Kommentar: Giganterne slår sig op på videokonferencer - kan det tage livet af de mange tjenesterejser?

Hvis videokonference vitterlig kan give ordentlig lyd og HD-video for grupper på 20 personer, kan der måske skæres i de mange tjenesterejser.

Både på hardware og softwaresiden er der grøde i markedet for videokonferencer.

Logitech går nu på markedet med Logitech Group, som er en ny videokonference-løsning angiveligt møntet på mellemstore store konferencebehov.

Også Microsoft har slået sig op på mødeafholdelse over nettet i form af deres Skype for Business-løsning, der afløser Microsoft Lync.

Microsoft Skype for Business er en unified communications-platform, der muliggør chat, lyd- og videomøder, onlinemøder og samarbejde i realtid.

Videokonferencer har man talt om i årevis. I bedste fald kan de nye løsninger revitalisere en ambition om at slå et knæk i kurven over tjenesterejser i f.eks. EU.

Alene i EU-Kommissionen gennemfører årligt op imod 100.000 rejser. I alt er der cirka 50.000 tjenesteansatte i EU, hvoraf de fleste er ansat i Kommissionen.

20 personers konference

Logitech Group forventes at blive lanceret i hele verden i næste måned til vejlende startpris på cirka 7000 kroner.

Men så får man også adgang til lyd og HD-video for grupper på op til 14 personer. Med særlig mikrofoner kan 20 personer deltage.

Scott Wharton, general manager af video collaboration group i Logitech, påpeger, at Logitech har udviklet en masse tekniske integrationer er for at sikre, at løsningerne kan fungere på tværs af et væld af videokonference-løsninger:

Det er bl.a. optimeret til netop Microsoft Skype for Business og kompatibel med Cisco, Jabber og WebEx.

Løsningen omfatter også en fuld duplex højttalertelefon, indbygget i et robust metalhus, hvilket også forbedrer akustikken.

Group-løsningen omfatter fire retningsuafhængige mikrofoner, som hjælpes af akustisk ekko- og støjreducerende teknologi.

På videosiden tilbydes 1080p, dvs. fuld HD. Den mestrer en 90-graders synsfelt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bent Jensen

Nogle ture til Dubai for det offentlige. Møder og foredrag kan vel også video streams.

men lidt surt at F1 er udskiftet med gokart i det lokale centret, og den fri bar og gourmetmad med kaffeautomaten og sandwich.

Udstyret er hurtigt tjent ind, når man tænker på de 80-120.000,- kr per enkelttur bare for transport for Løkke, brugt og taget af ulandsbistanden.

  • 4
  • 0
Brian Hansen

Vi slipper for en del rejser :) Men giganterne i den her samhæng, er vist forbeholdt Cisco og Polycom. De har siddet godt og lunt på det marked i årtier. Lync kræver jo ikke MS hardware.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere