Kommune giver trådløs hjemmearbejdsplads

Kommune giver trådløs hjemmearbejdsplads
Illustration: Thomas holm/Pixl 2002.
Muligheden for at skabe en sikker forbindelse direkte til rådhusets servere har fået Helsingør Kommune til at satse på trådløse forbindelser til de ansattes hjemmearbejdspladser.
12. marts 2008 kl. 12:55
errorÆldre end 30 dage

det kan jeg goidt
Umiddelbart lyder cocktailen med adgang til personfølsomme oplysninger og en trådløs hjemmearbejdsplads som et mareridt for enhver kommunal it-chef. Men ikke i Helsingør Kommune, hvor it-chef Kim Baumgarten netop er i gang med at rulle trådløse hjemmearbejdspladser ud til hundredvis af rådhusets medarbejdere.

Router med to kanaler

Men nye routere fra Cisco med to kanaler, hvoraf den ene kan dedikeres en bestemt computer, har banet vejen for den trådløse hjemmearbejdsplads.

»Vi har mulighed for at separere den private trafik og virksomhedens trafik. Hele opsætningen omkring routeren er gennembruddet for os at se. Derudover har vi en sikkerhedsløsning, som vi kan integrere direkte med vores sikkerhedsløsning på rådhuset og derved sikre et meget højt sikkerhedsniveau,« siger Kim Baumgarten til Version2.dk.

Blander os ikke i den private del

Kommunikationen mellem rådhusets systemer og den trådløse computer foregår i et lukket virtuelt privat netværk (VPN), og Kim Baumgarten understreger, at det udelukkende skyldes muligheden for helt at kunne adskille trafikken, der har fået kommunen til at vælge den trådløse løsning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»»Vi har stillet lidt højere krav omkring kryptering og sikkerhedsnøgler. Vi vil godt sikre os, at vi ikke får noget trafik overhovedet ind over kommunens net, men hvad de ansatte gør på den private del, det blander vi os ikke i,« siger han.

Det er Cybercity, der har leveret sikkerhedsløsningen, der til dels bygger på know-how fra en tidligere installation fra TDC.

Trådløs ambition

Den trådløse hjemmearbejdsplads ligger i direkte forlængelse af kommunens overordnede it-strategi, der netop betyder en massiv satsning på mobile løsninger. I forvejen er rådhuset udstyret med et trådløst setup, der gør det muligt for medarbejderne at arbejde på nettet, hvor de vil. Kim Baumgarten forestiller sig, at den trådløse opsætning også vil kunne komme til at omfatte gæsterne på rådhuset.

»Når klienter møder op, så har de mulighed for på deres bærbare at vise en sag, de har kørende. Det kan også være adgang til borger.dk, der bliver et omdrejningspunkt for en del af sagsbehandlingen og borgerens mulighed for at se sin egen sag,« siger it-chefen.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger