Minister afviser at hæve bagatelgrænse for it-udbud

Ringsted Kommune bruger i snit 600 timer på at lave et EU-udbud, og derfor bør beløbsgrænse hæves fra 1,5 til 7,5 millioner kroner, mener flere kommuner og it-brancheforeninger. Europaministeren afviser.

I Ringsted Kommune bruger man i gennemsnit 600 timer på at købe it efter EU's udbudsmodel, skriver KIT-magasinet.

Det er mange timer, og derfor er det en god idé at sætte den nuværende beløbsgrænse på cirka 1,5 millioner kroner op til 7,5 millioner kroner. Beløbet fastlægger grænsen for, hvornår et indkøb i det offentlige skal sendes i et EU-udbud.

Læs også: It-organisationer: Danmark spilder millioner på rigide udbudsregler

»Der vil være ræson i at bruge 600 timer på et indkøb for mellem 7 og 8 mio. kr. Det vil retfærdiggøre kommunens tidsforbrug. Hvis man så samtidig som indkøber er i stand til at hente 15 procent rabat i den endelige aftale – svarende til over 1 mio. kr. – så er de 600 timer lige frem en god investering,« siger it- og indkøbschef i Ringsted Kommune, Leon K. Johansen, til KIT-magasinet.

Forslaget om at sætte beløbsgrænsen op stammer fra en stribe danske organisationer, blandt andet IT-Branchen og Foreningen af Kommunale it-chefer, KITA.

Læs også: Regioner og kommuner krydser fingre: Slipper vi for udbud af it-bagateller?

Ifølge Europaminister Nicolai Wammen er positivt indstillet over for at modernisere udbudsreglerne. Men han mener ikke, at det skal ske ved at sætte beløbsgrænsen op:

»Det er vigtigt at huske på, at højere beløbsgrænser for EUudbud indebærer mindre gennemsigtighed for små kontrakter. Det kan betyde, at danske virksomheder får sværere ved at vinde kontrakter af mindre værdi i resten af EU. Det kan særligt have betydning for SMV´er. Det er derfor vigtigt, at de fordele, der opnås herhjemme ved en forhøjelse af tærskelværdierne, er større end de ulemper, der vil være i form af mistede forretningsmuligheder for danske virksomheder i resten af EU,« siger ministeren til KIT-magasinet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere