Kommentar: Giganterne slår sig op på videokonferencer - kan det tage livet af de mange tjenesterejser?

videokonference
Hvis videokonference vitterlig kan give ordentlig lyd og HD-video for grupper på 20 personer, kan der måske skæres i de mange tjenesterejser.

Både på hardware og softwaresiden er der grøde i markedet for videokonferencer.

Logitech går nu på markedet med Logitech Group, som er en ny videokonference-løsning angiveligt møntet på mellemstore store konferencebehov.

Også Microsoft har slået sig op på mødeafholdelse over nettet i form af deres Skype for Business-løsning, der afløser Microsoft Lync.

Microsoft Skype for Business er en unified communications-platform, der muliggør chat, lyd- og videomøder, onlinemøder og samarbejde i realtid.

Videokonferencer har man talt om i årevis. I bedste fald kan de nye løsninger revitalisere en ambition om at slå et knæk i kurven over tjenesterejser i f.eks. EU.

Alene i EU-Kommissionen gennemfører årligt op imod 100.000 rejser. I alt er der cirka 50.000 tjenesteansatte i EU, hvoraf de fleste er ansat i Kommissionen.

20 personers konference

Logitech Group forventes at blive lanceret i hele verden i næste måned til vejlende startpris på cirka 7000 kroner.

Men så får man også adgang til lyd og HD-video for grupper på op til 14 personer. Med særlig mikrofoner kan 20 personer deltage.

Scott Wharton, general manager af video collaboration group i Logitech, påpeger, at Logitech har udviklet en masse tekniske integrationer er for at sikre, at løsningerne kan fungere på tværs af et væld af videokonference-løsninger:

Det er bl.a. optimeret til netop Microsoft Skype for Business og kompatibel med Cisco, Jabber og WebEx.

Løsningen omfatter også en fuld duplex højttalertelefon, indbygget i et robust metalhus, hvilket også forbedrer akustikken.

Group-løsningen omfatter fire retningsuafhængige mikrofoner, som hjælpes af akustisk ekko- og støjreducerende teknologi.

På videosiden tilbydes 1080p, dvs. fuld HD. Den mestrer en 90-graders synsfelt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Bent Jensen

Nogle ture til Dubai for det offentlige. Møder og foredrag kan vel også video streams.

men lidt surt at F1 er udskiftet med gokart i det lokale centret, og den fri bar og gourmetmad med kaffeautomaten og sandwich.

Udstyret er hurtigt tjent ind, når man tænker på de 80-120.000,- kr per enkelttur bare for transport for Løkke, brugt og taget af ulandsbistanden.

Brian Hansen

Vi slipper for en del rejser :)
Men giganterne i den her samhæng, er vist forbeholdt Cisco og Polycom.
De har siddet godt og lunt på det marked i årtier.
Lync kræver jo ikke MS hardware.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017