Der er kommet markant mere fart på Danmarks internet

Danmark har placeret sig solidt i toppen over internethastigheder verden over.

Den gennemsnitlige internethastighed i Danmark er på bare et kvartal blevet 25 procent bedre. Det viser en ny måling fra selskabet Akamai og tallene viser, at Danmark med en næsten tre gange så høj hastighed som det globale gennemsnit fortsat er et godt sted at være storforbruger af trafiktunge film og serier. Det skriver finans.dk.

Læs også: Moderne styresystemer er ret bøvlede at hacke - det er IoT næppe

Danmark ligger dog stadig bag både Norge og Sverige, som vi oftest sammenligner os med. Vores to nordlige naboer indtager en henholdsvis 2. og 3. plads, mens Sydkorea beholder sin førsteplads med et gennemsnit på 26,1 megabit pr. sekund. Ud over de tre lande er kun Hong Kong og Schweiz foran Danmark.

Læs også: MIT: Den amerikanske energisektor står pivåben for cyberangreb

De markante forøgelser i hastigheder skyldes blandt andet store opgraderinger hos TDC og Yousee samt implementeringen af DOCSIS-systemet på Yousees kabelnet. Det tillader i teorien kunderne et hive op mod 1000 megabit/sekundet ud af deres tv-stik.

Akamais tal er baseret på målinger af, hvor hurtigt det går, når danskere henter ting ned fra Akamais servere. I modsætning til de tal, der indsamles fra Energistyrelsen er der altså tale om praktiske og tilfældige målinger og det fremgå ikke umiddelbart, hvor mange forbindelser, statistikken er baseret på.

Læs også: Google åbner en ny front i kamp om skyen

Har du kunnet mærke, at din forbindelse er blevet bedre

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Lars Bjerregaard

Mit meget klare indtryk er, at med mindre man overgiver sig til monopolet som lever i bedste velgående (YouSee), eller er rigtigt heldig at bo et af de steder, hvor folk kollektivt har vristet sig fri, og investeret i fiber, så har den praktiske hastighed stået stille i mange år. Her på Sundby Vester Plads f.eks., tæt befolket område 4 km fra Rådhuspladsen, så er det praktiske max:

Ping: 13 ms Downstream: 13 Mbps Upstream: 1,75 Mbps

Det var nogenlunde det samme på Østerbro. Det var som bekendt et (meget dumt) politisk valg mht. TDC og vores telekommunikations infrastruktur .....

 • 6
 • 0
#5 Martin Olesen

Jeg har 1000/1000 og ja det er på TDC's kabler, men det er Hiper jeg betaler til og de kræver kun 300kr for en fiber med 1000/1000 hvor TDC ville have 350 for en 50/20 i samme periode som jeg købte min Hiper fiber.

 • 0
 • 0
#7 Bente Hansen

Hvorfor det, når siden intet er værd. Det ved jeg også fra egen erfaring og brug for langt tid siden. Hvis du googler hastighedtest kommer den heller ikke op (ved mig) på de første sider. Et andet bevis på at den slet ikke er aktuel.

Så bruger man jo ikke energi og tid på det.

Eller "Kortlægningsmetoden for Tjekditnet.dk er ikke 100 pct. præcis, idet der fx kan være mindre unøjagtigheder i bredbåndsudbydernes indberetninger af dækning og koblingen med BBR-registret"

mindre unøjagtigheder = er nok nærmere en faktor 100

Og med TDC rapportering er den jo allerede helt uvederhæftig.

 • 0
 • 0
#8 Lars Bjerregaard

http://tjekditnet.dk siger noget andet ? Nu har jeg prøvet nogle adresser, men der er både fiber, kabel-TV osv...

Ok, hvad siger tjekditnet.dk for min adresse..... https://tjekditnet.dk/kort?korttype=2&adgadrid=0a3f507a-39d5-32b8-e044-0...

Først fravælger vi erhverv, sattelitforbindelse og mobilbredbånd, som har trafikbegrænsning og latterlige latenstider. Hvad står vi så tilbage med: xDSL 20/2 på kobber. Faktisk er Yousee/coax ikke engang en mulighed. Bekræftede det lige ved direkte opslag hos Yousee.

De 20/2 er så "op til", og det er her ordet "i praksis" kommer ind. For i praksis er der lige det med afstand, hvor gammelt kablet er, hvor meget støj, etc. etc. Så i praksis er det de tal jeg nævner der er muligt - 13/1,75. Det er hvad en pairbonded linie kan trække, samme på Østerbro, hos flere forskellige udbydere.

Så sådan står det til i hovedstaden. Det kan da godt være det berettiger til "topplacering" i nogens ordbog, men ikke min.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere