Kør Windows 95 på en New Nintendo 3DS XL

Microsofts 20 år gamle styresystem vækket til live på Nintendos håndholdte spillekonsol

Windows 95 er for længst draget mod styresystemernes evige jagtmarker. Men det har ikke afholdt en entusiastisk Nintendo-fan fra at give Microsofts 20 år gamle kode nyt liv på den seneste New Nintendo 3DS XL håndholdt spillekonsol.

Brugeren Shutterbug2000 kunne tidligere på ugen lægge en video online på websiden Gbatemp.net, der viser, at han har fået Windows 95 til at fungere på en New Nintendo 3DS XL.

Shutterbug2000 fortæller i kommentartråden, at han har benyttet emulatoren DOSbox, til at få den håndholdte spillekonsol til at afvikle Windows 95. Han beskriver brugeroplevelsen som værende hverken specielt langsomt men absolut heller ikke hurtig.

En af udfordringerne ved at få Windows 95 til at fungere på den håndholdte konsol er selvfølgelig, at den ikke er udstyret med tastatur, ligesom styresystemet heller ikke er designet med henblik på en trykfølsom skærm. Det vil derfor næppe blive muligt lige foreløbig for eksempel at spille klassiske pc-spil på en New Nintendo 3DS XL

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (1)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Partnernyheder

Welcome to a seminar on tools that help you become GDPR compliant!

Getting GDPR compliant by May 2018 implies a lot of activities covering the legal aspects, internal business processes, data management, and security technology.
28. feb 2017

Maja Rosendahl Larsen ansat hos Affecto

24. jan 2017

Introduction to Jedox – Affecto Seminar, Copenhagen

12. jan 2017