Kold skulder til Vista: Danske virksomheder satser på Windows 7

Vista faldt igennem og blev ignoreret af langt de fleste virksomheder. Men Windows XP er ved at nå sidste holdbarhedsdato, så de følgende år vil vi se et stort ryk mod Windows 7, vurderer ekspert.

Drop alle tanker om Windows Vista i virksomheden og kast jer i stedet over Windows 7. Sådan lyder rådet fra både analysefirmaet Gartner og Microsoft selv, men den løsning har allerede været besluttet i de fleste virksomheder i lang tid, vurderer BMC-chef for configuration management, Tore Brynaa.

»Jeg har mødt meget få virksomheder, som var interesseret i at skifte til Vista. Lige så snart Microsoft begyndte at tale om afløseren Windows 7, begyndte interessen at dale hos alle, og folk lagde det på is,« siger han.

Gartner gik så vidt som til at anbefale virksomheder, der var i gang med et skift til Vista, om at trække nødbremsen, med mindre der var under end et halvt år tilbage før udrulningen var fuldstændig.

Den problemstilling er det dog stort set ingen virksomheder, som står i, mener Tore Brynaa.

»Af de virksomheder, jeg har mødt, står ingen i vadestedet nu. Der har været snakket om Windows 7 så længe,« siger han.

Vista vil forsvinde hurtigt
Windows 7, der som beta-version og release candidate har fået en pæn modtagelse, forventes på gaden til efteråret, men et skift af styresystem i en større virksomhed kan godt tage flere år. Først skal børnesygdommene ordnes fra producentens side, og så følger en lang test og udrulningsperiode.

Det har fået analytikere til at advare XP-virksomheder mod at vente for længe med at sætte gang i en opgradering, da support for Windows XP droppes i 2014.

Tore Brynaa tror dog ikke på, at Microsoft vil gøre sig upopulær hos store virksomhedskunder ved at pensionere Windows XP endegyldigt, inden de fleste har fået opgraderet.

»Så forlænger de bare supporten lidt. Det er også en fordel for dem, hvis de kan stryge Vista så hurtigt som muligt. Det koster en formue at vedligeholde og supporte et styresystem, så de vil gøre, hvad de kan, for at begrave Windows Vista så hurtigt som muligt,« mener han.

Det ville faktisk nok kunne betale sig for Microsoft at tilbyde gratis opdatering fra Windows Vista til Windows 7, i forhold til at skulle holde liv i Vista i mange år endnu, vurderer konsulenten.

»Jeg tror, det bliver ligesom med Windows ME ? det forsvandt hurtigt igen,« siger Tore Brynaa.

Windows 7 deler kodebase med Windows Vista, men er blevet forbedret på en række punkter, så kravene til hardware for eksempel ikke er så hidsige.

Det betyder, at applikationer, der ikke kan køre på Vista, heller ikke vil fungere med Windows 7. Microsoft har dog inkluderet en virtuel udgave af Windows XP i de virksomhedsrettede versioner af Windows 7, for på den måde at gøre overgangen lettere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Martin Kofoed

"Jeg tror, Vista vil forsvinde hurtigt.."

Øh, ja.

Den ER jo ligesom allerede udråbt til en større fiasko end Windows ME, så det er da en rimelig nem forudsigelse at komme med.

Meeeen, vi stiller os da bare op i den anden kø, og venter fromt på, hvad MS serverer for os næste gang. Hvad andet kan vi gøre? Locked up and nowhere to go...

  • 0
  • 0
#3 Peter Ole Kvint

Historien bag Vista er at Windows XP blev forældet længe inden at man kunne gøre Windows 7 færdig. Man måtte derfor finde noget som man kunne udfylde hullet med. Så fandt man frem til at man kunne fylde hullet med Windows 2000 server tilsat en masse markedsføring.

  • 0
  • 0
#4 Søren Dreijer

Gartner gik så vidt som til at anbefale virksomheder, der var i gang med et skift til Vista, om at trække nødbremsen, med mindre der var under end et halvt år tilbage før udrulningen var fuldstændig.

Som det også nævnes i artiklen, deler Windows 7 kodebase med Vista, så jeg kan ikke helt forstå, hvorfor man burde trække fuldstændigt i nødbremsen. De programmer, der skal testes for kompatibilitet med Vista, hvis et firma tog skiftet nu, skal jo stadig testes med Windows 7, så hvorfor ikke udnytte tiden inden Windows 7 kommer ud til at identificere problemerne og få dem løst?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere