Kom dine data på glas og gem dem i 100 millioner år

Langtidslagring af data har inden for it betydet lagring målt i årtier, men Hitachi vil nu rykke lagringen ud på geologisk tidsskala med ny teknik.

En ny lagringsteknik fra Hitachi vil gøre det muligt at lagre data digitalt i 100 millioner år, eller mange tusinde gange længere end de hidtil mest langtidsholdbare metoder til datalagring.

Glas er ét af de mest holdbare materialer, vi kan fremstille, fordi det er modstandsdygtigt over for varme og kemiske processer og heller ikke nedbrydes biologisk, og det er også netop glas, Hitachi har brugt til den nye langtidsstorageteknik, skriver The Register.

Teknikken består i at lagre data i et simpelt binært system som prikker indgraveret med en laser. I sin nuværende form er det muligt at lagre cirka 6,2 megabyte pr. kvadratcentimeter.

Selvom det ikke er nogen imponerende tæthed, så har formatet den fordel, at det vil være forholdsvis simpelt at aflæse, da det vil kunne aflæses med eksempelvis et mikroskop.

Hitachi har udsat glasset for temperaturer på 1.000 grader celsius i to timer, uden det påvirkede læsbarheden af dataene.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Michael Jensen

er glas ikke en væske, jeg mindes et eller andet med vinduer fra kirker, der er tykkere for neden. Så efter 100 mio. år (eller måske lidt mindre) er det vel det rene kaos.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere