Kommende direktører for .org-domænet holdes skjult med sort tusch
Internet Society (ISOC), PIR og ICANN er i samarbejde om at sælger det populære .org-domæne til investeringsfirmaet Ethos Capital.
Det er selskabet PIR, der driver .org-domænet, mens ISOC står for selve salget, og ICANN er kooridnator i forbindelse med salget. Men det kommende salg til trods holder de tre samarbejdspartnere og Ethos Capital kortene helt tæt til kroppen i forhold til at navngive de kommende chefer, der skal varetage arbejdet med .org-domænet.
Det skriver The Register på baggrund af dokumenter fra ICANN, der kortlægger flere detaljer om det forestående salg.
I dette dokument er navnene på de kommende chefer i spidsen for de mere end 10 millioner .org-adresser overstreget med sort tusch.
Hvem står bag Ethos Capital?
ICANN fortæller, at man har fjernet navnene af hensyn til 'fremsatte principper i ICANN's Documentary Information Disclosure Policy', selvom The Registers analyse peger på, at denne forklaring ikke for alvor besvarer spørgsmålet om, hvorfor man tilbageholder navnene på de kommende chefer.
The Register har tidligere kigget på, hvem der står bag Ethos Capital, som har købt .org-domænet, og hvad for en størrelse, firmaet egentlig er.
I november 2019 havde firmaet kun to ansatte, hvoraf direktøren, Erik Brooks, ikke havde nogen tidligere erfaring inden for domæneindustrien.
I et forsøg på at få et detaljeret overblik over Ethos Capitals opsætning har The Register spurgt ind til, om ICANN's tidligere chefdirektør Fadi Chehade har nogen forbindelse til Ethos Capital.
Ifølge The Register havde Fadi Chehade i sin tid hos ICANN stor indflydelse på udbuddet af .org-domænet.
Rettelse 17/1/2020: I en tidligere udgave af artiklen fremgik det, at ICANN var ejerne af .org-domænet. Det er siden blevet rettet.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.