Københavnske skoler strømmer til Coding Class

16. maj 2017 kl. 09:50
Københavnske skoler strømmer til Coding Class
Illustration: Michael Surran, Flickr.
Der er støt voksende støtte til at give eleverne i folkeskoleklasserne grundlæggende viden inden for it og kodning. En tredjedel af skolerne i København har nu tilmeldt sig forløbet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

»IT skal være en del af folkeskolen.«

Det er et mantra, som man ofte hører i forbindelse med unges 'manglende' it- og programmeringskundskaber. Og nu er der godt nyt til fortalerne for dette.

I en pressemeddelelse fra IT-Branchen berettes det, at en tredjedel af de københavnske skoler nu er tilmeldt forløbet Coding Class.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eleverne får et indblik i basal programmering

Coding Class skal give eleverne et grundlæggende indblik i, hvordan den mest basale programmering fungerer. De involverede klasser har et samarbejde med en it-virksomhed, som skal stå for de konkrete opgaver i forløbet.

»Faget handler i langt højere grad om at blive god til at nedbryde problemer i mindre dele og derefter at finde på innovative løsninger gennem it og teknologi. Derudover er samspillet med virksomhederne den afgørende brik, der skaber autenciteten og for mange elever virker stærkt motiverende,« siger Heidi Teilmann Schmidt, projektleder i Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune.

Det er Coding Pirates, som i samarbejde med Københavns Kommune står for initiativet. Sidste år var blot otte skoleklasser tilmeldt, mens det altså i år er vokset til 25 skoler eller 57 klasser.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger