Koks i Kørekort-appen: Opdatering slettede brugeres data

9. februar 2022 kl. 08:2161
Koks i Kørekort-appen: Opdatering slettede brugeres data
Illustration: Trafi.
En opdatering af Kørekort-appen bragte uventede problemer med sig for iOS-brugere. Flere brugere kunne ikke bruge deres telefoner til at vise kørekort over weekenden.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hvis du ejer en iPhone og har installeret Kørekort-appen på din telefon, har du måske henover weekenden opdaget, at den ikke virkede.

En opdatering var nemlig skyld i, at kørekortet på nogle iOS-enheder forsvandt, så brugerne skulle oprette deres kørekort på ny. Opdateringen skulle optimere appens webtilgængelighed og blandt andet forbedre voice-over implementeringen.

Det skriver Digitaliseringsstyrelsen i et skriftligt svar til Version2.

Styrelsen oplyser også, at der fra fredag d. 4. februar til og med søndag d. 6. har været 184 henvendelser fra borgere vedrørende fejlen. Politiet blev gjort opmærksom på fejlen i fredags, så betjente på landsplan var informeretog kunne handle derefter, hvis de stødte på en borger, der havde problemer med appen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rigspolitiet oplyser, at man ikke har oplevet, at betjente rundt i det ganske land har indmeldt om hændelser, der har haft relation til opdateringsfejlen.

Samtidig gør Rigspolitiet dog opmærksom på, at man som borger stadig er ansvarlig for at have sit fysiske kørekort med sig, selvom man har Kørekort-appen installeret, og at en betjent er i sin gode ret til at udstede en bøde, hvis man ikke kan fremvise kørekort via appen.

Den opdaterede version (1.3.2), der skulle løse problemet, blev udgivet i søndags. Samtidig fik brugere af den tidligere version (1.3.0) også en anmodning om at opdatere appen.

61 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
61
16. februar 2022 kl. 20:58

Jeg forstår egentlig ikke alt det her 'apperi'. En app til sygesikring, en app til kørekort, snart får vi vel også en app til vores pas.

Hvorfor kan man ikke lave én app som identificerer vedkommende, og i denne app er der sygesikringskort, pas (hvis man har et) og kørekort med angivelse af de køretæjer man må føre (hvis man har kørekort).

Plus alt det andet, såsom blodtype og organsonation etc.

Jeg kan slet ikke se ideen i, at have en 'app' som dybest set bare viser et billede af mit sundhedskort.

59
16. februar 2022 kl. 11:53

Hver gang vi skal betale dummebøden for at få et nyt pas, skal vi også have taget et billede. Dvs. der findes billeder af alle som ejer et pas i systemet.

Det er så ikke korrekt, hverken billed eller fingeraftryk gemmes i længere tid end den tid det tager at producere passet.

Men iøvrigt enig i det med dummebøden, pas skal åbenbart også gøres til indtægtskilde til den evigt slunkne statskasse - men klart et eller andet sted skal pengene til Babaras bonus vel komme fra.

57
16. februar 2022 kl. 11:34

Påstanden var ikke at det ville være smart hvis dette fandtes, men at det allerede fandtes og at det bare var at slå op i det.

Alle registrene findes, og oplysningerne om man f.eks. har ret til at fremføre hint eller dette motorkøretøj er lagret centralt, ligeledes hvilken sygesikringsgruppe man tilhører, osv, osv.

Men selvfølgelig skal man på en eller anden måde kunne legitimere sig selv, og det foregår typisk ved et billedid (som jo så som regel er et kørekort eller et pas, men det dækker sådanset hvad som helst).

Sjovt nok så kan politiet godt finde ud af at sende bødeforlægget for manglende medbragt kørekort, udelukkende ud fra CPR nummer.

Så har man en eller anden form for id, så er der ingen grund til alle mulige tåbelige apps.

50
16. februar 2022 kl. 09:51

Derfor giver det mening med apps.

Nej, det giver ikke mening med apps. Alle oplysninger findes i forvejen i en server. Så hvis man opgiver sit id-nummer (CPR) så kan personen der skal tjekke det nemt slå det op.

47
12. februar 2022 kl. 19:38

Hvis passet gøres på størrelse med et kreditkort, så er jeg helt med.</p>
<p>Og i øvrigt ikke gøres til beskatningsobjekt, men prisen sættes som i vore nabolande.

Det første er en FN ting så det sker ikke foreløbigt, som en sidebemærkning er det dog sådan at aftaler om ID er ikke styret af EU men mellem de enkelte medlemslande så derfor er passet langt bedre da aftalerne allerede er på plads.

Det andet er jeg helt enig i - og det kan faktisk financieres af at man afskaffer alle de andre kort (og systemer bag dem).

Så svært, da det ikke er gratis eller en del af det at være borger i dette land.</p>
<p>"One card to rule them all"

Hverken dit kørekort eller sygesikringskort er "gratis", især er sygesikringskortet en administrativ plage for både dine oplysninger og din læges oplysninger skal holdes ajour.

Drop dem, financier passet med besparelsen og drop alle ideer om ID kort. Til folk som ikke kan få et dansk pas udstedes et dokument som teknisk er kompatibelt med passet med oplysning om at dokumentet ikke gælder som pas men kun som nationalt ID / kørekort (det er så bare side 1 i passet med chip).

Bogformen er nødvendig da visa bliver stemplet ind i pas, det kan først løses når FN får lavet et rent digitalt pas - hvilket i øvrigt teknisk set er fuldt ud muligt, problemet er at hvis du bliver stoppet i Gobi ørknen af en patrulje så skal de kunne verificere at du har lov til at være der.

Vi kan naturligvis starte en kampagne om at lave et pas som kun består af side 1 med chip til folk som kun rejser til visafri lande og så tage 200 kr for det i bogform og lade den ensides udgave være gratis.

45
12. februar 2022 kl. 11:16

Hvor svært kan det være ??

Hvis passet gøres på størrelse med et kreditkort, så er jeg helt med.

Og i øvrigt ikke gøres til beskatningsobjekt, men prisen sættes som i vore nabolande.

44
12. februar 2022 kl. 10:52

Nej kom nu op i omdrejninger kære politikere , og se at få indført et nationalt ID kort som er gyldigt i hele Schengen området.

Kom nu Christian... Det har vi allerede - det hedder et PAS og det gælder ikke bare i Schengen men globalt.

Hvis vi nu endelig skal lave tingene om så lad os få lov til at bruge passet i stedet for sysikringskort og kørekort - alle relevante ting findes allerede i passet til at det kan bruges til det, så slipper vi for en masse tåblige ekstra systemer.

Hos lægen: scan pas og få oplysningerne

Hos politiet: scan pas og få oplysningerne

Hvor svært kan det være ??

43
10. februar 2022 kl. 22:17

Der er ret mange lægelige opgaver, der fint kan håndteres uden fungerende it. Det SKAL man kunne håndtere. Altså folk ligger jo ikke og dør i kælderen, hvis den elektroniske journal ikke lige fungerer her til formiddag.

Ja og mon ikke også det kan klares uden at køre et plastikkort med en magnetstribe, uden yderligere oplysninger end dem du godt kan videregive verbalt, gennem en magnetkortlæser?

Men måske skal jeg tage et kursus i dansk.

Det må du gøre op med dig selv, men min kontekst var at sundhedskortet i sig selv er en anakronisme, og de (mangende) oplysninger der er på det ligeså godt kunne dækkes af et nationalt ID - og at lave en gul "apps" er topmålet af tåbelighed.

42
10. februar 2022 kl. 21:33

Du skrev:</p>
<p>Hvis ikke, <strong>kan jeg godt komme til læge, tandlæge og sygehus</strong>, men det kan <strong>knibe svært med at få hentet receptpligtig medicin</strong> på apoteket

IF system er nede { adgang til læge; adgang til tandlæge; adgang til sygehus;:

ikke adgang til medicin på apotek; }

Der er ret mange lægelige opgaver, der fint kan håndteres uden fungerende it. Det SKAL man kunne håndtere. Altså folk ligger jo ikke og dør i kælderen, hvis den elektroniske journal ikke lige fungerer her til formiddag.

Men måske skal jeg tage et kursus i dansk.

41
10. februar 2022 kl. 17:03

Det var jo sådan set det, jeg skrev.

Du skrev:

Hvis man antager, at it-systemerne kører som velsmurte hjul ... Hvis ikke, kan jeg godt komme til læge, tandlæge og sygehus, men det kan knibe svært med at få hentet receptpligtig medicin på apoteket, hvis et eller andet står stille.

Jeg kommenterede så på medicindelen, men det samme vil gøre sig gældende hvis ikke lægen kan komme til sine journaler, eller hvad har vi (herunder skrive recepter ind på receptserveren).

Og i det spil kan et plastikkort med CPR nummeret, plus diverse banaliteter, ikke gøre en tøddel fra eller til.

Der er altså intet Sesam-luk-dig-op over sundhedskortet, og det er fuldstændig latterligt at begunstige vennerne med at større millionbeløb for at appificere noget så inderlig ligegyldigt.

40
10. februar 2022 kl. 16:34

Jamen et nationalt ID-kort findes skam allerede.</p>
<p>Jeg har haft nationalt ID-kort de sidste 5-7 år og det fungerer fint i udlandet. Jeg har brugt mit i lande som Belgien, Frankrig, Italien, Spanien, Tyskland og Norge til check-in på hoteller / lufthavne samt som legitimation overfor de stedlige myndigheder.

https://www.borger.dk/samfund-og-rettigheder/Folkeregister-og-CPR/legitimation-og-id-kort siger noget andet:

Vær opmærksom på, at legitimationskortet:

  • < cut >
  • ikke generelt har til formål at fungere som rejselegitimation, fx i forbindelse med rejser i Schengen.
  • ikke kan anvendes ved indrejse til Sverige til at dokumentere din nationalitet og dermed pasfrihed. Det gælder, uanset om legitimationskortet indeholder oplysning om din nationalitet.

https://politi.dk/pas/rejselegitimation siger også "Nationalt id-kort godkendt som rejselegitimation" Det er det jo ikke jævnfør tiksten fra borger.dk

Men derudover er det da rart hvis det i praksis virker. De lande hvor det har virket for dig,. har nok bare ikke hørt om at det ikke virker ;-)

/Henning

39
10. februar 2022 kl. 15:28

Ok, så det er det niveau vi taler om sikkerhed på - vel det nærmeste man kan komme security by obscurity.</p>
<p>Kom nu ind i kampen Michael, det kan du altså gøre bedre.

Det er aldrig svært at udtænke nogle løsninger der er mere avancerede end dem vi har. Det svære er at få dem rullet ud. Det er intet der forhindrer os i at lave en kørekort og en sundheds app relativt hurtigt og få dem ud til brugerne. Parallelt kan man så arbejde på en efterfølger. Udruldningen af en sådan tager tid og ender ofte i ingenting. Derfor giver det mening med apps.

37
10. februar 2022 kl. 10:54

Nej kom nu op i omdrejninger kære politikere , og se at få indført et nationalt ID kort som er gyldigt i hele Schengen området.

Jamen et nationalt ID-kort findes skam allerede.

Jeg har haft nationalt ID-kort de sidste 5-7 år og det fungerer fint i udlandet. Jeg har brugt mit i lande som Belgien, Frankrig, Italien, Spanien, Tyskland og Norge til check-in på hoteller / lufthavne samt som legitimation overfor de stedlige myndigheder.

Det koster kun omkring DKK 150 og er samme størrelse som et kreditkort og derfor langt mere handy end et pas og koster markant mindre end et pas (hvis du skulle miste kortet).

Det eneste sted jeg har oplevet problemer, er ved grænsen hvor militsen (aka hjemmeværnet) kræver at du har et pas, selvom det fremgår af både pasloven og politiets retningslinjer at Nationalt ID-kort er tilstrækkeligt til at rejse imellem Danmark og Schengen/Nordiske lande (fordi din nationalitet fremgår af de nationale ID-kort)

.

36
10. februar 2022 kl. 10:24

Gad vide hvad man skal bruge voice-over til i en app til at vise kørekort ?

