Københavnske skolebørn får Wifi for tocifret millionbeløb

Skolerne i Københavns Kommune skal have nyt trådløst netværk for et større tocifret millionbeløb.

Elever og lærere skal kunne komme på internettet med både pc'er, tablets og mobiltelefoner i hvert klasselokale. Det mener Københavns Kommune, som nu investerer et større tocifret millionbeløb i nyt trådløst netværk.

Kommunen oplyser ifølge en pressemeddelelse, at den har indgået en aftale med Eltel og Cisco om etablering af nye trådløse netværk på skolerne i København.

Netværket skal give kommunens cirka 35.000 lærere og elever trådløs adgang til internettet. Samtidig har kommunen valgt Ciscos system til central administration af de enkelte switches og access points, så de kan slukkes uden for skoletiden, hvor der ikke er brug for dem. På den måde forventer kommunen at kunne spare strøm.

Eltel og Cisco leverer næste generations skole-it i Københavns Kommune
ELTEL OG CISCO HAR NETOP UNDERSKREVET EN AFTALE MED BØRNE- OG UNGDOMSFORVALTNINGEN I KØBENHAVNS KOMMUNE OM LEVERING AF TRÅDLØS NETVÆRKSINFRASTRUKTUR PÅ ALLE KOMMUNENS 75 SKOLER TIL EN SAMLET VÆRDI PÅ ET STØRRE TOCIFRET MILLIONBELØB.

Eltel og Cisco, der leverer netværksløsninger og netværksteknologi, har underskrevet en aftale med Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune om levering af trådløs infrastruktur. Når den nye løsning er færdigudbygget, skal den supportere 35.000 elever og lærere i Københavns skoler, og det betyder, at den enkelte skole kan tilbyde fuld trådløs adgang til digitale medier i alle klasselokaler på samme tid.

Løsningen understøtter også, at elever og lærere kan tilgå netværket via deres egne tablets og smartphones, så de kan benytte deres yndlingsenhed i undervisningen uden at kompromittere sikkerheden. Aftalen løber over tre år og hertil kommer en option på forlængelse af aftalen med op til to år.

Per Ingemann, divisionsdirektør i Eltel, glæder sig over aftalen og udtaler:

”Det er en betydelig anerkendelse for Eltel, at Københavns Kommune har betroet os denne spændende og innovative opgave. Vi ser frem til et tæt og intensivt samarbejde og glæder os til at etablere et af Danmarks største og mest ambitiøse trådløse skolenet.”

Også fra Ciscos side er der tilfredshed med den nye aftale:

”Cisco er glade for at kunne medvirke til at ruste folkeskolen til fremtidens kommunikationsformer og har leveret netværksteknologi, der gør det både sikkert og nemt for elever og lærere at benytte deres egne mobile enheder på skolerne,” siger Henrik Stær, teknisk chef i Cisco Danmark.

EUROPAS FØRSTE CO2-NEURALE HOVEDSTAD
København har en ambition om at være Europas første CO2-neutrale hovedstad inden udgangen af 2025. Derfor er det et krav til netværksløsningen, at den kan medvirke til at optimere og nedbringe energiforbruget på den enkelte skole. Eltel og Cisco har, til energistyring af løsningen, anvendt et centralt management-system, som blandt andet kan sikre, at de aktive netværkskomponenter, herunder smartboards og projektorer, automatisk nedlukkes, når de ikke bliver benyttet. Med andre ord – en intelligent løsning, hvor miljø og økonomi går hånd i hånd.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Henrik Kramselund Jereminsen Blogger

Der findes en masse gode produkter, og man skal ikke altid pine død vælge Cisco. Ligesom med andre investeringer bør man lige skæve til markedet og se om der er andre produkter der opfylder kravene.

Der er eksempelvis ved at blive sat 3 access points op på min søns skole fra Ubiquiti Networks for at få sat trådløst netværk igang. Der er ingen hardware controller og der kan nemt sættes flere AP'er op - som styres centralt med det medfølgende software (Mac, Linux, Windows!)

Prisen for 3 AP er under 2.000kr og kan varmt anbefales til eksempelvis mindre privatskoler eller andre steder hvor IT-forældre har deres gang ;-) http://www.ubnt.com/unifi

Disclaimer: jeg er kunde hos UBNT og meget glad for produktet, beklager hvis dette indlæg virker for sælgende, hensigten er at gøre opmærksom på at selv små skoler nemt kan få en professionel løsning - billigt.

 • 8
 • 0
#2 Michael Myrhøj

Jeg er helt enig i at man ikke blot skal købe et kendt mærke, for at købe et kendt mærke. Og da det er det offentlige og de bruger vores penge, så skal de gøre det med ekstra omtanke.

Men nu vi hverken kender løsningen, prisen eller kravspecifikationerne, så er det vel lidt svært at kritisere deres valg ;)

 • 2
 • 0
#6 Henrik Kramselund Jereminsen Blogger

de tre AP er for at starte processen, og der kan nemt udvides med flere - billigt. Prisen er ca den samme som for tre Aldi-AP, men med central styring.

Det er en lille skole, jeg forventer/håber at det kan dække gangen med de store elever og der er pt. ca 200 elever ialt fra bh kl til 9. kl.

 • 2
 • 0
#8 Mikkel Planck

Men må samtidigt konstatere at pris/funktionalitet/ydelse slet ikke hænger sammen mere. Der er en del oversete producenter derude, som faktisk laver nogle fantastiske produkter der bare spiller. Et godt eksempel er Dlink professional serierne som Gartner valgte som de mest innovative på wireless produkter i 2010. Jeg har sat en del af de løsninger op, og må konstatere at det er "bang-for-the-buck". Hvis jeg ikke husker helt forkert, så mener jeg blandt andet, at Ericssons hovedlager i Sverige kører på et komplet setup fra Dlink. Derudover er der en hel del andre producenter der sagtens også kan være med, og som er betragteligt billigere. Er der forresten nogen der ved, om Cisco stadigvæk giver kæmpe rabatter til public kunder?

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere