Kommunalpolitikers virksomhed hacket og franarret 200.000

Avancerede og målrettede phishing-metoder fik kommunalpolitiker Peter Hansen fra Sønderborg til at betale en faktura til et falsk kontonummer.

Peter Hansen, der er kommunalpolitiker for Venstre i Sønderborg, blev i sin virksomhed franarret 200.000 kroner af ukendte gerningsmænd, der havde hacket sig vej ind i firmaets mailsystem. Det skriver Danmarks Radio.

I tre måneder skal gerningsmændene have overvåget firmaets mailkorrespondancer, inden det egentlige angreb blev sat ind. I e-mail udgav hackerne sig for at være en af virksomhedens mangeårige polske forretningsforbindelser.

I mailen anførte hackerne, at virksomheden havde fået nyt kontonummer, hvilket Peter Hansen, erfaren omkring tidligere forsøg på it-snyd, bad om at få bekræftet på det polske firmas officielle brevpapir.

Kort efter modtog Peter Hansens virksomhed sådan et brev, der overbeviste ham, og bogholderen overførte således 200.000 kroner til det falske kontonummer, som nu er gået tabt.

Allerede dagen efter opdagedes fupnummeret, da virksomheden modtog en henvendelse fra en kunde i Yemen, som omvendt havde modtaget en e-mail fra Peter Hansens virksomhed, der ligeledes bad kunden om at overføre på et nyt kontonummer.

»Det var altså en målrettet aktion mod os. Og det er jo meget ubehageligt at finde ud af, at nogen har siddet og overvåget os i flere måneder,« siger Peter Hansen til DR, der har valgt at fortælle sin historie for at advare andre.

Sagen efterforskes nu af politiet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Lars Bo Koch

Fejlen kunne have været undgået/ minimeret hvis den var påført et korrekt digital signatur, der kunne dokumentere fakturaens ægthed og integritet. Lovgivningen foreskriver, at både afsender og modtager skal kunne dokumentere at en faktura er ægte og uændret, dette kan alene ikke gøres på en PDF.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere