Kommentator til RIM: Skift til Windows Phone 7 eller bliv købt af Nokia

Blackberry-telefonerne mister markedsandele, mens iPhone og Android stormer frem. Løsningen for RIM er enten at gøre som Nokia og skifte til Windows Phone, eller at blive opkøbt af Nokia, mener it-blogger.

Der skal ske noget drastisk hos Research in Motion (RIM), hvis ikke firmaets Blackberry-telefoner skal blive kørt ud af markedet af de to dominerende platforme i dag, iPhone og Android.

Blackberry har været et meget populært valg til erhvervsbrug, da sikkerheden er høj, men nu vælger mange tidligere loyale Blackberry-brugere at droppe disse telefoner, da RIM ikke kan følge med udviklingen og tilbyde samme muligheder og brugervenlighed som konkurrenterne. Det skriver kommentatoren Galen Gruman på sin blog på Infoworld.com.

Men han har også et forslag til en løsning for RIM. I stedet for at forsøge at tage konkurrencen op med eget styresystem – den strategi gik ikke ret godt for HP, pointerer han – skal RIM tage samme kur som Nokia og skifte til Microsofts Windows Phone 7-platform.

Kan Blackberry få lov at indbygge et højere sikkerhedsniveau i disse telefoner, vil sådan en kombination kunne blive et hit hos både brugerne og it-cheferne. Blackberry-brugerne ønsker først og fremmest at få en effektiv enhed til at sende beskeder og e-mails, uden for mange forstyrrende elementer, og det vil Windows Phone 7 kunne leve op til, mener Galen Gruman.

Hvis ikke RIM selv indser, at det er håbløst at forsøge at slå iPhone og Android på hjemmebane, kan enden på firmaet blive, at Nokia opkøber RIM. Så vil Nokia kunne styrke Windows Phone-satsningen og tilbyde en løsning til erhvervssegmentet, der sætter pris på den stærke sikkerhed, lyder vurderingen.

RIM købte for halvandet år siden styresystemet QNX, som nu bliver brugt på RIM’s ikke særligt succesfulde Playbook-tavlecomputere under navnet Playbook OS. Planen er at udvikle styresystemet til også at kunne bruges på Blackberry-telefonerne engang i 2012 eller 2013, men forsinkelser i udviklingen af version 2.0 af Playbook OS lover ikke godt for platformen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Svend Eriksen

Jeg har svært ved at se, hvorfor Nokia skulle ville købe RIM. Lige nu er Nokia midt i en stor omlægning, så jeg har meget svært ved at se, hvad de skal med RIM, der alt andet lige vil kræve endnu større intern omlægning i Nokia. Mon ikke Nokia er godt nok tilfredse med udsigten til at kunne nappe nogle af RIMs kunder, og så lade firmaet lige så stille synke ned i glemselen?

 • 4
 • 0
#5 Michael Thomsen

Jeg kan simpelthen ikke se, hvad Nokia skulle bruge RIM til. De har næppe brug for RIMs patenter og eftersom Nokia satser 100% på WP7 har de ikke brug for deres OS-kompetancer.

Det er mere sandsynligt, at RIM dør i glemslen ala Palm/WebOS eller at Google finder deres patenter interessante for at kunne genere Apple og Microsoft.

 • 1
 • 0
#6 Flemming Frandsen

Det er meget svært at se at Blackberry skulle kunne få nogen gevinst ud af at gå med på taberholdet WP+Nokia, en meget mere oplagt løsning ville være at lave en Android telefon med Blackberrys eksisterende services oven op.

Der er mange (gamle amerikanere) der er helt vilde med Blackberry og der er ingen grund til at de ikke ville være lige så glade for at bruge de samme apps selv om de kørte oven på Android.

 • 4
 • 0
#9 Jens Christian Jensen

Jeg kan simpelthen ikke se, hvad Nokia skulle bruge RIM til. De har næppe brug for RIMs patenter og eftersom Nokia satser 100% på WP7 har de ikke brug for deres OS-kompetancer.

De har heller ikke brug for RIM. Grunden til at den amerikanske blogger tror at de har, er at Blackberry har siddet så tungt på forretningsmobiler i USA at Nokia primært har fokuseret på forbrugermobiler derovre. At Nokia i flere år har været #1 på markedet for forretningsmobiler i det meste af den resterende verden er nok gået over hovedet på ham.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere