Københavnske pensionister skal stemme til ældrerådsvalg hjemme fra pc'en

Københavns Kommune har åbnet for, at kommunens ældre kan stemme til ældrerådsvalget via kommunens hjemmeside.

Pensionisterne i Københavns Kommune kan nu via kommunens hjemmeside stemme på den kandidat, de mener skal have en plads i kommunens ældreråd.

Afstemningen foregår via Assembly Voting-systemet fra Siemens og kræver, at borgerne logger på med deres fødselsdato og en tilsendt valgkode.

Det kan de til gengæld gøre fra deres egen pc, og ifølge Københavns Kommune er det en løsning, som potentielt vil tiltale mange af kommunens ældre.

Ifølge kommunen har 83 procent af kommunens kommende pensionister nemlig indsendt ansøgning om folkepension via internettet. Kommunen håber, at muligheden for at stemme digitalt via de ældres egen pc vil øge valgdeltagelsen til ældrerådsvalget.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
Michael Erichsen

Det fortælles, at i det gamle Sovjet gik Ivan Ivanovitj ned for at stemme. Han fik udleveret en lukket konvolut med stemmesedlen i. Da han ville åbne den for at se, hvor krydset var sat på forhånd, råbte den tilforordnede til ham, at det måtte han ikke. Der var jo hemmeligt valg!

Det er ikke helt det samme her, men hvordan sikrer man med denne metode, at vælgeren afgiver sin stemme i hemmelighed og uden mulighed for afpresning eller stemmekøb?

Et ældreråd er ikke så vigtigt som et kommunalvalg, men hvis det ikke behandles seriøst, kan vi hurtigt stå med problemet ved vigtigere valg.

David Rechnagel Udsen

Det vil kræve temmelig meget voldtægt af grundloven, hvis dette system skal anvendes ved rigtige valg..

Jeg mener ikke at ældre har haft det store problem at stemme til rigtige valg indtil nu. Men internet-valg virker nu nået dovent. Jeg kan godt lette min fede røv hvert fjerde år for udøve min grundlovssikrede ret. Tja, elektronisk valg generelt virker enormt dovent.

Kort sagt: Hvad er der galt med den måde vi fører valg på nu?

Peter Stricker

Det vil kræve temmelig meget voldtægt af grundloven, hvis dette system skal anvendes ved rigtige valg..


Er du nu også helt sikker på det?

Jeg kan ikke rigtig finde noget i § 31, der forhindrer afgivelse af stemmer over internet. Godt nok optræder ordet "hemmelige" i stk. 1, men i et land, hvor NemId udråbes til en sikker løsning, kan et enigt folketing nok også beslutte, at et webbaseret valg er hemmeligt.

Til et folketingsvalg en gang i fremtiden bliver det nok Joseph Kiniry, der afgiver din stemme.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017