Kør Windows 95 på en New Nintendo 3DS XL

new nintendo 3ds XL windows 95
Microsofts 20 år gamle styresystem vækket til live på Nintendos håndholdte spillekonsol

Windows 95 er for længst draget mod styresystemernes evige jagtmarker. Men det har ikke afholdt en entusiastisk Nintendo-fan fra at give Microsofts 20 år gamle kode nyt liv på den seneste New Nintendo 3DS XL håndholdt spillekonsol.

Brugeren Shutterbug2000 kunne tidligere på ugen lægge en video online på websiden Gbatemp.net, der viser, at han har fået Windows 95 til at fungere på en New Nintendo 3DS XL.

Shutterbug2000 fortæller i kommentartråden, at han har benyttet emulatoren DOSbox, til at få den håndholdte spillekonsol til at afvikle Windows 95. Han beskriver brugeroplevelsen som værende hverken specielt langsomt men absolut heller ikke hurtig.

En af udfordringerne ved at få Windows 95 til at fungere på den håndholdte konsol er selvfølgelig, at den ikke er udstyret med tastatur, ligesom styresystemet heller ikke er designet med henblik på en trykfølsom skærm. Det vil derfor næppe blive muligt lige foreløbig for eksempel at spille klassiske pc-spil på en New Nintendo 3DS XL

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017