lærer eller en pædagog, der går rundt og hjælper eleverne. Men når vi skal spare, så skal vi jo kigge nogle steder,« siger formand for Udvalget for Skoler og Børn i Vejen Kommune, Claus Kulmbach (V).
Artiklen er ældre end 30 dage

Vejen Kommune vil lade folkeskoleeleverne fra 7. klasse og op varetage deres egen undervisning i to timer om ugen assisteret af en computer. Dermed forventer kommunen at kunne spare 500.000 kr. årligt.

Det skriver Folkeskolen.

Læs også: IT-Branchen: Udflytningsaftalen spænder ben for flere it-studerende

Udvalget for skoler og børn i Vejen Kommune vil »erstatte undervisningspersonale med computerteknologi«, som det lyder i udvalgets forslag til kommunens budget for 2024-2024. Kommunen skal ifølge Folkeskolen spare 45 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Der er ingen tvivl om, at det er en forringelse. Man kan aldrig erstatte det, at der er en lærer eller en pædagog, der går rundt og hjælper eleverne. Men når vi skal spare, så skal vi jo kigge nogle steder,« siger formand for Udvalget for Skoler og Børn i Vejen Kommune Claus Kulmbach (V).

Læs også: Konservative topper listen over partiernes forbrug af annoncer på Facebook

Skulle forslaget blive vedtaget, kommer det til at ramme de seks af skolens tretten skoler, der har elever fra syvende klasse og op.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
10. oktober 2022 kl. 21:35

Forleden drømte jeg, at jeg skulle synge en systembeskrivelse til melodien fra Dies Irae. Jeg kan så konstatere, at jeg stadig drømmer, for noget så vanvittigt kan ingen da finde på.

4
11. oktober 2022 kl. 04:40

Jeg kan så konstatere, at jeg stadig drømmer, for noget så vanvittigt kan ingen da finde på.

Ork, jo. Jeg ville ønske du stadig drømte. Ikke nok med at manden intet ved om computere; hvilket alene burde skaffe ham "skolepengene" tilbage (hvis han da har betalt nogle). Han ved også "ingenting" om børn og unge! Et hurtigt overslag (estimat) viser, at dette ikke er en farbar vej - hvor skal resten af de 45 mio. kr komme fra???

Kommentariet er på sporet. Nogen i dette land har forvekslet "digitizing" med "digitalisering". Jeg tror det må være løn-glidning, der er årsag til denne "smutter". Er der byttet om på høire og venstre? Det kommer til at koste senere (nu). Nå, der er sikkert skevet tykke bøger om emnet (skønlitteratur?).

Man kunne jo lave en "bogklub" de to ugentige timer og lade ungerne snakke om hvad de læste - okay, det kan man ikke for de andre 44,5 mio kr, men det er en start!

2
10. oktober 2022 kl. 19:40

Erstat dog devicet med større tekstcorpa, f.eks. romaner - danske elever læser for lidt (se bort fra SOME-junk)

1
10. oktober 2022 kl. 14:06

I Vejen kommune ved de ikke ret meget om børn og unge. Hvis en elev i 7. klasse får valget mellem en time med en lærer, og en time med en device, så taber læreren 9 ud af 10 gange, og indlæringen af ny viden ca. det dobbelte.