34
10. februar 2022 kl. 02:57

Hvorfor går staten ikke blot fuldt ind i totalovervågningen med fingerscanner? Så skal vi aldrig have andet med end vores højre pegefinger. Mangler den efter eksempelvis en dummebøde, kan man blot bruge den venstre :)

33
9. februar 2022 kl. 23:56

Helt banale stamoplysninger som navn, adresse og ydernummer behøver ikke stå printet i plastik eller indfældet i en magnetstribe.

Hvis man antager, at it-systemerne kører som velsmurte hjul ... Hvis ikke, kan jeg godt komme til læge, tandlæge og sygehus, men det kan knibe svært med at få hentet receptpligtig medicin på apoteket, hvis et eller andet står stille.

Noget helt andet: Denne feature med at kørekort-app'en kan skifte udseende, så er det da rigtigt. Den kan tilmed blive usynlig. Her vil det sikkert være stærkt upassende at citere H.C. Andersen. Men lad os tænke på ham. ;-)

31
9. februar 2022 kl. 23:35

Een ting er at det er hul i hovedet at samle så mange ID-oplysninger på een enhed...

Der er ingen "det", "dem", "flere" eller "andre".

Du tænker at du er smart og installerer alskens tant og fjas + apps, der indeholder følsomme informationer om din tilværelse. Du har hverken evner eller viden om, hvordan du undgår at din information hapses og [mis]bruges, men fortsætte alligevel alt det der smarte. Samt siger troligt "ja" hver gang således at dine apps må rode, rage og læse uvedkommende info på din smartdims.

Hvad er det lige der går galt?

"Hul i hovedet".. den eneansvarlige og den ynkelige synder = dig.

29
9. februar 2022 kl. 21:07

Du har fortalt historien om det 100% identiske sundhedskort herinde før, og jeg har også skrevet at det ikke er korrekt...

Magnetstriben indeholder ikke kun dit CPR-nummer - den indeholder bl.a. også din adresse, samt din lægers ydernummer, der bruges ved afregning. Så dit nye kort har altså et andet ydernummer til din læge i magnetstriben... At man så med fordel sikkert kunne havde det i en database og ikke på kortet er en anden ting...

28
9. februar 2022 kl. 19:49

Hvis man ikke kan huske telefonnummeret, så kan man vel skrive det ned på en lap papir, eller hvis man har en ubændig trang til at ringe til lægen kan man vel nok gemme nummeret på sin telefon.

Løse lapper bliver nemt til noget rod. Jo, man kan bruge sin mobil til at lagre nummeret, men ikke på min egen fastnettelefon. Jeg kan så samle de løse lapper - voila - og kalde det Rolodex. Nå, det navn er brugt, ser jeg.

Endelig er der flere steder (i Jylland?), hvor kun plastkort kan læses. Nogen på stregkoden, andre på magnetstriben.

Det eneste der står på magnetstriben er CPR nummeret,

Det er længe siden, men jeg mener at huske, at der står det samme på striben, som på kortet. Altså også navn, adresse osv.

27
9. februar 2022 kl. 16:01

Nogle mennesker har svært ved at huske tal, jeg kan fx ikke huske mit mobilnummer, så jeg har det på et visitkort. Talblindhed er et reelt problem for nogle mennesker...

Det har jeg fuldt ud forståelse for - men det berettiger imo bare ikke at man laver et statsautoriseret visitkort i plastik til lægen.

Og for du ikke skal misforstå, det jeg egentlig plæderer imod er det at vi har et isoleret sundhedskort, som reelt ingen værdi har, istedet for at vi havde et nationalt ID kort, som så kunne erstatte det gule kort, det blå kort, kørekortet, samt pas på rejser inden for Schengen mv., samt personer uden kørekort ville have billedlegitimation.

Vi er håbløst bagud i dette lille land.

26
9. februar 2022 kl. 15:40

Nogle mennesker har svært ved at huske tal, jeg kan fx ikke huske mit mobilnummer, så jeg har det på et visitkort. Talblindhed er et reelt problem for nogle mennesker...

Lægesekretæren har aldrig skulle bruge mit sundhedskort. Lægen sad og tastede det ind i den dyrebare 10 minutters konsultation.

Ting fungerer ikke ens alle steder.

Mvh Tine

25
9. februar 2022 kl. 15:27

Bruger jeg, da mine lægers tlfnr. står derpå, og adressen

Hvis man ikke kan huske telefonnummeret, så kan man vel skrive det ned på en lap papir, eller hvis man har en ubændig trang til at ringe til lægen kan man vel nok gemme nummeret på sin telefon.

Det er imo ikke grund nok til at bibeholde sundhedskortet.

jeg havde tvungent lægeskift sidste år. (Den gamle gik på pension) .

Åh ja, ejerkredsen bag det lægehus jeg er tilknyttet blev skiftet for et par år siden - det resulterede i at jeg fik tilsendt en nyt sundhedskort som var 100% identisk med det gamle

Længe leve ressourcespild.

Desuden scanner jeg magnetstriben ved lægebesøg, så der spares kostbar tid, for lægen. Så helt ubrugeligt er det ikke.

Ah hva ba?

Det eneste der står på magnetstriben er CPR nummeret, mon ikke du også kunne finde ud af at trykke det ind selv - og så har jeg stadig til gode at se en lægesekretær som har bare tilnærmelsesvis sved på panden.

24
9. februar 2022 kl. 15:10

Bruger jeg, da mine lægers tlfnr. står derpå, og adressen- jeg havde tvungent lægeskift sidste år. (Den gamle gik på pension) . Desuden scanner jeg magnetstriben ved lægebesøg, så der spares kostbar tid, for lægen. Så helt ubrugeligt er det ikke.

Jeg har ikke altid min fon/tablet med i byen, men jeg har købt en fiks kortholder, der er RFID sikker, og der har jeg også de andre kort i. Min mand har sine kort i telefonens etui, men da han nærmest samler på elektronik, så kan det glippe med at få de foner med, der holder kortene, så han har også en RFID kortholder nu.

Mvh Tine

23
9. februar 2022 kl. 14:45

Appen kan hele tiden ændre udseende - det er således anderledes end at producere et plastickort i photoshop som så kan virke uændret i årevis.

Ok, så det er det niveau vi taler om sikkerhed på - vel det nærmeste man kan komme security by obscurity.

Kom nu ind i kampen Michael, det kan du altså gøre bedre.

Nej skulle vi noget, så skulle vi have et nationalt ID, med billede, som udskiftes hvert 5 år (så er Michaels security by small design changes også indbefattet) - og hvis det så blev gjort rigtig smart, så var det udført som en CitizenKey samtidig med.

21
9. februar 2022 kl. 14:36

Hvordan?

Appen kan hele tiden ændre udseende - det er således anderledes end at producere et plastickort i photoshop som så kan virke uændret i årevis.

18
9. februar 2022 kl. 13:58

Det elektroniske sundhedskort giver den kæmpe fordel at begge forældre kan have et sundskort til børnene.

16
9. februar 2022 kl. 13:38

Mao. der er ikke et krav at have det fysiske kørekort med. Men kan det digitale ikke fremvises er det dit problem - uanset årsagen.

Hvilket så gør det elektroniske kørekort ligegyldigt når man ikke kan få nogen garantier fra rigspolitiet om hvornår det virker.

I modsætning til nogle andre så mener jeg det elektroniske kørekort og sundhedskort er fornuftige. Begge dele giver et mere sikkert ID end traditionelle plastickort. Desværre kan det kun bruges som backup; dvs. i situationer hvor man har glemt det fysiske kort. Dette er tilfældet så længe der ikke er nogen garantier omkring fejlsituationer (fx. at man lover alternative metoder til opslag hvis systemet er nede).

13
9. februar 2022 kl. 12:53

Jf <a href="https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2021/1843">https://www.retsinfor…;
<p>Det følger af §6 stk 2 at "Et digitalt kørekort, jf. stk. 1, gælder som dokumentation for indehaverens kørekort under kørsel i Danmark og følger i øvrigt gyldigheden for indehaverens kørekort."</p>
<p>Mao. der er ikke et krav at have det fysiske kørekort med. Men kan det digitale ikke fremvises er det dit problem - uanset årsagen.

Tjah --- stk. 1 siger at det digitale kort er et supplement.

