Kold krig på Windows Phone: Google blokerer Youtube

Google har blokeret for Microsofts egenudviklede Youtube-app til Windows Phone, men det skyldes tekniske krav, som Google ikke selv opfylder, lyder det fra Microsoft.

De to konkurrenter på markedet for internetsøgninger, Google og Microsoft, har optrappet deres indbyrdes kolde krig, og det seneste slag foregår om Googles populære Youtube-videotjeneste og Microsofts mobilplatform Windows Phone.

Google har besluttet ikke at give sin ærkerival en håndsrækning ved at udvikle officielle applikationer til Windows Phone til Googles tjenester, heriblandt Youtube. Derfor har Microsoft valgt selv at udvikle applikationerne.

Imidlertid har Google sat sig imod en Microsoft-udviklet Youtube-app ved at stille en række tekniske krav, og de krav er ifølge Microsoft så urimelige, at Microsoft i denne uge valgte at frigive en Youtube-app, som ikke levede op til kravene. Det har fået Google til at lave en teknisk blokering for Windows Phone-appen.

I et blogindlæg kritiserer juridisk vicedirektør David Howard fra Microsoft Googles beslutning, fordi Google ifølge Microsoft ikke selv opfylder de samme tekniske krav på andre platforme.

Googles Youtube-applikation til Apples iOS og Googles eget Android er således ikke skrevet i HTML5, sådan som Google har krævet af Microsoft til Windows Phone. Ifølge Microsoft vil det være urealistisk teknisk krævende at lave en HTML5-baseret app til Youtube.

Kravet skulle angiveligt være stillet for at sikre, at Google kan få vist de reklamer, som skal sikre Google en indtægt fra videotjenesten, men ifølge Microsoft kan reklamerne stadig vises i den applikation, Microsoft har udviklet.

Mens Microsoft fortsat kæmper med at opnå en markedsandel på mere end fem procent af mobilmarkedet med Windows Phone, så er Googles eget Android-system dominerende med cirka 70 procent af markedet for smartphones. Satsningen på Android er Googles forsøg på at sikre, at de søgninger, som driver Googles reklamemarked, bevares i takt med, at mere internetaktivitet sker på mobiltelefoner.

Google og Microsoft har flere gange været i slet skjult kamp på Windows Phone-platformen. Eksempelvis valgte Google at droppe Microsofts Exchange ActiveSync i Gmail, så Gmail-brugere på Windows Phone frem over skal bruge Imap, CalDAV og CardDAV, hvilket har tvunget Microsoft til at hasteimplementere de to sidstnævnte standarder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (16)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Svend Eriksen

*undtagen, hvis det handler om profitmaksimering ved at sælge vores brugeres informationer, forhindre konkurrerende firmaer i at konkurrere frit mod vores søgemaskinemonopol, eller hvis det på en eller anden måde handler om Microsoft, for de jo selv onde, og derfor er det jo OK, hvis vi også er onde mod dem.

 • 16
 • 12
#2 Jakob Damkjær

Men selv om man stjæler fra tyve er det ikke lovligt...

Men at Google ikke engang lader ms udvikle en google reklame søjle til wp (selv om den viser reklamerne) kan kun betyde et par ting.

Enten er Google bange for at wp skal blive populært og ved konkuranceforvridende ulovligheder forsøger de at oprette kunstige forhindringer via der online video dominans for at sikre deres reklame afdelings nær monopol.

Eller Microsofts App giver ikke nok brugeroplysninger (hvor du er hvem du er hvilken sokkestørrelse, email addr telefon og cpr nr og hvem dine venner er og hvor de er og hvilken sokkestørrelse de benytter, hvem de ofte ringer til og hvad de skriver i deres mails og hvilken sexstilling de foretrækker) så derfor får Google ikke nok Info til at fodre deres profiling maskine.

Mit bud er bit of both...

 • 5
 • 11
#5 Mogens Hansen

Hvad er forskellen på hvad Google gør med Youtube, i forhold til hvad MS gør med skype ?

Sikkert ingen. Pointen er Google ikke kan tillade sig at påstå at de "ikke er Evil". Google har en monopol og udnytter det.

Har du et bevis på at Google "sælger" mere brugerinformation end MS ?

Hmm .. hele Google forretning handler om at opsamle og sælge dine personline oplysninger. MS lever af software salg.

 • 5
 • 10
#6 Heine Andersen

Sikkert ingen. Pointen er Google ikke kan tillade sig at påstå at de "ikke er Evil". Google har en monopol og udnytter det.

Det er jo ulovligt at udnytte et monopol, kan du linke til en dom ?

Hmm .. hele Google forretning handler om at opsamle og sælge dine personline oplysninger. MS lever af software salg.

