Kommission opfordrer Joe Biden: USA har brug for militære AI-våben

3 kommentarer.  Hop til debatten
Kommission opfordrer Joe Biden: USA har brug for militære AI-våben
Illustration: Divya777 / Bigstock Photo.
En amerikansk AI-kommission opfordrer Joe Biden til at afvise et globalt forbud mod AI i militæret, da USA har brug for at omfavne teknologien, hvis man vil måle sig med Kina i fremtiden. Kritikere er bange for, at man overlader spørgsmål om liv og død til robotter.
2. marts 2021 kl. 10:12
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I en ny rapport opfordrer den amerikanske nationale sikkerheds-kommission for kunstig intelligens til, at USA’s præsident, Joe Biden, fremover modsætter sig et globalt forbud mod kunstig intelligens (AI) som militærvåben.

Det skriver BBC.

Ifølge rapporten kan man ikke stole på, at Kina og Rusland overholder eventuelle forbud, og hvis modstanderen bruger AI i krig, så vil det mindske den tid, man har til at reagere med taktiske beslutninger. Et militært modsvar vil kræve en reaktionshastighed, som mennesker ikke er i stand til.

Kina har en ambition om at være førende i verden på AI i 2030, og det kan lede til, at USA mister sin militær-tekniske overlegenhed i de kommende år, advarer militærledere i rapporten. Man frygter, at Kina for eksempel vil bruge droner til at angribe den amerikanske militærflåde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men kritikere af AI som våben mener, at kampen om verdens militære førertrøje, kan forblænde ledere i sådan en grad, at man overlader beslutninger om liv og død til en maskine:

»Dette er en chokerende og skræmmende rapport, som kan føre til, at AI-våben tager beslutninger om, hvem der skal dræbes« fortæller professor Noel Sharkey, talsperson for ‘the Campaign To Stop Killer Robots’.

Kommissionen bag rapporten mener dog stadig, at beslutningen om atomangreb og AI skal holdes adskilt.

Medlemmer af gruppen er blandt andet Eric Schmidt, tidligere direktør for Google, Robert Work, tidligere forsvarsminister, Andy Jassy, adm. direktør for Amazon, Andrew Moore og Eric Horvitz, AI-direktører for Google og Microsoft, og Safra Catz, adm. direktør for Oracle.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
2. marts 2021 kl. 18:24

De nævnte medlemmer er fra kommissionen bag rapporten. Ifølge linket til BBC.

Og dén kommission, National Security Commission on AI, er ikke just uvildig, vil jeg mene.

Jeg synes der er væsentlige interessesammenfald/-konflikter. Kommissionen og den 756 siders rapport burde være vraget pga. inhabilitet. (Naturligvis mener bageren, at folket har brug for (mere) brød).

Mod slutningen af artiklen hedder det:

While the members of the commission serve in a personal capacity, many of the companies they work for have bid for Pentagon and other government AI contracts.
These include a $10bn deal awarded to Microsoft, which Amazon is challenging in court.

Med de nævnte medlemmer er det heller ikke svært at forstå hvorfor:

Much of the 750-page report focuses on how to counter China's ambition to be a world leader in AI by 2030.

Andet ville undre. Dog rummer rapporten til Biden ikke kun militære AI-forslag (min markering):

But not all its proposals focus on the military, <strong>suggesting that the US's non-defence spending on AI-related research and development be doubled to reach $32bn (£23bn) a year by 2026</strong>.</p>
<p>Other proposals include:</p>
<ul>
<li>
<strong>creating a new body to help the president guide the US's wider AI policies</strong>
</li>
<li>relaxing immigration laws to help attract talent from abroad, including an effort to increase a "brain drain" from China</li>
<li>creating a new university to train digitally-talented civil servants</li>
<li>
<strong>accelerating the adoption of new technologies by the US's intelligence agencies</strong>

Det er en værre omgang mel til egen kage.

... A pro pos nedrustning – Gorbatjov fylder 90 i dag.

https://politiken.dk/navne/art8078944/Han-var-bondes%C3%B8n-afholdsmand-og-fik-stoppet-den-kolde-krig

2
2. marts 2021 kl. 16:04

Medlemmer af gruppen er blandt andet Eric Schmidt, tidligere direktør for Google, Robert Work, tidligere forsvarsminister, Andy Jassy, adm. direktør for Amazon, Andrew Moore og Eric Horvitz, AI-direktører for Google og Microsoft, og Safra Catz, adm. direktør for Oracle.

Hvilken gruppe sigtes der til her, sikkerheds-kommission, kommissionen bag rapporten, eller The Campaign To Stop Killer Robots?

Bortset fra det, så er det en sørgelig holdning ikke engang at prøve at lave nedrustning ud fra devisen:

Ifølge rapporten kan man ikke stole på, at Kina og Rusland overholder eventuelle forbud

1
2. marts 2021 kl. 15:31

Problemer med automatiske systemer er, at den sunde skepsis bliver sat ud af spillet, og ofte med henvisning til, at der ikke er tid til at tænke sig om.

Heldigvis havde vi i 1983 en mand med et køligt hoved som Stanislav Petrov (https://en.wikipedia.org/wiki/1983_Soviet_nuclear_false_alarm_incident) - tænk, hvad der kunne være sket, hvis ikke Petrov havde være det, men at det havde været fuldautomatisk?

Eller hvad med luftforsvarskanonen fra Sydafrika, som selv kunne finde sine mål, og endte med at skyde vildt omkring sig uden at man kunne stoppe den: https://www.wired.com/2007/10/robot-cannon-ki/