Og hvis man ikke kan fremvise et digitalt kort, må det vel svare til situationen i "gamle dage" hvor man ikke kunne dokumentere retten til at føre en bil hvis pap-kortet lå hjemme i skuffen....

Så enig deri ---men anden legitimation og et opslag fra betjenten burde kunne løse problemet.

11
9. februar 2022 kl. 11:36

hvis man keder sig er wall-E en fin dystopisk film.
Især scenerne i rumskibet med os alle i flyvende sofaer med "tablet" interface til verden :-) måske også ment som en lille kommentar til tråden her

9
9. februar 2022 kl. 11:25

Hvad er det lige der går galt?

Der er det galt, at "nogle" (læs the usual suspects) taler vores inkompetente politikere i ørerne at "apps" er vejen til Nirvana.

Og når deres virkelighed er begrænset til Fæcesbog, så hopper de jo med på den - herregud, det er jo bare millioner af skatteborgernes penge der hældes i kloakken, ikke deres egne.

8
9. februar 2022 kl. 11:25

Jfhttps://www.retsinformation.dk/eli/lta/2021/1843

Det følger af §6 stk 2 at "Et digitalt kørekort, jf. stk. 1, gælder som dokumentation for indehaverens kørekort under kørsel i Danmark og følger i øvrigt gyldigheden for indehaverens kørekort."

Mao. der er ikke et krav at have det fysiske kørekort med. Men kan det digitale ikke fremvises er det dit problem - uanset årsagen.

7
9. februar 2022 kl. 11:12

...er ansvarlig for at have sit fysiske kørekort med sig, selvom man har Kørekort-appen installeret, og at en betjent er i sin gode ret til at udstede en bøde, hvis man ikke kan fremvise kørekort via appen.

Een ting er at det er hul i hovedet at samle så mange ID-oplysninger på een enhed...

En anden ting er så at gøre det, selvom det i sidste ende ikke gør nogen forskel på hvilke kort man alligevel skal medbringe og holde styr på.

Hvad er det lige der går galt?

5
9. februar 2022 kl. 10:01

.. kom da lige til at tænke på en ting.

Er der indbygget Hækkerupske "friheds" tiltag i kørekortappen?

4
9. februar 2022 kl. 09:59

Der er så ufatteligt mange ting, vi SLET ikke er klar over at vi har brug for.

Og kørekortet er den absolutte vinder, sammen med "sundhedskortet".

Der er ingen grund til at appificere de to ting, da de begge er anakronismer (og så er det så absolut et sidespor (nedad) med alt det der proppes i lommecomputeren).

Begge dele er mere eller mindre en form for legtimation (en form for, da sundhedskortet ikke engang kan bruges som id, pga. manglende billede), men uden reelt indhold - sundhedskortet indeholder dybest set ikke andet end hvad vi selv burde kunne huske, nemlig CPR nummer (og at man så også har cirkusset med det blå, som har præcis samme information, er rendyrket Ebberød bank).

Men da politiet jo efterhånden er on-line ligegyldigt hvor, så giver et kørekort ikke ret meget mening mere (jo jo man skal stadig have retten til at føre motorkøretøj, og det skal også kunne bruges i udlandet mv.), da politiet altid kan kontrollere personen.

Nej kom nu op i omdrejninger kære politikere , og se at få indført et nationalt ID kort som er gyldigt i hele Schengen området.

3
9. februar 2022 kl. 09:57

man som borger stadig er ansvarlig for at have sit fysiske kørekort med sig, selvom man har Kørekort-appen installeret

Hvad i h... skal jeg så med app-en, hvis jeg under alle omstændigheder skal have kørekortet med mig?

Fair nok, at det er mit ansvar at have strøm på mobilen, ikke glemme mit password osv. men hvis de vil have mig til at bruge app-en, må de også tage et medansvar.

2
9. februar 2022 kl. 09:40

Påhængsmotorer til tomater.

Papmaché-silde-afskællere.

Tørsvømnings-redningskranse til alle.

Kørekort på mobiltelefon.

Der er så ufatteligt mange ting, vi SLET ikke er klar over at vi har brug for. Og som kan gøres til realiteter for beskedne beløb på sjældent mere end et par hundrede millioner. Hvad venter vi på?