Jamen MS lever da også af reklamer, kan du komme med beviser på at Google skulle værre "ondere" end MS ?

https://secure.bingads.microsoft.com/

Men hvis MS vil forbedre forholdet til Google kan de jo :

Stoppe deres pinlige scroogled kampagne. Stoppe med at jage Android producenterne. Give Google en pose penge for en Youtube app, beløbet kunne jo passende matche det MS har presset ud af Android producentere.

 • 7
 • 6
#7 Sune Marcher

Jamen MS lever da også af reklamer, kan du komme med beviser på at Google skulle værre "ondere" end MS ?

Behøver de at være ondere end MS, for at være onde? :)

At Microsoft har anvendt bøllemetoder mod Google gør ikke at googles opførsel i forbindelse med youtube ikke er bøllet. Men hey, det er god underholdning, og vi kan da håbe der kommer nogle retssager ud af det, det ville være en fin anledning til at spise popcorn.

 • 2
 • 2
#10 Dennis Krøger

Så at nægte at hjælpe nogen der jager ens OS partnere med patentanklager overalt, sviner en til med sin Scroogle kampagne og prøver at få en ned med nakken indenfor søgning med "FairSearch", er nu defineret som "ondt"?

Hvis Microsoft vil samarbejde skal de sikkert være velkomne... Når de holder op med at svinge kniven i den anden hånd.

Google er temmeligt sikkert ligeglad med om reklameindtægterne kommer fra Android eller WP, men ikke at bekæmpe nogen der gør alt for at sikre deres undergang ville være direkte dumt.

 • 6
 • 3
#11 Sune Marcher

Så at nægte at hjælpe nogen der jager ens OS partnere med patentanklager overalt, sviner en til med sin Scroogle kampagne og prøver at få en ned med nakken indenfor søgning med "FairSearch", er nu defineret som "ondt"?

Nu er det jo ikke "nægte at hjælpe" (fair nok at Google ikke selv gider kode appen), det er "aktivt modarbejde".

Ellers er jeg sådan set enig med dig - omend jeg synes Googles officielle begrundelse er plat :)

 • 2
 • 2
#12 Mogens Hansen

Stoppe med at jage Android producenterne. Give Google en pose penge for en Youtube app, beløbet kunne jo passende matche det MS har presset ud af Android producentere.

1) Android bryder Microsofts patenter i en sådan grad at Microsoft (jf nogle) tjener mere på Android end Google. Hvorfor skulle Microsoft ikke kræve betaling for deres patenter?

2) Hvorfor skulle Microsoft betale Google for at udvikle en Youtube app? Microsoft har selv implementeret deres Youtube app. Det er Google som ikke tillader den og dermed ikke tillader åben konkurence (og dermed ikke er bedre end Microsoft selv)

 • 4
 • 7
#13 Mogens Hansen

Google er temmeligt sikkert ligeglad med om reklameindtægterne kommer fra Android eller WP, men ikke at bekæmpe nogen der gør alt for at sikre deres undergang ville være direkte dumt.

Nej, ikke hvis Google virkelig ville fremstå som en "bedre" firma end andre - hvilket var grunden til deres "Dont be Evil" slogan. Nu har Google droppet sloganet og fremstår dermed ikke bedre end andre firmaer. De udnytter deres position selvom det går ud over WP slutbrugere.

 • 2
 • 4
#14 Heine Andersen

1) Jeg kan godt forstå de kræver betaling, når nu de kan ( fordi det amerikanske patentsystem er defekt ) Men skal de have youtube adgang, kommer de sikkert til at betale en hel del, det bør de så gøre uden at klynke.

2) Fordi Youtube er Google's eje/brand, og de vil sikkert gerne kontrollere hvordan brugerens oplevelse er. Microsoft har ikke krav på noget som helst, og det er vel også derfor de klynker i medierne, i håb om at det giver dårlig pr for Google.

 • 2
 • 2
#15 Heine Andersen
 • 4
 • 1
#16 Martin Rasmussen

Så når Google skriver Apples iphone app, i en (ifølge dem selv) ikke godkendt html5 kode - så er det okay. Hvis Microsoft prøver at få Google til det samme på deres Windows platform, får de nej - og udvikler derfor sit eget, og det skal de straffes for? Hvem er det lige der forhindre hvem i hvad her?

Hvis vi nu skal være med på den "onde bølge", så bør Google da også absolut blokere alt Apple - De er (ifølge mange, spørg Samsung fx) meget værerer end Microsoft - Men er dette pludseligt okay ifølge din optik?

At være god, handler vel om at behandle andre som man vil behandles selv. Absolut ikke noget man kan sige om Google i denne sag... Men okay.. som skrevet før af en anden, så er Google jo heller ikke mere "don't be evil", så det er vel helt okay!

 • 3
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere