Kølefejl ryster Ekstra Bladets og Jyllands-Postens hjemmesider

25. oktober 2010 kl. 14:014
Et problem med kølingen af de servere, der hoster JP/Politikens Hus' hjemmesider, giver i øjeblikket problemer på ekstrabladet.dk og jyllandsposten.dk.
Artiklen er ældre end 30 dage

Siden omkring klokken 13.15 mandag har Ekstra Bladets og Jyllands-Postens netudgaver oplevet problemer med nedetid og forkert visning af indholdet på hjemmesiderne.

Det fremgår at et hurtigt besøg på ekstrabladet.dk og jyllandsposten.dk, og bekræftes også af it-direktør i JP/Politikens Hus, Per Palmkvist Knudsen.

»Det skyldes et køleproblem på én eller flere af vores servere, og det berør mange af vores systemer. Lige nu er der problemer med eb.dk, jp.dk og undersiderne epn.dk, fpn.dk og så videre,« siger Per Palmkvist Knudsen til Version2.

Han kan ikke gå mere i detaljer med køleproblemet, da Version2 fanger ham på mobilen. Ej heller vil han fortælle, hvilket datacenter problemet er opstået i.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han forventer dog ikke, at læserne bliver spist af med handicappede udgaver af hjemmesiderne ret længe endnu.

»Det er hurtigt løst. Eller, det skal det være. Lige nu er alle mine gode mænd sat på sagen,« siger Per Palmkvist Knudsen.

Hvad betyder det mere specifikt?

»Det betyder lige præcis det. At der er sat mange folk på sagen for at løse problemet.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

I skrivende stund giver et besøg på jp.dk en Error 503 Service Unavailable, og dermed er der altså slet ikke hul igennem til Jyllands-Postens hjemmeside. Det samme gælder undersiderne epn.dk, fpn.dk, kpn.dk og spn.dk.

Ekstra Bladets hjemmeside er kørende, men viser i skrivende stund kun de hjemmesideelementer, som er cachet af browseren.

»Noget vil være der, og andet ikke. Der er nogle komponenter på hjemmesiden, som ikke er cache'et i samme grad som andre. Derfor vil det også se forskelligt ud for forskellige besøgende,« siger Per Palmkvist Knudsen.

Hjemmesiden for avisen Politiken, som også hører under JP/Politikens Hus, er ikke berørt af køleproblemerne. Det skyldes, at Politiken.dk hostes på en anden lokation end de andre hjemmesider.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Opdatering klokken 14.50: Per Palmkvist Knudsen oplyser, at styringssystemet til serverkølingen var brudt sammen. Fejlen er nu udbedret, og ifølge it-direktøren var jp.dk oppe igen klokken 14.17, mens eb.dk har kørt normalt siden klokken 14.30.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
25. oktober 2010 kl. 14:50

Siden kl ca. 14:30 har alle vores systemer virket som de skulle. Fejlen skyldtes en fejl i det system, der styrer kølingen.

2
25. oktober 2010 kl. 16:17

Siden omkring klokken 13.15 mandag har Ekstra Bladets og Jyllands-Postens netudgaver oplevet problemer med nedetid og forkert visning af indholdet på hjemmesiderne.

Der er ofte forkert visning på blogs.berlingske.dk og blogs.business.dk. Når man klikker på et blogindlæg i oversigten, kommer der et helt andet indlæg frem. De bruger Worldpress. Det er osse umuligt der, at læse blogindlæg ind midt om natten.

Og så har kommentar felterne til Leder, Analyse, Signatur osv været utilgængelig på politiken.dk siden fredag/lørdag. Man kan se på oversigten i "Debat" at der er så og så mange kommentarer, men går man ind vises de der ikke.

Prøver man så at skrive en kommentar, forsvinder teksten når der trykkes på "SEND", siden re-loades og så der står alligevel ikke noget.

Mærkeligt nok, så forsvinder oplysningen i rubrikkerne "Fornavn*" og "By*" ved samme lejlighed. Og vælger man at se "Kilde" i sin browser er der store områder uden nogen tekst.

De steder hvor det er muligt at skrive en kommentar, f.eks til Michael Jerlner's debatindlæg om Wikileaks, og der vælge "Kilde" ser det mere normalt ud. Og der kan man både se kommentarerne og skrive indlæg.

Hvad er der galt på politiken.dk?

3
25. oktober 2010 kl. 18:26

Snakker du om politikken eller om berlingske, eller roder du noget sammen? Kan du komme med nogle mere konkrete links?

Tak :)

4
25. oktober 2010 kl. 22:57

Første afsnit handler om blogs.berlingske.dk, blogs.business.dk og Worldpress. Resten, de efterfølgende afsnit handler om problemer med kommentarfelterne på politiken.dk.

Du kan klikke på link til dagens Lederen på politiken.dk her:

http://politiken.dk/debat/ledere/ECE1092142/vi-maa-forlange-en-sandhedskommission/

Nede der hvor kommentarfeltet plejer at være er der en meddelse, hvor der står:

Tekniske problemer
Fremtil tirsdag formiddag er det desværre
ikke muligt at læse kommentarer på
debatartiklerne. Vi beklager.</p>
<ul><li>Politiken.dk.
Læs reglerne for kommentarer
LUK OG SKRIV KOMMENTAR

HTH!