Kommentar: Ni Wordpress-plugins jeg nødig ville undvære

Der findes et hav af fantastiske plugind til Wordpress – her er de ni, du skal bruge, for at komme godt fra start.

CMS-systemet Wordpress er dejligt nemt at arbejde med – specielt når du ikke har en stor organisation i ryggen, og udviklerbudgettet knap kan modstå presset fra en tur til bageren.

Når ideerne melder sig i forbindelse med etablering og udvikling af en webside i Wordpress, og du tænker, at det kunne være smart om websiden kunne dette eller hint. Så er der altid flere, som allerede har tænk tanken og udviklet løsninger i form af plugins.

Herunder er de ni Wordpress-plugins, som jeg nødig ville undvære til de webside-projekter, jeg har kørende.

Der er selvfølgelig masser af alternativer, og anvendeligheden af nogle plugins kan hænge sammen med valg af blandt andet theme – så fortæl om dine plugin-favoritter i kommentartråden.

 

WordPress SEO by Yoast

Ordentlig SEO på en webside er en af de afgørende faktorer for, om der kommer ’kunder’ i butikken. Yoasts plugin gør det virkelig nemt at overskue, hvordan SEO kan blive bedre for hver enkelt indlæg, tilrette metatekster, håndtere xml sitemap med videre.

 

BackupBuddy

Den gamle talemåde om ikke at tage backup men i stedet græde ofte, hører ingen steder hjemme, når det drejer sig om en webside. BackupBuddy er nemt og enkelt at sætte op, og kan automatisk tage backup til for eksempel Dropbox eller lignende.

 

W3 Total Cache

Det er ikke kun SEO, der betyder noget for placeringen på søgemaskiner – også den hastighed, hvormed en webside indlæses har betydning. Det er noget af det, som er relativt nemt at optimere med et plugin som W3 Total Cache, der skulle kunne forbedre hastigheden med en faktor ti.

 

Gravity Forms

Uanset om der på websiden er behov for at lave konkurrencer, brugerundersøgelser, afstemninger eller brugergenereret indhold, så skal der bruges en måde at få indsendt og indsamlet informationerne på. Gravity Forms er nemt at bruge, og kan lave temmelig komplekse formularer.

 

Floating Social Bar

Det skal gøres nemt for brugerne af en webside at dele indholdet på de sociale medier – men det kommer an på målgruppen, hvilke sociale medier der er aktuelle. Floating Social Bar er enkel at tilpasse, og synes ikke at sløve websiden ned i nævneværdig grad.

 

Term Management Tools

Når der er flere kokke i webkøkkenet, så opstår der nemt rod i specielt brugen af tags – det går ud over SEO, og kan være en stor pedelopgave at rydde op i. En plugin som term management kan håndtere tags i bundter, omdøbe dem og smelte dem sammen.

 

WP Smush Pro

Et plugin som WP Smush kan fjerne unødvendig information fra websidens billeder, hvilket reducerer deres størrelse og dermed optimerer hastigheden. Det kan gøre globalt på websiden, automatiseres ved upload af nye billeder eller håndteres løbende alt efter, hvor meget kontrol du vil have over processen.

 

iThemes Security

Websider lavet med Wordpress er i deres standardkonfiguration et yndet mål for malware med mere. Et plugin som iThemes Security kan hjælpe med en række sikkerhedsproblemstillinger omkring brugerlogin og kodeord, to-faktor-autentifikation med videre – også selvom du ikke er en kodehaj.

 

Display Widgets

På en webside kan der hurtigt blive behov for at visse widgets kun skal vises på bestemte sider eller kun i forbindelse med særlige indlæg. Eller behov for at kun brugere, der er logget ind, kan se en udvalgt widget. Hvis funktionen ikke allerede er indbygget i dit theme, er det relativt nemt at få til at fungere med Display Widgets.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer ()
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Jakob Smith

Toolset, som er en suite af plugins, der giver mulighed for at opbygge Custom Post Types, lave visninger af data fra alle tilgængeligt Post Types, opbygge formularer, der kan bruges både som kontaktformularer og til at lægge data i Post Types, arbejde med drag'n'drop-layouts og lave avancerede brugerrettigheder. https://wp-types.com/

WooCommerce, til opbygning af webshops. https://www.woothemes.com/woocommerce/

Custom Post Widget, som f.eks. kan bruges til indhold, der genbruges flere steder på sitet. https://wordpress.org/plugins/custom-post-widget/

  • 0
  • 0
#4 Palle Kjær Laursen

Jeg kan kun tilslutte mig Wordfence. Den har mange nyttige funktioner. Men den helt store killer feature er dens cache, som jeg synes er både hurtigere og mere brugervenlig end alle andre cache plugins, som anbefales mange steder.

  • 0
  • 0
#6 Thomas Jakobsen

Jeg vil gerne kippe lidt med flaget for WPML til komplet oversættelse af multilinguale wordpress sites. Det er ikke gratis, men dokumentationen er i top og ligeledes supporten. SEO-mæssigt spytter WPML også de rigtige hreflang henvisninger ud i html'en. Kan man ikke selv forestå oversættelserne, kan WPML sjovt nok være behjælpelig - what's not to like :) Jeg har benyttet WPML bl.a. på https://voiceresort.com hvor det kan ses i aktion.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere