Københavnske sygehuse skifter MS Office ud med Libre Office

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Region Hovedstaden forventer at kunne spare 40 millioner kroner ved at skifte fra Microsoft Office til open source-kontorpakken Libre Office.

25.000 medarbejdere på sygehusene i Region Hovedstaden skal i løbet af 2012 være skiftet fra Microsofts Office-pakke til open source-kontorpakken Libre Office. Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Regionen forventer, at det er muligt at opnå en engangsbesparelse på 40 millioner kroner ved at droppe Microsofts kontorpakke. Desuden forventer regionen også, at der vil kunne spares penge på den løbende vedligeholdelse.

»Selvfølgelig kaster man sig ikke bare hovedkulds ud i at bruge open source inden for hospitalsvæsenet. Der ligger en masse langsigtede strategiske overvejelser bag. Vi gør det for at spare penge, men hele tiden med hensyntagen til risikoen. Og vi udskifter ikke lige sådan de mest kritiske systemer, men opsamler erfaring med open source på de områder, som er knapt så kritiske,« udtaler projektleder Vivian Thomsen fra Region Hovedstadens Koncern IT.

Skiftet til Libre Office er ikke det eneste open source-projekt, som regionen er i færd med. Planen er også at indføre integrationsplatformen Apache Camel til den serviceorienterede arkitektur.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jesper Lund Stocholm Blogger

Desuden forventer regionen også, at der vil kunne spares penge på den løbende vedligeholdelse.

Det synes jeg faktisk lyder rigtigt interessant. "Vedligehold" er jo en ren driftmæssig ting og kan le(tere) sammenlignes på tværs af organisationer, så jeg håber, at RH vil lægge de undersøgelser frem til andres brug, så flere kan spare disse penge.

Version2: Har I spurgt RH om I kan få fingrene i disse dokumenter?

  • 1
  • 4
#4 Lars Lundin

Det kunne interessant at høre lidt nærmere om hvordan Region Hovedstaden vil flytte de 25.000 brugere.

I antal brugere er projektet af samme størrelsesorden som LiMux (som dog er en total migrering til open-source, inkl. browser, email-klient og styresystem).

Efter flere års indledende øvelser tog det LiMux godt 2 år at migrere 12.000 brugere fra MS Office til forgængeren for Libre Office. Dette inkluderede konvertering af mange tusinde MS makroer.

Hvordan vil Region Hovedstaden klare dobbelt så mange brugere på den halve tid?

Har man f.eks. overblik over opgaven med at få de formentlig mange MS Office specifikke makroer til at virke med Libre Office?

Hvilket styresystem bruger man nu og har man nogen planer for dets afløser?

  • 1
  • 0
#10 Daniel Udsen

Hvordan vil Region Hovedstaden klare dobbelt så mange brugere på den halve tid?

Den slags afhænger rigtigt meget af hvordan man har brugt MS office ie hvor meget permanent dokumentation der findes som komplekse MS office dokumenter og om hvor mange semi officielle applikationer der afhænger af VB slam.

Hvis MSO ikke var en del af deres "kerne system" Mange gamle IT organisationer migrede aldrig rigtigt væk fra deres mainframe/unix baserede centrale systemer til en fuld microsoft stack selvom de købte licenserne til det, hvis det er tilfældet kan migreringen simpelthen værre et spøgsmål om hvor hurtigt man kan få MSO afinstaleret og support folkne omskolet.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere