Per Kogut sætter ord på NNIT-afgang: Man ville lave ændringer, som lå mit hjerte nær

19. august 2022 kl. 10:00
Per Kogut
Illustration: NNIT.
14. juni 2021 blev Per Kogut afløst af som adm. direktør for NNIT. Han har stadig ikke spurgt bestyrelsesformand Carsten Dilling om hvorfor.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det kom som en overraskelse for daværende adm. direktør i NNIT Per Kogut den morgen for et års tid siden, da han på et møde med bestyrelsesformand Carsten Dilling fik at vide, at han i fremtiden ikke længere skulle stå i spidsen for den virksomhed, han havde været en del af i mere end 14 år.

Det siger han i et interview med ITWatch om afskeden med NNIT, hvori han beskriver en »hård« børsnotering, der betød, at han skulle pleje nogle aktionærer, hvilket ifølge ham selv til sidst blev svært.

Læs også: Opråb fra IT-Branchen: Vil have flere it-studiepladser i København

Hvad der var den konkrete årsag til, at Per Kogut skulle afskediges ved kun NNIT's bestyrelsesmedlemmer, fremgår det af interviewet. Men selvom den nu forhenværende adm. direktør under mødet godt kunne begynde at læst skriften på væggen, så så han alligevel ikke opsigelsen komme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Jeg spørger ikke Carsten Dilling om hvorfor, og jeg har stadig ikke gjort det, men jeg har da en ide om det,« siger Per Kogut til ITWatch og fortsætter:

»Man ville gerne lave nogle ændringer i virksomheden, som lå tæt på mit hjerte, og så har overvejelserne nok været, at man skulle finde en anden til det.«

Læs også: SF og IDA vil styrke cybersikkerheden: »Vi er ét af de mest digitale lande i verden, og derfor er vi også nødt til at beskytte os mere«

Per Kogut blev 14. juni 2021 afløst af svenske Pär Fors som adm. direktør for NNIT.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger