Kommende ITU-rektor: »Vi skal blive bedre til at levere efteruddannelse til alle«

22. juni 2022 kl. 09:15
Per
Illustration: ITU.
Indtil IT-Universitetet i København kan uddanne flere studerende med de efterspurgte it-kompetencer, vil kommende kommende rektor Per Bruun Brockhoff styrke samarbejdet med erhvervslivet om at levere bedre efteruddannelse.
Artiklen er ældre end 30 dage

IT-Universitetet i Københavns (ITU) kommende rektor, Per Bruun Brockhoff, vil styrke universitetets samspil med erhvervslivet og fokusere på at levere bedre efteruddannelse.

Det fortæller han i et interview med ITWatch.

Læs også: EU udvider samarbejde med sociale medier om at bekæmpe desinformation

ITU skal som den eneste videregående uddannelsesinstitution ikke udflytte eller reducere antallet af studiepladser efter, at et bredt flertal i Folketinget indgik en aftale om udflytning af videregående uddannelser – den såkaldte udflytningsaftale, der skulle udflytte eller reducere antallet af studiepladser i de store byer med fem til ti procent frem mod 2030.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I stedet ønsker universitetet at uddanne flere studerende for at imødegå manglen på it-kompetencer. Og indtil den ambition er realiseret, er efteruddannelse altså ifølge Per Bruun Brockhoff en vej at gå.

Læs også: Briterne vil fjerne cookie-pop ups: Brugere skal kunne fravælge cookies i browser-opsætningen

»ITU er i forvejen rigtig gode til at være i tæt samspil med erhverv og industri. Det vil være godt at skrue på. Vi skal blive bedre til at levere efteruddannelse til alle, for der er brug for efteruddannelse til alle indenfor it i øjeblikket,« siger han til ITWatch.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger