Kommission skal undersøge Forsvarets Efterretningstjeneste

Illustration: Forsvarets Efterretningstjeneste
Regeringen vil fremsætte et lovforslag om en særlig undersøgelseskommission af Forsvarets Efterretningstjeneste. Men undersøgelsen må ikke resultere i, at fortrolig viden slipper ud af tjenesten.

Sagen om Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) skal undersøges grundigt. Det mener regeringen, som vil fremsætte et lovforslag om en særlig kommission, som skal undersøge den såkaldte spionsag fra FE.

Det skriver DR Nyheder.

Udmeldingen kommer efter, at Tilsynet med Efterretningstjenesterne (TET) tidligere i år har rettet kritik mod FE for at begå ulovligheder, og spionere mod et af medlemmerne fra spiontilsynet.

Kommssionen vil få et år til sit arbejde med at undersøge FE, og undersøgelsesgruppen kommer til at består af tre dommere fra Vestre Landsret. De vil få adgang til alt tilgængeligt materiale, og de vil få mulighed for at afhøre vidner.

Det er dog afgørende, at undersøgelsen ikke ender ud i, at der bliver offentliggjort fortrolig viden fra FE, lyder det.

»Især af hensyn til den betydelige mængde klassificeret materiale, der vil indgå i undersøgelsen, vil kommissionen blive nedsat ved en særlig lov, der sikrer fortroligheden omkring de forhold, der undersøges,« skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Kommissionens arbejde skal også ende ud i en beretning, som dog ikke vil blive offentliggjort.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere