Københavnske studerende mangler strøm og net til den bærbare

46 procent af de studerende ved Københavns Universitet er utilfredse med it-forholdene. Der mangler ledige stik til den bærbare og bedre netforbindelse.

På Københavns Universitet er mange studerende ved at være godt og grundigt trætte af it-forholdene, skriver Urban onsdag.

I en ny undersøgelse svarer 46 procent af de studerende, at de er utilfredse med antallet af stik i undervisningslokalerne. Samtidig klager 34 procent over dårlig forbindelse til det trådløse netværk.

Det er en stigning siden 2007, og vicedirektør for Uddannelse på Københavns Universitet, Hanne Harmsen, er klar over problemet.

»Studerende er gået fra at tage noter på blokken til at have deres laptop med til undervisning. Det betyder, at behovet for stik er vokset eksplosivt,« siger hun til Urban.

Nye lokaler får bedre forhold

Derfor har universitetet sat gang i initiativet 'IT for studerende', som skal rette op på de skrantende it-vilkår.

De studerende på Jura og Teologi rykker om nogle år fra gamle lokaler i det indre København til nybyggede lokaler på Amager, og det betyder flere stikkontakter og en bedre netforbindelse.

»Vi har mange gamle bygninger, og her er det ikke så enkelt at installere mange flere stik. Det er selvfølgelig enormt vigtigt, og det er noget, vi tager højde for, når vi bygger nyt,« siger Hanne Harmsen til Urban.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Martin Jul Jönsson

Vi har samme problem på CPH West - HTX. Vi har alle sammen fået en låne bærbar, så alle har selvfølgelig bærbar med. I starten var vi i en bygning, hvor der var stikdåser over alt, ingen problemer der.

Men da vi så pludselig rykkede over i en anden bygning, så var der kun strøm til dem ved vinduet. I går kunne jeg ikke lave matematik, da min computer sjovt nok løb tør for strøm.

Samtidig så er internet problemerne slemme. Vi oplever ofte, at det ikke er muligt at komme på nettet... trist når man (nogle gange) vil arbejde.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere